Ako najst samu seba?

Príspevok v téme: Ako najst samu seba?
samaVdave

Je na to nejaky navod? Prezila som v poslednom obdobi nejake sklamania... v hlave to uz mam v poriadku, aspon myslim.
Nechcem sa rucat do vztahu len preto, aby som niekoho mala, alebo aby som nebola sama. To by nebolo fer voci dotycnemu a samu seba nema zmysel klamat.
Taktiez nechcem byt zufala zena, ktora potrebuje chlapa, ale chcem byt zenou bez ktorej chlap nemoze byt!
No bohuzial pocit samoty a smutok za blizkou osobou mavam casto. Nechcem sasilu hladat vztah, ovela radsej by som nasla samu seba... Ale ako?

ShaulaThalit

Ahoj. Možno som v podobnej situácii ako si aj ty. Stratila som človeka, mne najbližšieho. Dočasné náplaste na rany som hľadala, všade, mohlo ich byť veľa, všetko krátkodobé, ale je to hlúposť.Hovorila som si, že treba chodiť do spoločnosti, všade, kde sú ľudia, veľa ľudí, ale posledné dni si uvedomujem, že je to zbytočné. Všetok čas trávim doma, so svojimi myšlienkami, s knihou, filmami, taký ten vlastný svet. Nehovorím, že mi to pomáha, ale keď som sama so sebou, je mi lepšie, aspoň v porovnaní s tým, že sedím na káve, okolo mňa ľudia, odo mňa samá irónia a sarkazmus a myšlienkami som niekde absolútne ďaleko.... byť sám so sebou je fajn. Môžeš veľa premýšľať o všetkom, o sebe, o živote, o tých druhých...

elsa5.5

to zistíš,teraz ostaň chvíľu sama a porozmýšľaj čo chceš zmeniť,v čom ťa ovplyvňoval tvoj priateľ a zistíš že Ty to chceš vlastne inak,alebo sa chceš vybrať inou cestou...,rob veci ktoré ťa zaujímajú a ktoré si predtým nerobila,treba si vyčistiť hlavu aj prechádzkami do prírody,ísť do spoločnosti...

- mira

Cítiš to veľmi správne, až keď nájdeš samu saba, nájdeš i toho pravého.
mne sa osvedčilo spomenúť si na to, čo ma kedysi bavilo a robiť to.
Dobrá metóda je i deň bez plánovania. Nájdi si 1-2 dni, kedy nemusíš robiť nič. A nikto ťa nebude rušiť. jednoducho to čo budeš robiť, nech príde k tebe samo a hlavne do ničoho sa nenúť, všetko, čo budeš robiť, musí vychádzať z teba samej. Tak sa spoznáš a budeš vedieť, čo ťa robí šťastnou. To sa určite na tebe prejaví i navonok.