Panicky strach z autobusov,zo školy-mam 14 rokov

Príspevok v téme: Panicky strach z autobusov,zo školy-mam 14 rokov
bugina

Mam panicky strach zo školy,z autobusov,z maleho priestoru kde je veľa ľudi .Mam disrytmiu a tachykardiu srdca,črevne problemy,na všetko sa liečim.V škole som mala tlak 160/120 a tep 110,odvtedy tam mam strach chodiť a ráno mávam hnačky,takisto hnačky mavam ked je veľa ľudi v malom priestore a v autobuse.U psychiatričky som bola s mamkou,dala mi lieky a ked sa to do tyzdna nezlepšilo poslala ma na liečenie,kde nepojdem ani za 1000000€.V Košiciach nepoznam inu detsku psychiatričku,k tamtej už nechcem nikdy isť.Mam len 14 rokov a som psychicky na dne ....

fewrewrwerwe

Hlavne si nenic zdravie liekmi,tvoja mama je rozumna, a na lieceni z teba urobia chodiaci kus masa a testovaci subjekt na nove lieky, cize miesto bez navratu.
Strach z autobusov a z celkoveho vacsieho poctu ludi v nizsiom veku je normalny, lebo tvoja este vyvynuta intuicia vyciti zlych ludi, ktorych je v autobuse atd. velmi velmi vela a pouzije zakladny pud sebazachovy, cize strach.
Psycholog, nie psychiater, by to mohol pomoct, priatelske porozpravanie nie je vzdy na zahodenie, mozes sa aj porozpravat o tom s mamou, kamaratmi ktorym veris, ulavi sa ti. Moze ti aj chybat prirodzena materska laska a pocit bezpecia ktory s tim prichadza. Proste musis nadobudnut spat svoju integritu, svoj pocit bezpecnosti, svoju cistu mysel, tie traumaticke zazitky ako choroba mamy,autobus a tak v takom nizkom veku,su velmi nebezpecne, mozu zapricinit obrovske problemy v neskorsiom veku ak sa nevyliecia. Sa ti vobec necudujem preco mas taky strach, to co tito ludia chcu po tebe, aby si "dospela" je blbost a uplna chujovina, najdolezitejsie je aby si mala prirodzeny vyvoj, ak sa tvoj vyvin v dospeleho jedinca urychli, neskorsie dozvuky su katastrofalne, vacsina problemov su prave kvoli tomuto.

Takze aby sme to zhrnuli, neuzivaj lieky ani nic podobne, jedine co potrebujes je nadobudnut spat pocit bezpecia z materskej lasky, teraz hlavne v tomto veku potrebujes svoju mamu, ktora by ta podrzala, musis prijat aku ma mama chorobu, pochopit ju. Psycholog alebo dobra kamaratka by velmi pomohli, porozpravat sa o tom, pocitit sucit.
Najlepsie by bolo keby tvoja mama bola castejsie s tebou.

jajka001_

hm to je na okp a depresiu a ty mas skor uzkost nie? som citala ze na to dávajú xanax
skus si poguglit, najst inu lekarku

bugina

tento liek : www.adcc.sk

na sukromne nemame peniažky,o iných neviem,všetko su len pre dospelých

ale po tom lieku som mala ešte aj zaludočne problemy,a mala som skor viac strach..

jajka001_

a ake lieky si brala? nie som odbornik ale myslim ze ocakavat po tyzdni vysledky je prilis skoro nie? a ked uz tak skusit ine lieky, mozno. myslim ze s liekmi by mala byt aj nejaka ta terapia, nebyva to tak?
fakt jediná pre celé Košice? to sa mi nechce veriť...ved to je veľké mesto. a co sukromné?

bugina

bola som za mamkinou psychologičkou,ale ona neni detska tak ma poslala k tamtej.Lenže to je jedina detska psychiatrička/psychologicka v Košiciach :/ Ano,tyžden som mala brať lieky,bola som doma zo školy tyžden,ale dokopy som bola doma asi 2 mesiace,koli srdcu a zapalu stitnej zlazy.Cize vymeskanych hodin mam dosť,ale učitelia to chapu takže v pohode.Bojim sa tam isť,že mi pride zas zle,aj ked mi vzdy pride zle,nejak to predycham ale stale sa bojim že to pride zas zas zas.Ráno mam koli tomu hnačky ( ako som už pisala ) , mhdčkou sa bojim chodiť koli tomu ked som raz išla busom tak bola zakruta a dole spád,tak sme skoro spadli ,odvtedy mam blok.Chodim na treningy-tancujem,mam strach byt s tolkymi ľudmi pokope,bojim sa že sa niečo stane.Mali sme sustredenie-3dnove,ani som tam nestihla spať ocko po mna išiel autom z Košic do Popradu,pretože som to tam nevydržala,ten strach.už nevladzem... :(

jajka001_

a co ina psychiatricka? nejaka ambulantna forma psychoterapie? ked mala zaujem do teba davat len lieky, je to o nicom, a ako to ze uz po tyzdni ocakavala vysledky?
alebo skus psychologicku.
4 mesiace je dost dlho...a ked ma mama take problemy, asi by to fakt nebolo dobré.
odkedy mas tie stavy?

bugina

chvilu ??? chcela ma tam poslať na 4 mesiace,navstevy az po 1 mesiaci! Na mamku som citovo naviazana,kedže chodi každy tyžden do Viedne a som s nou malo,pritom ona ma ešte aj nevyliecitelnu chorobu,na ktoru može zomrieť hned jak sa rozčuli.CO z toho , zeby som chodila na skupinove terapie ? o svojom probleme viem povedať hocikomu,a ? a nič. Mamka ma tam nechce poslať,veri,že sa to da doporiadku inym smerom ako dajakou sprostou liečebnou, kde budem medzi ľudmi ktorí maju 100x horšie psychicke problemy ako ja.

jajka001_

no lebo by si chodila na nejaku terapiu
potrebujes podporu rodicov? ved mas 14, chvilu bez nich vydržíš, nie? mas psychicky problem, uzkost, z niecoho prameni a treba to odstranit

bugina

a prečo by som tam mala isť ??? neverim,že sa toho neda zbaviť bez toho aby do mňa pchali nejake lieky,v liečebni je to iste ako doma,tiež chodim do školy,tiež budem v priestore s veľa ľudmi,a budem bez podpory-teda bez rodičov...