Ahojte..mám 15 rokov chodím ešte stále na základnú školu a ešte stále nemám dievča,som hanbliví tip a stále chodím von s chalanmi bud na ihrisko alebo sa voziť na bicykli a niektorí moji spolužiaci začali o mne rozprávať že som buzerant.
Ja som nato začal chodiť s dievčatami von a trošku to ustalo .Lenže Môj spolužiak s tým začal zas zo slovami-mi máme v triede buzeranta,aký je to pocit ked ta niekdo dáva do riti... . niektorí mu uverili sa začali sa k nemu pridávať aj fyzicky na mna zaútočili ..poradte mi prosím čo mám robiť ! je trestné oznámenie dobrý nápad ?
Ďakujem .
tresné oznámenie za ohováranie
pochybujem ze by niekto dostal zaznam. kym sa nic vazne nestane (nejake viditelne zranenia alebo ublizenie na zdravy) tak to asi policia ani nebude riesit... max tak spravi bububu....
trestnopravna zodpovednost je uz od 14
Ak skola so sikanou nic neriesi, odporucam cez rodicov alebo na policiu. A mozno by nebolo odveci pridat do hlasenia aj fakt, ze si to oznamil ucitlke, ktora mala odmietavy postoj.
Mat zaznam v registri uz ako 15rocny dokaze zneprijemnit cely zivot (aj ked neviem teraz presne, ci tam neplati polovicna doba na vymaz ale to je uz detail).
Osobne si myslim, ze po predvoalni na policii si spoluziaci taketo veci do buducna rozmyslia. Avsak bolo by dobre mat aspon jednu osobu, ktora by to potvrdila.
to nie je žiadne riešenie od tej triednej,potom za tou riaditeľkou,alebo to už tie 4-5 mesiacov nejako vydržať potom už ideš na strednú nie?rodičia za riaditeľkou by mali zájsť
Dakujem vám všetkým za radu,lenže každý z vás sa zhodujete v jednej veci nahlásiť triednej,to som aj spravil a ona mi nato odpovedala že aj na nu prišiel do školy list že je lezba a povedala aby som si stoho nič nerobil .Lenže vtedy namna nikto fyzicky neútočil zo spolužiakov a rozprávali to za moj chrbát ..a teraz namna utočia fyzicky zo slovami buzerant zmizni,
sú viaceri a už nemám kamarátov kdo by mi pomohol ..a učitelia nič nevyriešia tích oní majú ... . 2,3 zo správania májú im je jedno ..a dalej píšete rodičia do školy,druhých rodičia aj prišli do školy ked bol s ich deťmi problém a nikdy sa nič nevyriešilo vždy sa zostalo len pri slovách !Preto hladám sposob ako to navždy ukončiť.
nevsimaj si to, oboznam triednu, alebo rodicov, ale trestnym oznamenim by som to neriesila su to pubertalne deti co nevedia co zo sebou, bi som ich bila ako hadov!
treba to oznámiť triednej aj jeho meno,ak to nepomôže rodičia k riaditeľke tak isto meno kto to začal
je to sikanovanie, presne tak
ale chlapci si neuvedomuju, ze od 15 rokov uz maju trestnopravnu zodpovednost a niektore veci, ktore robia, sa jednoducho daju riesit aj podanim trestneho oznamenia.
skusila by som to ale najskor riesit v skole ako sikanovanie. nahlasit to ucitelom. nie som pravnik, takze neviem, ci to trestne oznamenie by nieco vyriesilo a hlavne ci by to vyriesilo tak, aby to tebe skutocne pomohlo
Mitooo, áno, môžeš podať trestné oznámenie, ale môžeš si vyrobiť ešte väčšie problémy... zbytočné...
radšej to nahlás v škole
oni si to nemyslia vazne, ze si teply, len si nasli obet, z ktorej sa dá robiť sranda. nechovaj sa ako obet, nenechaj si to. je to šikana. ak sa nevies sám brániť, nahlás to.