Ahojte! mala by som jednu otázku. Chcela by som úplne vylúčiť kávu a prejsť na capuccino. Nepijem síce veľa, jednu šálku denne, ale na tú jednu som strašne zvyknutá. Je capuccino menej škodlivé pre bábätko ako káva? (pokúšame sa o bábo a chcela by som sa čo najzdravšie stravovať) neskôr by sa mi možno podarilo vylúčiť aj to capuccino ale chcela by som odvykananie od kávy začať tým "prechodom" . dakujem za odpovede
Káva vs. capuccino
ja som bola na seba prisna, ziadna kava, ziadny cierny/zeleny caj
weva ja myslim ze ked zena pocas tehotenstva prejde na bezkofeinovu kavu, tak sa nic nedeje...lebo tam je podtstatny ten kofein
baby a pocas tehotenstva UPLNE vylucit? Ci da sa tu a tam? Rozne knihy pisu rozne veci, ale najma v prvom trimestri som citala ze to zvysuje riziko potratu?
suhlas so vsetkymi prispevkami. ked budes tehotna, kavu uplne vyluc, dovtedy pi taku aka ti chuti. ak si das len obcas, tak je to uplne v pohode. kava denne je vraj dokonca zdrava. nenechavaj sa oblbnut nejakymi akoze light vyrobkami, ak si mala pocit ze cappucino je take, lebo light znamena ze je tam sice niecoho menej ale druheho skryteho zas viac. radsej prava cerstva kava ako nejake napodobeniny.
kazda kava sa robi z jednej alebo dvojtej davky kavy plus bud voda alebo mlieko.. cize je jedno ci je to presso, cappucino, latte, frape alebo co. potom dalsia varianta je bezkofeinova kava.
cappucino je urcite ta menej vhodna metoda, a urcite nie zdrava. je to sama chemia,,,,,
BTW,,, ak si chcel objednat cappucino v kaviarni,,, tak to si rovno objednaj presso, ... pretoze je to to iste, akurat ze s mliekom..
moja zlata, capuccino sa robi tak, ze sa do silneho espressa (takmer dvojiteho alebo aj vic, zavisi od velkosti salky) da napenene mlieko...je to kava ako kazda ina, neviem kde beriete ze je to slabsie alebo co..je to taka ista kava ako vsetky ostatne
ale ak myslis to praskove capuccino, co by som ja v zivote nevypila, tak asi nevies co je dobra kava, a ak povazujes praskovu chemiu za zdravsiu tak to ma podrz...
kava vobec nie je nezdrava, neviem co stresujes, vysad ju az ked budes tehotna, pokusat sa mozes aj rok a to nijak nesuvisi s otehotnenim
Neviem odkial máte, že káva je škodlivá... Bezpodmienečne je to jeden z najleších nápojov, ktoré doteraz ludstvo vymyslelo... má viac antioxidantov ako zelený čaj, telu pomáha vysporiadať sa s extrémami tlaku - vysoký znižuje, nízky zvyšuje, nabudí, stimuluje nervovú sústavu, pomáha pri rôznych žaludočných/tráviacich ťažkostiach... a nespočetné množstvo dalších vecí.
Môžem sem prekopírovať link na jednu odbornú diskusiu z Ta3, kde preberajú práve tieto výhody/nevýhody pitia kávy/čaju. Okrem iného tam spomínajú aj to prečo má káva také negatívne meno v súčastnosti, že štúdie, ktoré sa robili neboli vôbec hodnoverné a do kategorie ,,kávičkárov" patrili predovšetkým ludia, ktorí si ku kávičke zapalili aj cigaretku, čo vo výslednom meraní skreslovalo závery...
takže ziadne obmedzenia pre kávu! :)
ved pi kavu bez kofeinu
no neviem, čo je na tom pravdy, určite by som sa radšej poradila s lekárkou.