zacinam trpiet uzkostnou poruchou??

Príspevok v téme: zacinam trpiet uzkostnou poruchou??
katka0063

ahojte ludia...mam hrozny pocit ze sa u mna zacina prejavovat uzkostna porucha....asi 3 tyzdne dozadu sa mi v noci stalo ked som bola sama na intraku na celej bunke ze pri zaspavani som sa strhla znicoho nic a tak divne sa mi krutila hlava...to sposobilo ze som sa zacala velmi bat co sa so mnou deje ,potom som sa zacala aj dost triast a strasne som sa bala ze som aj volala nasim domov v noci....a odvtedy sa tym padom toho bojim ze sa to stane zas, a ked som sama na bunke tak sa mi to aj stava ale nie az v takej intenzite...lenze vtedy to bolo len tak v noci teraz zase niekedy aj cez den hlavne rano sa citim tak divne...a nejakou nahodou sa narazila tuto na temu kde jedna baba pisala ze ma strach zo vsetkeho ona to mala hrozne ona sa bala uplne vsetkeho tak jej napisali ze trpi uzkostnou poruchou ... precitala som si toto www.zdravie.sk

a takmer vsetky priznaky tam na mna sedia...uplne som sa nasla v tom buseni srdca a zvysenom tepe + chvenie + tazke dychanie + nevolnost od zaludka...ja mam akoby niekedy aj take zuzene hrdlo no a vsetko to potom bvyustuje do toho ze sa zacnem bat ze co sa so mnou stane,ci nezomriem alebo nezosaliem presne ako sa to pise v tych dalsich psychologickych priznakoch....co mam robit? :-((

katka0063

takze k psychosovi treba vymenny listok? ... a dava sa to do zdravotnej karty? a urcite sa to da vyliecit? lebo co citam tak sa na to davaju lieky ktore treba brat ked pride taka situacia tak neviem ci take liecia :(

zdravy

kludne chod rovno za psychosom. ja som isiel rovno za psychosom a vynechal obvodaka lebo som vedel, ze je to psychika. psychosovy povedz, ze by si chcela daco slabsie a tak. proste s nim pokecaj o stavoch ake mas a tak.

katka0063

ked mne je blbe to vobec povedat mojej obvodnej.....mam teraz novu lebo do 19 som bola u detskej a u tej novej som bola iba raz....ale asi budem musiet...lenze problem je ze malokedy som vobec doma,studujem a tak :-/ .... a da sa tato porucha vyliecit alebo budem cely zivot na ukludnujucich liekoch? nechcem byt zavisla.....mam asi 4 take tabletky co su na ukludnenie ale aj na spanie co mi dala mamka ked sa mi to stalo prvykrat ale vravela ze si ich mam davat fakt iba surne aby som sa nestala zavisla takze sa to snazim nebrat...

kukinak

Necakaj 6 mesiacov. Cim skor to zacnes s niekym diskutovat, tym lahsie sa toho zbavis. Cim dlhsie v tom budes zit, tym tazsie to pojde prec. :)
Verim, ze v tvojom pripade kludne staci psycholog. Inak taketo stavy sa daju riesit aj u neurologa. Su to predsa nervy v kybly :

zdravy

psycholog moze byt ako doprovodna liecba, ale najpodstatnejsiu cast na zaciatku urobia lieky potom TY a potom psycholog. najlepsie je to podchytit na zaciatku nech sa to nerozvinie. samozrejme nemusis nikomu hovorit, ze navstevujes psychiatra. ja to hovorim iba v najnutnejsich pripadoch a hovorim, ze mam rozkolisanu chemiu v mozgu a jeto :))) inac ludia co ma poznaju a vedia, ze chodim k psychosovy vedia, ze som normalny. ludia ktori maju napr... neurogennu tetaniu tiez beru antidepresiva. ako pisem cim skor tym lepsie. poznam to z vlastnej skusenosti. mam kamosku ktora mala blbe stavy z tetanie a ked som jej povedal, ze nech ide za psychosom, tak ona nenini sibnuta a ako to dopadlo? o par tyzdnov tam aj tak zasla :)))) a inac cudovala by si sa kolko ludi navstevuje psychosa. ono je to bohuzial nova epidemia ludstva no....

Laurina22

Nemusis ist za psychiatrom.Chod v prvom rade k obvodnemu,ktory ti nasadi jednoduchu anxiolyticku liecbu.

Najprv ti teda nasadi tabletky na uvolnenie a ukludnenie,a ak sa stav nezlepsi ba dokonca zhorsi,az potom navstivis neurologa a nasledne psychiatra.

katka0063

a musi to byt psychiater? nestaci psycholog? ..... ludia maju vselijake problemy ale zaroven su sprosti a ked niekto navstevuje psychiatra tak ho hned beru za psychopata nejakeho.... nechcem ze by vobec o tom niekto vedel :-(

katka0063

lenze tam sa pise ze tie priznaky musia pretrvavat aspon 6 mesiacov a mne to zacalo len tri tyzden dozadu a stava sa to len obcas tak ako mam tomu teraz rozumiet??