Vzdy ked ma priatel zlu naladu tak mi nadava aj ked som mu ju nesposobila ja ze so p...a dement atd.ja uz neviem ked je v pohode tak je nam spolu super fakt je mily pozorny.ale ked ho nieco nastve tak sa kumne sprava hrozne.ja ani neviem ci ma lubi alebo nie:(((( co si o tom myslite???
Nelubima ma
Simonella: neuveris, ale vykecali sme si to celkom uspesne toto co som tu pisal=) ako hovorim, nas vztah sa uzasne posuva dopredu, mam z toho normalne radost. Sice to este nie je celkom take, ako by som chcel, ale v podstate prijala moj nazor o tom traveni casu spolu atd. Potom mi dala fantasticky darcek, ktory pre mna vlastnorucne pripravila. Fakt super. a k tej nedovere, moze to byt aj tym trochu. Nikdy som ju nepodviedol, ani sa nepriblizil k inej, ale je pravda ze na zaciatku nasho vztahu boli z mojej strany iste veci, ktore doveru narusili, a aj raz ci dvakrat este potom. Nechcem to konkretizovat, islo o veci, ktore mozno neboli take vazne, ale ona je clovek, ktory je na pripadne zatajovania a klamstva velmi citliva, preto je to medzi nami take vaznejsie. Inymi slovami, nezabuda krivdy voci sebe. Neskor pocas nasho vztahu sa vsak aj jej stali rovnake veci co mne, ale ja som to nezobral az tak vazne. Inymi slovami, priznavam ze dovera je medzi nami velky problem, ale chvalabohu nie je to tak, ze by bola totalne narusena. Vsetko sa to postupne zlepsuje, a ja dufam, ze raz sa to uplne napravi. Priznam sa, ze ti zavidim taky doverny vztah, ale na druhej strane ked vidim realitu okolo mna, kolko ludi je na tom ovela horsie, vtedy dostavam nesmiernu chut snazit sa o ziskavanie 100%nej dovery mojej priatelky...
bbbr: ano som tu :))
tak vies, vztahy su vselijake a nebudem nikoho odsudzovat, ale myslim si, ze to prehana..ako dlho ste spolu? ona je na teba az prilis naviazana a to vobec nie je dobre.. ved nie si nejaka vec alebo jej majetok ale clovek, ktory potrebuje byt aj s inymi ludmi..
a preco by si nemohol ist niekam aj sam ? preco to takto vzala? ved to je az chorobne.. ona si mysli ze ak niekam pojdes bez nej, automaticky ju chces podviest? ved to nie je normalne.. potom to znamena ze ti neveri?? preco?
ved nemoze byt cely zivot naviazana tak na jednu osobu.
moj priatel bol v lete mesiac v tatrach na liecebnom pobyte SAM, a zvladli sme to uplne normalne.. preslo to rychlo, denne sme si volali a v zivote by som nepanikarila ze si tam najde inu pretoze mu verim.. a TO jej chyba..
alebo - ja teraz planujem ze pojdem toto leto na 2 mesiace do Londyna ale zial bez neho, hoc sme chceli ist spolu, no neda sa, lebo on ma vtedy skolu.. tak co? teraz to mam prelozit? ved to nie je normalne.. verime si, prezijeme v pohode tie dva mesiace, budeme si volat, skypovat, ved je 21. storocie .. ozaj nechapem preco tak vsetko preziva ale myslim si teda z toho co si napisal, ze chyba bude v dovere..
neviem ci mala pred tebou niekoho kto ju sklamal, podviedol, alebo nieco podobne, ale tam asi treba hladat pricinu.. lebo ty vyzeras byt v pohode chlapec, mozno az prilis na nu beries ohlad co sa vidi malokde a ona to nevie ocenit.. :/
Simonella: a kurna najviac ma stve, ze stale hovori, ze ked ja jej nebranim niekam ist, tak to akoby som ju priam vyzyval aby ma podviedla. a potom stale omiela, ze tam pojde s tamtym, alebo hentam s hentym. A ja potom uvazujem, co to ma byt, mal som uz pred nou priatelky, ale ziadna ked bola so mnou nemala potrebu ist von s nejakym chalanom, ak sla tak s kamoskami, maximalne do partie, kde boli aj chlapci. O podvedeni ani slovo nebolo. Moja priatelka akoby mala utkvelu predstavu, ze dievca sa moze zabavat len s chlapcami. Ja nechapem ci som ja sprosty. Na jednej strane tuna citam, ako na seba ludia dokazu ziarlit a travit pri sebe cas, na druhej strane vidim, ako funguju ini, ze travia kazdu moznu chvilku spolu, ale zaroven maju aj svoje plany. Nie takeho stylu, ze by kaslali na toho druheho, ale take nieco, ako napriklad spoluziak, ktory ide tento rok studovat do zahranicia, a pritom normalne planuje byt nadalej so svojou priatelkou. Potom zacinam ja mat zo seba divny pocit, ze som zly, ked jej nebranim. Nehovorim ak by chodila kazdu chvilu niekam, ak by bola malo pri mne, vtedy by mi to nebolo jedno, pretoze ju fakt milujem a nesmierne mi na nej zalezi. Ale ked vidim, ze ludia chodia po svete, plnia si sny, ziju zdrave vztahy tak chcem, aby aj ona mala stastny zivot a dokazala si naplnit tuzby. Fajn, ked uz budeme mat po studiu, urcite budeme planovat spolu, napriklad nejaky pobyt v zahranici, aj teraz, ak by fakt sla na cele leto do holandska, ja by strasne rad siel s nou. Ale nechapem ako moze byt vztah o tom vsetko si zakazovat, drzat sa jeden druheho ako kliest aaaaaa atakdalej. fakt uz teraz neviem ci som ja blby alebo kto, tym myslim, ci je jej predstava lasky spravna, ze ked milujem tak vsade idem z tym druhym, a ze ten, kto dovoli ist na dlhsi cas tomu druhemu bez neho, tak nemiluje, alebo je moja predstava lasky spravna.
Okej rozpisal som sa tu az az, budem rad Simonella, ak sa ozves=)
Simonella: dlhsi cas som nepisal, ale tak dnes som si nasiel znovu cestu sem, som zvedavy ci ty sem este chodis=) Co sa tyka priatelky, zachoval som sa presne tak ako som si slubil, a vcera prisiel rad na rozpravanie o tom, ze by sme mali travit cas aj oddelene. Dva dni predtym tomu predchadzal velmi vazny a uprimny rozhovor, v ktorom som jej znovu povedal, aby si scasu nacas vysla s kamoskami, aby nezabudala ze je to zdrave, ze potom aj vztah je zdravsi, sme si vzacnejsi. Vsetko zobrala uzasne a uistila ma, ze ona ak ju chyti chut tak stym nema problem. Ona mimochodom nema zas az taky problem s tym, ist niekam, napriklad pred asi dvoma tyzdnami mi povedala, ze toto leto by chcela ist do holandska pracovat. Ja som jej na to povedal, ze by ma mrzelo, ak by tam stravila cele leto, pretoze by sme si nemohli uskutocnit nase plany, ale ze ak by sa to dalo rozumne zladit, tak nebudem jej branit, ved chcem aby videla svet a zazila nieco. No a vcera mi povedala, ze sa pre zmenu chysta na leto do bratislavy, za rodinou. Povedal som jej tak ako predtym podobne. citujem: Pokial to bude tak, ze budeme mat casu aj na seba, ze aj spolu si niekam vyjdeme, mozno aj do zahranicia, nemozem ti branit, aby si sla aj sama, ved v kazdom pare nastanu take situacie, kedy musi jeden ist niekde aj sam. No potom som sa odvazil zvrtnut temu po dlhom case aj na mna, a povedal som jej to co som tu spomenul tebe Simonella pred nedavnom, ze ma brat volal za nim na den do bratislavy, ze uvazujem (nie planujem a je to iste, len uvazujem!!), ze by som siel za nim. Viem ze som to nepovedal mozno najvhodnejsie, pretoze to vyzeralo, akoby som tam chcel ist pomaly na mesiac, ale aj tak. Jej reakcia bola neskutocna, prve bolo zdesenie, ako si ja vobec dovolim uvazovat ze by som niekam isiel, nasledoval hnev ze ako som si dovolil povedat, ze IDEM, a nie IDEME, inymi slovami, ako si dovolim chciet ist sam, bez nej. Zdesenie potom vystriedal hnev, zacala mi vycitat coho vsetkeho sa koli mne vzdala, kam koli mne nesla (pritom kolko krat som jej hovoril, ze ja ju podporujem ak chce niekam ist a to ani nehovorim, coho som sa vzdal ja, aj ked jej som to nepovedal, nebolo by to fer vracat vycitky). A hlavna vycitka bola, ze ona vzdy chce aby sme sli vsade spolu, vzdy hovori ak chce niekam ist ze automaticky rata aj so mnou, a ja zevraj s nou uz neratam vo vsetkom, ze nechcem s nou ist vsade a skoncilo to tym, ze vraj urcite tam nechcem ist za bratom ale za nejakou inou, ze som si nasiel inu. K vysvetleniu ako som to myslel, ze slo len o myslienku nie o uz istu vec som sa uz nedostal. Samozrejme zabudla uz na fakt, kolko krat za mnou prisla s tym, ze ma moznost ist niekam, ze ju mama niekam posiela (asi 5krat do bratislavy, studovat do bratislavy, jazykovy pobyt na malte, vylet do anglicka za rodinou, do holandksa za pracou, atd atd) a ja som ju nikdy neodsudil za to, ze nad tym neuvazuje, ale vzdy som si ju vypocul, o co ide, ako to mysli atd. Jasne, ked mi povedala, ze by sla studovat do blavy nebol som nadseny, pretoze to uz by sme boli asi viac bez seba, ale nenahneval som sa na nu, ale radsej som hladal moznost, ako by som povedzme tam mohol ist za nou, aby sme boli spolu. Plus v podstate vo vsetkom do buducnosti s nou ratam, napriklad po skole by sme chceli ist SPOLU do zahranicia, a dalsich kopec veci. Len raz za cas nejake mizerne podujatie si naplanujem sam, a uz som hnusny, co s nou vraj nerata a nechce ist vsade s nou=( No a vsetko skoncilo tak, ze mi v hneve zacala slubovat ako mi to vrati, ze uz na mna kasle, ze pojde do toho holandska a ostane tam, ze s nejakymi chalanmi pojde prec, proste slovom, pomsta ako sa patri. Pritom nechapem, co som jej urobil, ved som nepovedal ze idem na mesiac, to by bol jednodnovy vylet, nejdem za nejakym dievcatom, ale za bratom, ktoremu uz navstevu slubujem tri roky. Ale jej je to jedno, ona proste chce aby sme vsade chodili spolu, resp. ak ona chce niekam ist tak moze aj sama, ak ja chcem ist sam, som zly, ze nechcem ist s nou. Snazil som sa potom a aj dnes byt na nu okej, ale uz to vo mne vrie, takto to proste uz dalej nejde, toto nie je zdrave. Vsetci okolo funguju tak, ze vedia ist niekde aj bez seba, priatelkyna mama jej stale hovori, a aj mne raz povedala, ze nesmieme byt na seba tak naviazani, ja som uz priatelke neraz hovoril aj naznacil, ale ona vie hovorit o tom, ako ma nechce drzat vo vazeni a obmedzovat, len pokym nechcem niekam skutocne ist, alebo nieco neplanujem. Vtedy je sokovana, ked tieto slova ma aj splnit.....takze tak....dufam ze si to precitas Simonella, potreboval som sa vykecat...
bbbr: no to je pravda, doplname sa , len niekedy sa potrebujem viac rozpravat a on taky nie je.. trochu pohovori a nic.. aj ked niekde sme napr. ideme na pizzu tak stale objednavam ja lebo on akoby sa hanbil alebo neviem co proste nechce hovorit s inymi ludmi..
a co sa tyka problemov tak od nich neuteka :) ale tiez o nich ani velmi nechce hovorit.. skor si mysli ze ked to necha par dni vychladnut tak bude vsetko OK...
aa presne, ja som tiez sangvinik az melancholik :) sme asi podobne povahy, lebo aj ja pri niekom sa citim ako extrovert a pri inych , mozno ze preto lebo mam inu naladu, ako introvert :) :)
Simonella: veru veru, budem mysliet na to aby sa aj tebe darilo. Inak ja mam tiez skusenosti s introvertnymi ludmi, a co ja viem, tak s nimi je tazsie pohnut, na nich to asi treba vediet. Inak Simonella ak si ty vyrecny typ osoby, tak si myslim, ze sa mozte celkom dobre doplnat, a mozno by to aj slo, motivovat ho niekedy aby rozpraval viac. Mozno zaviest temu rozhovoru na nejake temy, ktore ma rad on. Neviem, ale myslim si, ze ty sama to vies a snazis sa o to;) a hlavne je potrebne mat vela trpezlivosti pri tychto introvertoch=) A k rieseniu problemov, dufam ze to nie je take ze tvoj priatel od nich stale uteka, verim ze sa dokaze aj kvoli tebe prinutit k nejakej tej snahe riesit problem. Aky je on vlastne clovek? Je taky, ze mu je skoro vsetko jedno (nieco ako moj brat, toho proste NIC nevytoci=)), alebo len nema rad problemy? Inak ja problemy tiez nemam rad, a ked pridu, tak sa do ich riesenia casto pustam z velkou chutou, ale potom (asi som nejaky sangvinik alebo cholerik=)) casto rychlo tu chut stracam. Nastastie ked je silna motivacia, viem vydrzat. Heh a este ma napadlo: neviem ci som ja vyrecny typ, ale je zaujimave, ze pri niektorych ludoch sa tak citim, a naopak stretol som aj ludi, pri ktorych som bol tichy a zdaleka sa na nich nechytal=)Taaakze tak=)
Prajem ti pekny vecer Simonella;)
KIKA555: no jasne ty z jeho 3 prispevkov dokazes vydedukovat ze je pod papucou hej? zaujimave.. lebo my sme si pisali uz skor cize to viem lepsie posudit.. cize klud, moja.
bbbr: tak to si na dobrej ceste :) a co sa tyka tej komunikacie s priatelkou, tak hlavne sa neriad nejakymi "bodmi" ale srdcom :) ako to citis ty :) hoc viem ze ti to len napomaha .. bodaj aj moj priatel by mal o nieco take zaujem :) on je dost nevyrecny, skor taky introvert , nechce velmi problemy riesit.. :/
Simonella: pekny vecer ti prajem;) mne bude o necely mesiac 23=) Dakujem za vsetky tvoje reakcie, inak dnes som s priatelkou bol, a mali sme taky vaznejsi rozhovor, tak som jej povedal to o tom nadavani a plus o prilisnom vycitani a uplne vpohode sme si to vydiskutovali. Ona nie je nastastie harpia a vie ukazat, ze si ma vazi. Ale nic viac som zatial neriesil, mne by sa tiez nepacilo, keby zrazu niekto na mna vybehol z 20timi chybami naraz, tak ostatne si necham postupne na neskor, resp. ked to bude aktualne. A k tomu co pisala KIKA. Co ja viem ci som pod papucou, ja sa tak necitim. Co sa rozpravam so spoluziakmi, tak aj oni co maju priatelky tak sa snazia byt ohladuplni, ked je to potrebne aj citlivi (samozrejme v rozumnej miere) a tiez nie su taki ze bez rozmyslu vycitaju, a spravaju sa ako im pride k nim. Cize snad nie som sam=) A ako hovorim, co tu citam pribehy inych ludi, tak to este mne je sveta zit=). Takze tak=) Inac Simonella, k tej komunikacii=) mas uplnu pravdu, ja sa o tom aj teraz kusok ucim na skole, a podozvedal som sa neuveritelne veci o tom, ake chyby ludia robia v komunikacii, aj o roznych technikach, akymi treba ist na rozne osobnostne typy, ci o slovach, ktore funguju na jednotlivych ludi a pod. Je to naozaj zaujmave, radim citat o tychto veciach, pretoze to tvori nie len zaklad vztahu, ale vobec aj vsetkych medziludskych vztahov=)
bbbr - ako ked ma mienis porovnavat s tou tvojou harpiou tak si na omyle moj zlaty v zivote by som sa k mojmu priatelovi nespravala tak ako ta harpia k tebe !
simonela - a ja ci som normalna ??? tak to si myslim ze som normalna !jediny kto tu nie je normalny je taky podpapucnik ako brrr a ty musis byt taka jak jeho frajerka lebo vidim ze si silno rozumiete :D a nie vobec si nemyslim ze je pod papucou preto ze ju lubi a ze si ju vazi .. ale preto je pod papucou lebo dievca mu pekne skace po hlave a ten trulko si to necha a ked sa s nou aj ozeni tak sa to bude len stupnovat a ptm si uz len moze trieskat hlavu o stenu ze ju neposlal kade lahsie skor !