Dobrý deň.
Mám 20 rokov, asi pred rokom som zaregistroval, že mi ubúdajú vlasy v kútoch (keby som nevyzeral blbo s nakrátko ostrihanými vlasmi, tak už ju dávno mám holú hlavu aj keď mám svoje vlasy rád). Vyskúšal som viaceré produkty ako Vichy dercos aminexil, Biohaar, Bioderma šampóny, Saw palmetto šampón aj tobolky, na väčšinu názvov tých produktov si už ani neviem spomenúť. Posledného pol roka mi začali problémy so svrbením pokožky hlavy (vlasy mám jemnejšie ako kedysi, vypadávanie neustalo) a to na druhý deň po umytí, niekedy chvíľu po umytí. U dermatologičky som bol, ale tá sa mi na to ani nepozrela a oznámila mi, že mám nejakú dermatitídu, odporučila mi Bioderma šampón na suchú pokožku, ktorý mi nepomohol a to bolo z jej strany všetko. Všeobecná lekárka mi robila minulý rok krvné testy, všetko som mal v poriadku, nedávno som bol na sonografii štítnej žľazy (mimochodom je veľmi náročné až nemožné sa v Trnave dostať na endokrinologické vyšetrenie), ktorá je tiež v norme. Skúsil som prípravky s minimálnym obsahom chémie, ovsený šampón, žihľavový zápar a nič. Stravujem sa zdravo, športujem, takže neviem v čom je problém. Neviem čo mám robiť, ani na koho sa obrátiť. Som z toho zúfalý.
Poteším sa hocakým odporúčaniam, či už na rôzne liečby, overené prípravky a pod... Vopred veľmi pekne ďakujem.
Svrbenie pokožky hlavy, vypadávanie vlasov
Minoxidil 100% pomaha, mam to odskusane
@Genesis: Pisete tu Finasterid a Dutasterid... a co Minoxidil?
Mam presne taky isty problem ako papillon. vypadavanie vlasov, svrbenie pokozky, vyskusanych x pripravkov bezvysledne,a tiez rozne testy v poriadku ....s tym rozdielom, ze som 25 rocna zena. Nechcem sa zmierit s riedkymi az ziadnymi vlasmi, uz vsak netusim co mam robit :(
Ak Ta svrbi hlava mas Seboreu ja mam to iste aj moj syn, je to dedicna choroba, najlepsie pomaha more a sampon Head&shoulders , kazdy den umyvat a nechat na hlave posobit, mne z neho rastu uz aj na chlpy na chrbate.
Pomaha aj zihlavovy vyvar oplachovat.
Vyhybat sa sladkostiam a mastnemu.Choroba suvisi s porusenym metabolizmom.
Cau, poskusal som za č roky odkedy mi padaju vlasy kadejake vodicky a tabletky ale nic nezabralo. Teraz posledne 2 roky kupujem sampon proti vypadavaniu vlasov Revita. Hlava ma inak prestala svrbiet asi po 3-tom umyti, cize parada. Zda sa ze sa mi padanie spomaluje a vlasy aj trosku hustnu - aj frajerka si to vsimla. Na SR sa da najlacnejsie zohnat tu www.vypadavanie.net
No ja ma tiez problemy ze ma svrbi hlava a padaju mi vlasy. ale na padanie vlasov mi pomaha Perfectil. date si to spolu s hlavnym jedlom raz za den. a ked to uz budete uzivat meiac tak potom si date mesiac pauzu a znova brat tabeltky.. nie skor tabletky ale vytaminove doplnky pre vlasy
Na suchu pokošku hlavy Ti odporučam olivovy olej na premastenie 2-3 krat a máš pokoj žiadna chemia už žiadne svrbenie
Ahoj ma sice iba 14 ale tiez mi vipadavaju vlasy vyskusaj sampon SEBAMED stoji tak cca 8 eur ja som si ho kupila a pomaly to aj zabera
Androgénna alopécia je hormonálneho pôvodu - porucha tvorby mužského hormónu testosterónu ale môže mať aj dedičný charakter. Priebeh alopécie však môžu zhoršiť aj pridružené ochorenia pokožky hlavy.Užívanie prírodných hormonálnych produktov ako aj používanie šetriacich prípravkov na ošetrenie vlasov a pokožky hlavy môže zmierniť priebeh ochorenia.