Zapal sliznice zaludka?

Príspevok v téme: Zapal sliznice zaludka?
punk_zero

Davnejsie som sem pisal, mal som nieco so zaludkom - travenie alebo co. Na gastre po endoskopii a fibroskopii mi nic nezistili. Dal som si spravit na gastre aj testy ci nemam intoleranciu alebo alergiu na nejaku potravinu. Zistili ze mam intoleranciu mlieka (laktozy). Takze mlieko, syry, tvaroh, smotanu a veci s laktozou uz nekonzumujem. Beriem probiotika Probiofix, omega 3 6 9 a vecer aj Psyllium. No teraz nedavno som bol chory a mal som teplotu. Zobral som aspirini dve a vtedy to zacalo. Zaludok najme po jedle ma zacal boliet. Myslim ze je to stena zaludka (sliznica) . Zaludocna kyselina po jedle zacina pracovat cize asi potrebujem znizit stav tej kyseliny v zaludku aby sa mi vyliecila. Poradte nejake potraviny alebo nieco co by mi pomohlo. Na tejto stranke som sa docital ze to moze byt aj gastritida, kedze to vlastne nastartoval aspirin (co podporuje tvorbu kyseliny zaludocnej).

Na gastre mi sestricka povedala ze je to sposobene aspirinom a aj zmenou roc. obdobia, ze je uz jar. Ze vraj to zmizne casom. No neviem neviem. Uz ma tak boli asi 4 dni.
Tak co mam robit? :(

punk_zero

Pijem caj proti zapalom Bio rumancekovi + omega mastne kyseliny 3 - 6 - 9. Doma mam lanove semienka ktore si rano meliem tak 3x do tyzdna. Akoze stale ma neboli v zaludku. Pod pupkom vobec neboli ma, len ako je zaludok. Ked pozeram do zrkadla tak mam ten zaludok nafuknuty

eugenika

Hm, no aspirín je sviňa, môže spôsobiť dokonca žalúdočné vredy. Charakteristickým príznakom je aj bolesť brucha v oblasti pod hrudnou kosťou, alebo v oblasti pupka.
A bolesti sa prejavujú hlavne po najedení. Ja ťa teraz nechcem strašiť, môže to byť aj gastritída, ako píšeš, mal by si zájsť radšej ešte raz na vyšetrenie, aj keď je to nepríjemné.
Ak to bolí intenzívne tie 4 dni nie je to veľmi dobré.
Ak chceš môžeš si trochu ochrániť sliznicu slizovitými látkami - odvar z ľanového semena, ryžový odvar, pigy čaj a tak podobne. Skús aj nejaké bylinky, čo ja viem :-)