Taká malá anketka: Čo je vašim cieľom v živote? čo chcete dosiahnut, naučit sa a dokázat?
Aký máte cieľ v živote?
Úplne s tebou súhlasím aj mi sa chystáme vypadnúť z tejto žobráčavy....
Veľmi sa teším, že konečne budem môcť vypadnúť... s tejto skorumpovanej republiky plnej falošných, závistlivých, zakomplexovaných a nevzdelaných Slovákov...
V zahraničí to nie je tiež jednoduché, ale také individuá ako u nás tam len tak ľahko nestretnete...
Je tu všade špina, bezdomovci, smradľaví zanedbaní a nevzdelaní ľudia. no hnus... a to sa niekto sťažuje na komunizmus... vtedy aspoň stredná vrstva vyžila... táto republika sa za 30 rokov len rozkradla a nič sa pre ľudí neurobilo...
Takže s veľkým úsmevom odtiaľto padám... za lepším životom... a v zásade sa nebudem k tomuto národu nikdy hlásiť...
Veď to je choré v akých podmienkach tu ľudia žijú... a čudujem sa mladým ľuďom ktorí tu zostávajú...
Vypadnuť z tejto žebrackej republiky, aby som mala aspoň taký plat, aby sme s priatelom už konečne mohli bývať spolu a nevysieť na krku rodičom. To mi bude náramne stačiť....
Ciele v zivote si treba dobre vytycit, premyslet, aby neboli prilahke, ale dosazitelne pri dostatocnej namahe, takze ked ich clovek dosiahne, ma pocit vlastnej hodnoty.
A mat pripravene nove, aby bolo zase k comu spiet a clovek by neprepadol zahalaniu, lebo nic tak neeroduje ludsky charakter ako necinne zahalanie.
Dobre to vystihuje prislovie:
Iddle mind is devils playground. tj nevyuzita mysel, bezzasadova, je miesto pre ddiablovu cinnost.(v zmysle destrukcnu, ked si ateista)
ale vela ludi je lenivych, a podla mojho nazoru je to aj vdaka multimediam ako je TV, PC, Net, HRY a ina forma zabavy, ktore zeru cas..
sice to ma povod v paranoidnej casti mojho ja, ale dava to zmysel :)
daj ludsvu hracku a drzi ich to, (nemusi ich to hned vygumovat, ale...) ale... poriadne ich to zdrzi, ukroji z casu, relativne moze prestat motivovat.
i ked niekoho to moze zacat motivovat, napr take 15 rocnie dieta, ze "jaaa cheeem pociiitac, ale nemam peniaze! co ted? musim sa ucit, vela ucit, a ked budem velky, kupim si PC! ou jea)
toto sice funguje, lenze akonahle ziska PC, tak bud sa zacleni do tej skupiny "hram sa na ukor draheho casu" alebo si povie "ok, mam pc, co ted?" alebo... tretia moznost je asi neviem aka, ale musi byt pozitivnejsia :)
na ludi obcas zaberie taktika ze ked im "hori pod zadkom" tak zacnu makat :)
mozno umyselne vyvolat nejaky mali ale kontrolovatelnny ohnik by bolo +++++ pre osobny uspech? :D
i ked to by bola divna strategia.
no musim uznat ze ked ma nieco stve, tak mam tendenciu zvysit si chut do boja, mozno je to len adrenalinom, ale proste motivacia bojovat je vyssia, i ked je to extremne docasntny stav.
teoreticky, ten cas by mal covek vyuzit nie na priamy utok, ale na naplanovanie dlhodobeho utoku.. tj plan ako dosiahnut ciel (alebo cast z neho). a potom uz len nejake "ine palivo" na uskutocnenie toho planu :)
bellinka a co takto to skusit a hned od 1.aprila? :)
to mas simbolicky 1/4 rok.
svetovy znamena napr?
anglicky? a tie dalsie dva by boli ake? :)
cim skor zacnes, tym skor to dosiahnes :)
tiez by som chcel, a mozno zacnem prave 1.4.11
chcel by som vediet:
anglictinu
francuzstinu
nemcinu
spanielcinu
taliancinu
a mozno aj rustinu
spanielcinu som sa doma zacal ucit sam, prd rokom, islo to, par dni, ak by som ja lenivec neprestal, teraz by som uz rozpraval spanielsky. grr...