Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Intolerancia laktozy - nechcene chudnutie !!

Príspevok v téme: Intolerancia laktozy - nechcene chudnutie !!
punk_zero

Pre žalúdok môže byť údajne nebezpečné aj užívanie aspirínu. Prečo?

Aspirín je kyselina, ktorá poškodzuje ochrannú vrstvu žalúdočnej sliznice. Vytvára tak cestu pre agresívne faktory žalúdočnej šťavy - kyseliny, ktoré poškodzujú sliznicu a celú stenu žalúdka.

Ja som nedavno uzival aspirin, a odvtedy amen tma. Ked sa pozeram na svoje brucho, tam kde je zaludok, tak zasnem. Zaludok je zvecseni, vyzera to cudne. kedze iba jedna cast je zvecsena a hned vedla zaludka je "normalne" brucho.Ked som zohnuty pri praci, tak ma zacne akoby boliet. Zda sa mi ze mam zapalenu sliznicu zaludka. Na gastre mi nezistili helikobaktera ani nijaku chorobu (robili mi endoskopiu a fibroskopiu), len intoleranciu na mlieko mi zistili. No nic viac mi nepvoedali.

Schudol som. Uz od januara vobec sladkosti nejem, obcas si dam bebe dobre rano orieskove, kedze mam tu intoleranciu laktozy (mliecneho cukru). Mlieko a mliecne produkty uz nekonzumujem. Bielkoviny mam iba z ryzy, mesa. Ranajkujem grahamove rozky alebo chlieb s maslom a cibulkou. Zeleninu a ovocie denne jem, lanove semienka, kokosovy olej dve lyzicky denne, probiotika bez laktozy, veceer obcas Psyllium.

Idem posilnovat, kupil som si aj susene vajecne bielka (co je protein vlastne). Mal by mi pomoct nabrat svalovu hmotu.

Bral som aknenormin, kedze som mal s akne problemy

Poradte ako pribrat prosiiiim. Mam 169 cm vysku a 55,4 kg vahu momentalne.

pribratie

...na tu kukuricu ako casto sa da jest sa pozri v googli daj si do vyhladavaca-kukurica a dispepsia-a tam si najdes nejake stranky.
CHcela som to tu dat aj na inu temu ale nevyslo to.
Ano je to dost nechutne ked sa neosoli alebo neosladi.
Ja si ju robievam slanu-sak nie vela soli-ved sol j tiez dolezita pre cloveka-len netreba prehanat-kup si morsku sol.
A kolko jak sa ma dlho jest si najdes na nete v googli-pisu tam ze sa kukurica musi kombinovat s listovou zeleninou...
ja si ju robievam aj na sladko-ako krupicovu kasu.ale nedavam biely obycajny cukor ale ovocny alebo trstinovy+kakao/je tiez zdrave/a repkovy olej/tiez dobry-ale musi byt za studena lisovany/alebo olivovy a je velmi chutna a dobra na ranajky.
Peciem aj chlieb do ktoreho pridavam kukuricnu muku.
A k tym susienkam-ja nejem ziadne susienky-koli tomu ze obsahuju mlieko-alebo servatku a podobne mliecne veci.
Ale tie banany jem-tiez su velmi dobre na zaludok+creva.
Ta kasa ked ti nechutila ako si ju robieval skus tak ako som pisala ja,aj skorica sa da zmiesat s cukrom a posypat kasa-ja to tak robievam-take vselijake posypky-alebo kokos+cukor,mak+cukor...
:) poznam to jedenie ked sa clovek musi premahat a nepochuti si na tom-ale viem ze mi urobi dobre tak len to ma drzi a premozem sa a zjem to tiez presne ako ty :))))

punk_zero

Áno, tie zeleniny čo si napisala, obsahujú tie enzými. Popytaj v lekarni tie papaya enzymy od MedPharma. Mali by mať, v lekarni su aj viac enzymov od papay. A po internete sa to da tiez objednat, nieje to drahe.

Ked ti mozem poradit, denne konzumuj aj sacharidy. Banany, hrozno, nejaký ten keksik. Ja piskoty Opavia. Vlastne tie sacharidy mi pomahaju, to je akoby cesticka pre svaly.... Bielkoviny potrebuju sacharidy

Spravil osm si tu kukuricnu kasu, na 100g kase som dal 400 ml vody. Lenze vody treba asi viac. Tu vodu som neosolil, lebo sol skodi. Strasne mi to smrdelo :D .. dal som si do toho iba skoricu, ziadnu sol a ziaden cukor. Chut je onicom ale so zavretym nosom sa to da zjest. Ako casto si to mozem robit? Inac uz kazde rano a vecer pred spanim si mixujem tie vajecne susene bielka spolu so skoricou. Da sa to zjest. DSenne 60g (rano 30 a vecer 30) si ich davam. To je priblizne 50 g bielkovin, no davku kus znizim. Jem aj mandle a vajickove bielka. Denne som si napisal, ze si zjem minimalne 5 vajec. V jednom vajecnom bielku uvarenom su 3g bielkovin.

Meso teraz nejem, jem iba sosovicovu polievku (v ktorej su tiez bielkoviny), vajicka, celozrnny chlieb, ryžu a zemiaky. Pritom aj na sacharidy nezabudnem, banany, hrozno, piskoty OPavia, slnecnicove semienka a dalsie.

+ aj tie papaya enzymi denne dve tablety, kokosovy olej, lanove semienka, a vecer psyllium. Musim si to prekombinovat lebo vecer aj tie bielkoviny uzivam. Takze tak. Uvidim ako mi to pomoze ale malo by.

A nezabudnem aj na rumancekovi caj :)

pribratie

...no pozeram ze si sikovny vies si poradit v nejakych veciach.
Ja zasa robievam kasu kukuricnu tak ze na 1dcl vody davam jednu vrchovatu lyzicu polievkovu krupice.A varim iba 3-4 min.
Tak uz si nieco ukuchtil?
a k tym enzymom-ja som ich zacala pouzivat pred 2rokmi-teraz pomaly zacinam vynechavat a beriem ich len obcas.
Prave ako som pisala o cervenej repe-surovej ta obsahuje tiez enzymy ktore pomahaju rozkladat bielkoviny.Aj ananas je dobry,papaja.
Zaujimave ze si kupil nieco take v lekarni-lebo enzymy sa tazko zhanaju v lekarni.
Pozriem sa na nich-lebo mozno by mi tiez pomohli.
Inak ja mam take nejake obdobia kedy je mi velmi dobre a niekedy je mi velmi zle a som slaba.
A ako som spozorovala velmi zalezi aj na tom co zjem.
dakujem za tip-len aby mi to pomohlo-lebo ja moc nemozem skusat lieky-ked mi nesadnu pride mi velmi zle az na odpadnutie.

punk_zero

Kupil som si ten papaya enzym od MedPharma. 100 tabletiek iba za 4 eura. Daj si do guglu papayan enzym a precitaj si k comu su dobre. Poradil by som ti ich kupit,.... je dobry na zapaleny zaludok a creva, + aj na vredy. Stiepi bielkoviny ktore telo nedokaze stiepit a dalsie skvele ucinky.

punk_zero

Počuj, objavil som nejaké enzými. Si prečítaj toto:

-odkaz odstránený-

Super Bromelain + Papain ten si idem do lekarne kupit. Ja nemozem velmi tie bielkoviny strebavat a vsetko mi asi kysne v crevach. No som zvedavy. Dam ti vediet, uvidim ci to maju aj v lekarni

punk_zero

No mi doma máme iba ten jablčný ocot. Iný ani nepoužívame. Na priberanie je treba jest vela bielkovin ale aj sacharidov. Hned po posilnovani je treba dat si sachardiy (2x banán, alebo piškóty) o hodinu potom bielkoviny (ja zacinam davat uz tie susene vajecne bielka - co su proteiny). S tymi vajickami co si davam rano, kedze posilnujem tak to lepsie spalujem. Nemusim sa velmi toho cholesterolu bat z tych zltkov. Pre istotu pojdem o 2 mesiace na odber krvi :)
No ja aj tak na ranajky iba bielka, len obcas aj zltka. Viem ze v zltkoch je zly cholesterol tak ho nejem velmi

Inac ja som si nerobil ani detsku krupicu. Viem ze na 100g kuk. krupice je treba dat stvornasobok cize 400 ml vody. Vodu osolime a nechame zovriet na sporaku, potom tam vmiesame kuk. krupicu a nechame varit dokym nezhustne. Takych 10-15 minut. Ja si to potom dochutim škoricou. Uvidime ako mi to zajtra vyjde. Akurat dnes som nemal cas lebo akurat som dosiel z 12-nast hodinovky a nemam sily uz nieco skusat :D

komovaa

Pri laktózovej intolerancii Vám chýba enzým ktorý štiepi mlieko. Tento problém sa dá napraviť Bunkovou výživou. Je to špecialne upravená strava pri ktorej sa upraví metabolizmus a tým aj chýbajúci enzým. Zároveň sa upraví akné a ľahko priberiete aj svalovú hmotu.
www.optimalna-vyziva.meu.zoznam.sk

pribratie

...vajicka kludne mozes-len neprehanat-je to ako zo vsetkym...aspon sa tak pise 2x denne ked si das vajicko -nemal by byt problem/v zltkach mas aj vit.d a ine veci-takze je tiez dobre/
...kukuricna kasa je jednoducha-ako ked robis krupicovu kasu-len do kukuricnej davas vodu-aspon ja davam/mozes aj mineralku-je to len na tebe/
...mozes si robit aj strukovinove polievky-ku ktorym si das celozrny chlieb...
...su aj ine octy ako jablcny,vinny-ja ked robievam salat tak miesam zeleninu z kyslou kapustou a ta da salatu taku kyslejsiu chut...

inak kapustu si mozes aj nalozit sam-nakrajas kapustu cibulu-osolis,das bobkovy list,nove korenie-premiesas-neches trochu odstat a natlacis do 7dcl skleniciek.10dni nechat v teplej miestnosti-alebo niekde v teple a budes mat kyslu kapustu.
takto sa da kvasit aj ina zelenina-ja som to skusala-ale mne osobne nechuti...
TAK TI ZELAM ABY SA TI DARILO V NABERANI TYCH SVALOCH-LEN VSETKO Z ROZUMOM ROB/

punk_zero0

Ja jem teraz veľa ryžy, zajtra si spravím šošovicu a potom privarok zo sucheho hrachu. A Ako hovoriš, s celozrnnym chlebom. Meso nebudem teraz jest.
Dufam, ze vajicka mozem. Na ranajky si ich davam aspon 2 + cakam kedy dorazia tie susene vajecne bielka. Na ranajky si budem robit aj tu kukuricnu kasu, este uvidim ci zvladnem ju spravit hah :)

No salaty budem musiet iba s olivovym olejom robit bez octu, alebo uz tak iba cisto zeleninu si budem davat.

JJ ten rumacnekovi caj uz kazdodenna vec umna.

Vdaka za rady :) Trpezlivost ruze prinasa. Ja som zmenil uz aj myslenie, uz myslim iba na to ako sa uzdravim a aj ako svaly budem naberat :D