Poradte, prosím. Máme s priatelom 4 mesiace pred svadbou, no vsetko sa rúca.Sme spolu takmer 7 rokov, vztah je pekny, priatel je mily, pozorny...
len háčik je v jednom, že mi nedokáže povedať pravdu ohľadom jeho slabosti-fajcenia. On vie, ze neznasam fajcenie, stale ho prosim, nech nefajci, lebo mne tento zlozvyk zobral uja na rakovinu pluc. Prisahal, ze prestane, ako znak toho, ze ma lubi.. naivne som verila. Az pokial som sa stale od zanmych dozvedala, ze ho videli s cigou, ako si to svinstvo kupuje a podobne. Bolo mi nanic, prosila som pravdu, ale zatlkal, zatlkal... a minuleho roku opat na chate s kamosmi a kamoskami. Tajne sa s jednou dohovaral, aby mi za kazdu cenu len klamala. Ja uz neviem, co robit.. som na dne, nie z toho, ze fajci, ale ze ustavicne klame. Uz mje tazke verit mu absolutn vo vsetkom. Co robit? Nechat to tak, ze laska je predsa dolezitejsia? Alebo zrusit svadbu? Ved nema vyznam prisahat niekomu lasku na cely zivot, ak uz v nom nemam dovery :((((((
Co robit? Som na dne
chapem ta, ze ta netrapi az tak to fajcenie ako to ze ti klame, nedivim sa ti, nikomu by sa nepacilo klamstvo do oci od milovaneho cloveka a je jedno coho by sa to tykalo...
no ak ho naozaj lubis, tak sa s nim kvoli tomu nerozchadzaj, skus mu rozumne dohovorit, ze vies ze to robi a chces to akceptovat ak sa ti prizna a prestane zatlkat... vysvetli mu ze to priznanie je pre pokoj tvojej duse a nie preto aby si mu preto isla robit cirkus... ak ta ma rad, tak nech ti hovori pravdu aj v neprijemnych veciach...
pokial by ti ale klamal aj v niecom dalsom alebo aj po rozumnom dohovoreni pokracoval v zatlkani, tak by som sa mala na tvojom mieste na pozore, pretoze clovek ktory klame v jednej veci moze klamat aj v inych a dolezitejsich...
a z coho si prosim ta na dne? su ine zavazne veci, preco byva clovek na dne! on nechce tvoje prianie odmietnut, tak ti to slubil, co mu zostavalo? mozno v tom momente sam veril, ze to zvladne ale nezabudaj, ze vela fajciarov by chcelo prestat fajcit a pasuju sa s tym aj roky. ty si ho doslova pritlacila k muru! ak si taka nekompromisna, ze chces kvoli tomu zrusit svadbu, tak by nebol div, keby ju zrusil nakoniec on!
tiez si myslim, ze zbytocne dramatizujes...ked ti povie pravdu, ze fajcil tak budes spokojna?...asi nie...takze ti bude klamat aby neprilieval olej do ohna, lebo on fajcit chce a bude...tvoja opravnena poziadavka by sa mohla tykat zakazu fajcenia v tvojej pritomnosti, v spolocnej domacnosti, pri detoch...ale obmedzovat ho takto akoze v jeho zaujme, v zaujme jeho zdravia to nie...co ma 10 rokov?...ved je to dospely clovek a ak si sam neuvedomuje dosledky svojho zlozvyku tak bohuzial...ale je to uz len na nom...no ak si fakt na dne tak zrus tu svadbu a hladaj pana dokonaleho
tiež neznášam cigarety,
ale neviem či by som sa zriekla lásky.
to chces zrusit svatbu koli cigarete???srandujes.kazdy mame svoje chyby,aj ty nie si bezchybna,a nevyhadzuje ti tvoje chybyt na oci.mozno to nechces pocut,ale mam pocit ze ho dost "dusis".nechaj ho volne dychat-su aj horsie zlozvyky,a rakovina v dnesnej dobe berie aj tych ludi,ktori nefajcia,snazia sa zit zdravo.ja si myslim ze to "dost prehanas"!