Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vsetko je o peniazoch?

Príspevok v téme: Vsetko je o peniazoch?
chudobka

Uz 10 rokov som sama s dvomi detmi a stale viac sa citim spolocensky "mimo". Nie len preto, ze vacsinou sa stretavaju cele rodiny, ale najma preto, ze za vsetkym su peniaze. Ludia okolo mna robia aktivity, na ktore su zase len potrebne peniaze, ktore ja nemam, a tak si stale viac zijeme same pre seba. Nenudime sa - vela sa rozpravame, chodime do prirody, hrame sa spolocenske hry, robime rozne kreativne veci - ako rodina fungujeme super, len ma trapi, ze sme take izolovane. Dokonca sa tak citim aj v rodine - zase iba my sme ti, ktori maju problem s peniazmi, a tak som vacsinou ticho a len pocuvam, na ake vselijake kruzky deti chodia, kde boli na dovolenke, lyzovat... A casto mi je z toho smutno. Naozaj musi byt vsetko len o tom jednom?

chudobka

Dakujem, za vsetky reakcie. Mate pravdu, uvedomujem si, ze pre deti je dolezita najma laska a vztahy, prave preto som zakladala tuto temu, ale takmer nikto nereagoval na to, co pokladam za najvacsi problem - ze nedostatok penazi nas spolocensky izoluje, dokonca aj vramci rodiny. Dokonca aj triedna jednej z dcer stale vymysla drahe akcie a dietatu sa tazko vysvetluje, ze na to nemame. Okrem toho sme neuplna rodina, takze sa nestretavame s inymi rodinami, ktore chodia niekam spolu. Nemame ani auto, nemame peniaze na cukraren... a toto nejako nevedia pochopit solventnejsi ludia v mojom okoli, a tak si stale viac zijeme same pre seba. A to ma trapi najviac. Prosim, keby ste mohli zareagovat na tento problem. Dakujem.

zuzkas

chudobka nebuď z toho smutná,že nechodíte po dovolenkách.hlavné je že ste spolu a zdraví!tak ako už niekto spomínal,tak deti vyrastú,zarobia si a ešte môžte spolu cestovať!ani my nikam nechodíme,ešte som nebola pri mori a pritom peniaze nato máme..nemáme čas míňať peniaze.muž je stále v robote,ja s deťmi,každé leto si vravíme,že niekam pôjdeme a nikdy nato nieje čas:-(.ale dcéra mi chodí na krúžky a veľa jej to dáva,baví ju hádzaná a celkovo športy.tvoje deti nemajú v škole bezplatné krúžky?

xy:)

hovorim zo skusenosti.. ja teraz beham kade tade, vynahradzam z detstva :) ale zaroven mam na detstvo tie naj spomienky ake mozem mat i ked som pochopitelne nemala vsetko, co som chcela.

pozri, ked deti vyrastu, zarobia si, pojdu k moru, kupia lyze, pojdu na lyzovacku a kopec inych veci. a budu radi, ze maju taku mamu, aku maju - a to je to najdolezitejsie.

george303

Lepsie je skromne detsvo bez penazi ale stastny ako mat peniaze a drahe veci pretoze tam to konci tak ze v 15 rokoch deti nemaju kam davat peniaze a tak idu peniaze najskor na alkohol potom drogy neskor hazardne hry nasledne vyhodenie zo skoly ... A takto sa to potom vlecie cely zivot ....

miska1917

Ale uz som pochopoila davnejsie ze nema zmysel zaoberat sa tym co nemam,co chyba.Uz to neriesim len dakedy tak porozmyslam co vsetko by som chcela.
A uz nerozmyslam nad tym ze by som chcela najst partnera lebo to je nerealne.

ako bolo povedane, peniaze nie su vsetko. poznam ludi, co ich maju neurekom a nie su stastni, resp. maju stale malo. doba je neskutocne tazka, ked sa stale budes trapit nad tym vsetkym, co nemas, nebudes spokojna nikdy. je pravda, ze bez penazi sa clovek dnes nikde nepohne. ale nikde nie je lepsie, ako tam, kde je clovek obklopeny tymi, ktori ho maju radi. nezalezi, ci je to doma na zahrade, alebo pri mori. pohoda totiz vychadza z vnutra. ludia, ktori su v takej istej situacii ako ty je vela, a aj takych, ktori sa maju este horsie.. bohuzial.

miska1917

Ano pomoze aj rodina nehovorim ze nie,ale sestry studuju na vyske aj ked pracuju tak moc to neni.
Ano lost mas v tom pravdu,ze chodime na prechadzky vela,deti maju uz svoje miesto oblubene a vela sa hrame a nejlepsia hra hdaj na co myslim a najhorsie ked sa to chce dcera hrat o 22hod.