ahojte, uz asi 10 rokov som zavisla na jednej cinnosti, ktora je tak trapna, ze ju ani nechcem menovat (neni to nic sexualne zalozene). nici mi to vsak zivot, sebavedomie...uz minimalne 5 rokov sa snazim zbavit sa toho, stale si vravim "tak zajtra" a ak vydrzim bez tej cinnosti, tak vacsinou to je tak max 4 dni a ani sa nenazdam a uz to zasa robim. nejde ani tak o tu cinnost samu, ale dostanem sa pri tom akoby do tranzu a napriek tomu, ze si uvedomujem, ze to nema robit, tak neviem prestat aj 4 hodiny. pomaly mi zacalo napadat, ze ci to nie je chorobna psychicka zavislost na tej cinnosti, trochu som si o zavislostiach citala a uplne to sedi. uz sa mi stalo x krat, ze som ostala aj do 4 rano hore, lebo som to robila alebo ze som kvoli tomu zrusila stretnutie. ked si vsak chcem nieco viacej vyhladat o zavislostiach, vsade su len informacie o tych klasickych - drogy, alkohol, sex a co ja viem co vsetko este...v kope inych veci mi pevna vola nechyba, ale pri tomto zacinam mat pocit, ze to je nad moje sily. myslite, ze to je uz na navstevu psychiatra? rada by som sa tomu vyhla, lebo cele mi to je trapne priznat vobec pred sebou nieto este pred niekym cudzim...nevie mi niekto poradit nejaky alternativny sposobo zbavovania sa silnej zavislosti?
Zavislost - ist k doktorovi?
Jezis Maria ved je to tu anonymne, tak nam prezrad co to je:)kazdy mame svoje zavislosti, neboj. Tazko sa pomaha,ked netusim vobec o co ide.
Ahoj, ako ti máme pomôcť keď nechceš napísať o akú závislosť ide?