dieta a kolektiv

Príspevok v téme: dieta a kolektiv
hviezda01

Dobry den,mam 11 rocnu dceru,ktora mi vcera s placom povedala,ze sa s nou v triede nikto nerozprava.Hlavne dievcata.Ked som sa jej spytala,ze preco,tak len kyvla plecom,ze ona nevie.Ono je to u nich tak,raz sa bavi s jednou,potom sa uz z tou nebavi,a bavi sa zase s inou,ale netusila som,ze je to az take.Som z toho strasne zufala,az depresivna.Prosim,ako mam dalej postupovat?.Zajst za ucitelkou to podla mna nevyriesi.Keby to rozoberala pred triedou,to asi dcere nepomoze,skor si myslim,ze jej to este viac ublizi.Co mam robit?..:-((

jajka001_

to si musi dcerka poriesit sama, s tym nic nespravis. mozes jej pomoct tym ze sa budes s nou vela rozpravat, o nej, o jej problemoch, alebo aj len tak. mozes jej rozpravat o ludoch, o zenach, ake su, ako rozmyslaju, preco konaju tak ako konaju.

hviezda01

dakujem za odpoved....vies,ona je moc ustupciva,mam este syna,a ten je pravy opak,je az moc akcny,kazdu chvilu nieco vyvedie,z coho som bola tiez zufala,ale potom vcerajsku som si povedala,ze nech je radsej taky,ako hento s dcerou.Je pravda,ze sa na cloveka obcaj aj osoci/myslim dceru/,ale ved to asi su teraz deti v takom veku,a nieje jedina taka.Stale jej hovorim,aby si nenechala po hlave skakat,a povedala si svoj nazor,lebo najradsej pouziva odpoved tipu:neviem.V piatok jej spoluziacka skodoradostne oznamila,ze nebude uz sediet s nou,ale s inym spoluziakom.Na to mi dcera povedala,ze by najradsej sedela sama..

gadget2

Baby v tomto veku sú také, že stačí drobnosť a urazia sa na seba a prestanú sa rozprávať...
Keď som bola vedúcou v tábore tak sme to neustále riešili.. nedá sa to vyriešiť. Žiaľ. Treba to nechať na deti. A tiež je pravda, že tie deti majú vždy dôvod, lenže väčšinou je to hlúposť a nie je to adekvátne.

Jediné, čo ti môžem poradiť, ako sme to na tábore riešili, že sme im vysvetlili, že niektorí ľudia sú namyslení, lebo s nimi začína trieskať puberta. Ona je určite niečim výnimočná, čo jej závidia. A keď im ukáže, že jej nevadí, že ju nemajú radi, tak im to začne vŕtať v hlave. Dôležité je, aby im teraz ukázala, že aj bez nich dokáže vyniknúť. A určite má kamarátky aj mimo školy. Tak to jej môže byť útechou.

a skús vypátrať, čím sa to mohlo spustiť.. mohla to byť obyčajná hlúposť: tričko, obľúbená pesnička, lepšia známka v škole, nové botasky, prípadne to, že ona niečo nemá, čo ostatní majú.. väčšinou sú to takéto drobnosti a hlúposti