Psychika?... už neverím

Príspevok v téme: Psychika?... už neverím
susan1108

som mladá 21 ročná baba... Od júna minulého roku trpím niečím, čo sa nedá popísať podľa lekárov ako normálne, a ja som im ako mladá skoro aj uverila... Takže vám napíšem ako a čo sa vlastne deje najlepšoe ako sa len dá. V máji minulého roku som pracovala ako čašníčka, ked som zrazu pocítila obrovský nával do hlavy akoby mi celý mozog zaliala krv... jasné, že prve co bolo tak som mnou leteli na pohotovost, kde mi pichli apaurin, ktorý fakt zabral... potom sa to o dva dni zopakovalo zase, a zase... Až po štvrtom apaurine naval presiel, ale zacalo mi mravciet celé telo... strašne som sa bála a plakala... všetky moje príznaky sa zacali zhorsovat a dnes už je to katastrofa... cítim sa akoby moje telo bolo celé zamorené, infekciou... alebo nejakým vírusom... O d tej doby som ppochodila všetkých možných lekárov... gynekologa, kde som mala opakovane mykozu a candidu, preliečená, inak už pol roka bez menstruacie a zahadne hormony ok, aj test na chlamýdiu... Potom endokrinologiu, trikrat vsetko ok... gastro, kde mi bol zistený HP, preliečený, od tej doby tiež zápaly močových ciest, dve cysty na vaječnikoch, a stitnej zlaze, ktore tiez zmizli, na neurologii emg, kde bola pozitvna Neurogenná tetania, ale krvný obraz celýýýý super... zahadne, ziadny deficit mineralov... MRI a CT hlavy ok, MRI krčnej chrbtice ok, VEP ok, EEG ok... tiež som mala zapal slepeho čreva od vtedy a chripku, anginu... co ma až tak netrápi...jasné, poslali ma k psychiatrovi, kde mi vymenili 6 druhov liekov a nastalo zhorsenie... mavam obrovske navaly tepla, absoltune netolerujem teplo, hrozné tlaky v hlave, dva týždne som mala také tlaky že som nemohla hlavu nijako položiť, trpnutie nohy lavej, ktoré sa zmenilo na vnútrny tras, brnenie a mravcenie v pokoji,,., aj v ruke na hrudníku a v hlave, vsetko mi brní, nie v zachvatoch, každý den... no lekári nic nenasli, býva mi hrozne na odpadnutie, klesol mi krvný tlak... a ja som sa stále poctivo napchvala liekmi, na kardio mi nic nezistili, len tachukardiu mavam pulz najmenej 85 v pokoji.... dnes som absolvovala infekcne vysetrenie... protilatky na chlamýdie boli negatívne... citim sa stale jak pred mrtvicou alebo infarktom, buší mi v krku na ľavej strane a mam obrovske palenie a tlaky na temene, tu kožu mi až napína...prosím o radu a pomoc, jedine co som si nedala spraviť bola lumbálna punkcia... aj test na boreliozu som mala negatívny, teda test z krvi... schudla som 10 kíl... prosím som mlada, bojujem ako sa dá, ale stale sa citim jak pred smrtou, lieky od psychiatra som vysadila, naraz pred 5 dnami, navyse ostala som zavisla na benzakoch, lekari si ma prehadzuju a nic, proste vsetci vravia psychika, ale psychika nervá 24 hodín, dakujem....

TinaM

Suhlasim s nazorom, ze treba najst vhodneho psychiatra-nie psychologa. Keby to aj uplne vsetko nesuviselo len so psychikou, je toho na teba dost a potrebujes sa to naucit zvladat. S vacsinou priznakou, ktore si spomenula, nemam skusenost. Ale prave dnes som bola u kardiologa (som liecena uz niekolko rokov na tachikardiu a arytmie) s problemom, ze moj pulz je v kludovom stave okolo 100, pocujem a citim si byt vlastne srdce po celom tele. A velmi dobre mi to vysvetlil. Je to cisto psychika. Ked mam stres, zrychli sa mi pulz, nasledne zacnem sledovat, ze moj pulz je zrychleny-to vyvola este vacsi stres...a tak dalej, je to zacyklene. Takze aspon tento jeden "problem" sa snaz nejakym sposobom ignorovat, je to uplne bezne, ak si bola u kardiologa a povedal, ze je to v poriadku,tak sa tym prestan zatazovat.

zewa

Zmen psychiatra. A nastup na psychoterapiu. Musis sa naucit nezameriavat sa na svoje fyzicke telo. Ver mi, ze ti to pomoze.
To, ze si vysadila naraz lieky od psychiatra si urobila velmi velmi zle. Takze sa objednaj k inemu, hned. Bojujes, tak bojuj vsetkymi zbranami. Ja neviem, mozno mas v sebe nieco ukryte o com tu nechces pisat a mozno o tom ani nevies.

marcelina78

Mne je to divne s tou menstruaciou, mavas ovulaciu? Daj si to preverit v polovici cyklu na sono, nezaskodilo by aj CT mozgu, ale tam ta len tak neposlu, musis povedat, napr. ze si doma odpadla a stratila vedomie na par minut..To uz je dovod, mozes mat telo zamorene toxinmi, ortutou z amalganovych plomb, niekomu to spusti aj ockovanie, moze to byt vselico...Ked uz ti nezabrali tolke AD, vyskusaj nejakeho dobreho alternativneho terapeuta, prirodna liecba je ale na dlhsi cas, netreba cakat zazraky hned. Dolezita otazka, beries hormonalnu antikoncepciu? Ak ano, co najskor sa toho zbav, ak nie, treba zistit tu ovulaciu, mala som aj ja toto, povysadeni HAK,pomohol mi s pravidelnym cyklom az liecitel, zial na tie moje psych. problemy bol bezradny..Tak skusam nadalej este lieky, uz idem na tredie AD a posledne, dalsie uz odmietam , ak nezaberu...Zaroven skusam aj alternativnu liecbu.

sitonaozajty

Vlastny psychicky svet je pre 95% ludi zahadou. Dokazes rozlustit kod vlastnej mysle? Stava sa ti, ze realita a sny sa ti zmiesavaju do jedneho celku? Dokazes rozlustit KOD? tak pod a zapoj sa do skupiny ludi, ktori citaju tuto burcujucu knihu www.facebook.com

zuzana1223

ahoj,
chod do temy PANICKA PORUCHA, jasne ze to moze byt psychika a panicka porucha trva kazdy den a bude trvat kym to neadresujes.Precitaj si o panickej poruche, najdes sa tam. Nechcem na teba utocit ani nic podobne, ale je to klasicky pripad panickej poruchy. Si mlada, da sa to dokopy.
Good luck :)

susan1108

strašne sa bojim, ja už neviem kam mam ist, ja viem, že to nieje len psychika, ale na akeho lekara sa mam este obratit???... vcera som bola tancovat, milujem tanec... isla som aj ked mi bolo velmi zle, bola som na parkete pol hodiny, a musela som preč, lebo zo mna lialo, a srdce som citila až v krku, palil ma krk a na hrudi... dnes sa nemožem poriadne hybat tak ma vsetko boli a je mi blbo v hlave...

logen415

Ak si mám povedať svoj názor, tak psychika je len zámienka lekárov, pretože ti na nič nevedia prísť. Určite nemôže psychika urobiť toľko...
Je pravda, že psychika dokáže urobiť dosť, ale myslím, že to čo si ty napísala nemôže byť len s psychiky - to je typická výhovorka lekárov, keď nevedia pomôcť.
Pravdupovediac, my ti asi nepomôžeme, ale niekto kompetentný a zdá sa, že lekári, ktorých si navštívila neboli príliš schopný, skús zmeniť lekárov, ale každopádne ti držím palce a dúfam, že sa z toho čo najskôr dostaneš.
Veľa šťastia.

bella12

čo cítiš, keď si spomenieš na ten "stres", na to, čo si vtedy prežívala? Zostaneš pokojná, alebo v Tebe spomienka vyvoláva strach, úzkosť, hnev, rozhorčenie, pocit krivdy? Ak cítiš hocijakú negatívnu emóciu, ktorá Ťa rozrušuje a vyvádza z vnútorného pokoja, znamená to, že danú situáciu nemáš spracovanú a stále je "živá". Ak chceš zistiť, či práve ona za Tvojimi problémami, snaž sa danú udalosť spracovať, vyriešiť, tak, aby v Tebe viac nevyvolávala bolestnú reakciu. Ak odstrániš túto možnú príčinu problémov, a Tvoje zdravotné problémy ustanú, trafila si klinec po hlavičke. Riešila si toto so psychologičkou? Neviem, o čo išlo, ale univerzálnym liekom na každé vnútorné zranenie je odpustenie - odpustenie iným, sebe, možno Bohu - každému, koho viníš za to, čo sa Ti stalo. Odpustenie je rozhodnutie, akt vôle, nie pocit. Dôležité je rozhodnúť sa odpustiť, ak tak urobíš, stále môžeš cítiť bolesť pri danej spomienke, ale tá časom bude slabnúť až nakoniec zmizne.

Či som sa stretla s psychickým pôvodom fyzickej choroby? Počula som o žene, ktorá dlhé roky trpela hroznou migrénou, lekári boli bezradní, nič jej nepomáhalo. Príčinou boli jej negatívne skúsenosti s bratom, ktorí jej v detstve ubližoval, ponižoval ju a neskôr ju tuším obral aj o dedičstvo po rodičoch. Z danej skúsenosti si zobrala odkaz, že si nezaslúži byť milovaná, že sa nemala narodiť a v tomto pocite žila celý život. Až keď s pomocou iných rozobrala svoju minulosť, uvedomila si vlastnú hodnotu a odpustila bratovi, bolesti zrazu prestali...