Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

IQ

Príspevok v téme: IQ
mini250mimi

Ahojte, moja 10 ročná dcérka má iq vyššie ako 130iq. A môj syn Davidko má 8,5 roka a má IQ 55. Je to tím vekom alebo čím? je to v poriadku? Dcérka aktivity: škola (veľmi ju baví ZS a chodí ešte aj do klubov, a krúžkov), klavír, spev, flauta, tance, (brušné, spoločenské moderné, hop hop, ...) prehadzovaná, basketbal. Je veľmi dobrá vo všetkýh predmetoch, a bavia ju jej koníčky, a okrem toho výborne skáče na švihadle aj 110/skokov za 1 minútu.110/1 Alebo joging, beh, plávanie, bicyklovanie, skaybording, cvičenie mobil. PC (minimalita 30-43min denne) alebo knihy, referáty, ajrychlejie pise a cita v triede, a píše na PC veľmi rýchlo. Ona je ako blesk, a rychla nema problem ani z TV-t.vychovou, no za to moj synacik, je ako slimáčik. bohuzial,:(.

Syn aktivity: futbal, hokej, PC (maximalita niekedy aj 2 hodiny denne ale využíva to na učenie, ) dalej referáty, gitara, mobil. A dcérka dostane za pol roka max. 4 dvojky a jednu 3. (výnimočne), a má viac rozumu neposmieva sa bratovi za výšku IQ. Ale zasa David jej zavidí výšku jej iq. (moze to byt aj tym ze viac sa vzdelava dcerka, a viac pozer TV a pod. ) no David dostane aj raz za 2 tyzdne 2, trojku, ale má aj 4 a 5. Neviem, čo mám robiť, v našej rodine nikto nemá tak nízke IQ ani v jeho veku.

A môže to byť aj z toho že dcéra je skrátka šikovnejšia a má viaej koníčkov a aktivít? Niekedy presedí aj celé poobede nad knihami a učením. Ďakujem vopred za Vaše názory.

kafe

nevieš čo máš robiť? Chceš radšej aby mal syn nohu kratšiu alebo chodil na dialýzu? ĽÚB HO!! Takého aký je!! Máš krásneho, šikovného syna, asi je aj zdravý keď riašiš takéto hovadiny, neni podľa šablóny, ALE je to TVOJ SYN. No a čo, že je pomalší, že dostane 4-ky 5-ky v škole, to už akože neni človek, keď neni dostatočne inteligentný?

Nezávidím tvojmu synovi matku. Kto iný má byť hrdý na svoje dieťa ak nie rodič! Nie kvôli schopnostiam a výkonom, ktoré podáva, ale kvôli tomu, že je to tvoja krv. Asi by si si mala uvedomiť, že IQ neni všetko. Ako sa narodia múdre deti jednoduchším ľuďom, rovnako je to i naopak. Dávid vás má v rodine naučiť asi poriadnu lekciu, lebo aj napriek vášmu vysokému IQ v rodine, vám niečo dosť dôležité nedošlo.

uhlie

Keby mal niekto IQ55, tak nedokaze hrat ani pocitacovu hru. Uz na to, aby si zapol pocitac a spustil hru a vedel ju ovladat potrebuje vacsie IQ.

Podla mna ma skor niekto iny male IQ, ze sem vypisuje take chobotiny.

!janka

ešte takto, aby ma niekto zle nepochopil, ak má aj naozaj IQ 55, neznamená to hneď, že to mentálne postihnutie má, hodnotia sa tam aj iné aspekty, nezáleží len od hodnoty IQ......

!janka

IQ 55, dieťa je v pásme ľahkej mentálnej retardácie.....ak vám testy robila psychologička v poradni, tak si myslím, že by ti ona mala dať vysvetlenie na tieto otázky. Navštív centrum špeciálno-pedagogického poradenstva, prípadne centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Nechápem celkom, prečo to neriešiš takto, takže asi nemáš výsledky potvrdené od odborníka, inak si to neviem predstaviť, lebo ak tvoj syn má skutočne také hodnoty IQ, je potrebné sa mu venovať individuálne, využívať špeciálne výchovno - vzdelávacie metódy a čím skôr sa to podchytí, tým lepšie. neznamená to, že musí byť hneď preradený na špeciálnu školu, ako to tu niekto spomínal.....Určite to rieš prostredníctvom odborníkov.
A nechápem celkom, prečo jeden o druhom vedia aké má ktorý IQ, na čo ešte viac takto zvýrazňovať už aj tak viditeľné rozdiely medzi súrodencami, ale to je len môj osobný pohľad...Držím palce

ta3

vo veku to urcite nie je, medzi nimi nie je az taky velky vekovy rozdiel, zato je veliky v IQ, je to v genoch, moja sestra je o 5 rokov starsia, ale v kazdom veku by som mala v IQ pred nou velky naskok

lost

Ak by mal niekto IQ 55 tak to by bolo zremejsie ako svietiace slnko podla mna :)
tolko urcite mat nemoze.
a to ze je pomaly?

to nevadiak je menej sikovny. a nikdy by som ho neorovnaval so sestou! moze to tazko zniest podla mna.. a zaroven aj sestra moze nadobudnut ako keby prilis vysoku sebaistotu, co moze byt zle, ale hlavne aj to,

mne bolo namerane v 17tich IQ tusim ze 108 priblizne a ta sikovna teta, ktorej sme hovorili psychologicka, ma upevnovala ze "vy sa hodite na taku manualnu pracu ze? daju vam ulohu a vy to splnite."
hm, no neviem kde ziskala diplom, alebo ma len zmluvu s pasovou vyrobou a nahana ovecky, lebo sa znacne mylila ;D
bol by som zvedavy kolko IQ mam teraz, urcite to bude viac, len o kolko :D

podla mna je IQ variablne a meni sa podla pocasia.. a nema s realitou takmer nic spolocne, tak isto ako jazdy v autoskole a prax v skole, absolutne (no tak takmer :P ) nic spolocne..

dolezitejsie je spravne sa rozhodnut v zivote, aby som prezil, ale isto nebudem stat pred sfingou v Egypte a lustit logicke trojuholnicky aby sa mi otvorili dvere..

bibi123

no neviem, ako ste testovali to IQ, ak to robil psycholog, tak on to vie prepocitat na vek dietata, cize by Vam aj poradil, aby ste dali synceka na specialnu skolu, nakolko sa jedna myslim, ze o miernu retardaciu. Ak ste robili IQ protrednictvom netu, na vysledok by som sa nespoliehala, take deculo este nevie dobre, pozorne a rychlo citat, co pri IQ testoch je problem.
U dceri moze vyssie IQ predikovat lepsiu buducnost, ale zalezi len na nej... frajerovi bolo nameranych ako 18rocnemu IQ 149 a nespravil si ani VS, lebo sa mu nechcelo ucit, ale jazyky sa na neho lepia, je velmi zrucny, vyuziva logikuj a ma perfektnu pamat, mne boli robene testy, ked sa sa rozhodovala, na aku VS ist a mala som okolo 130 a VS som dokoncila, ale som skor logicky typ, pamat mam zlu a tiez sa mi moc nechcelo ucit, ale prekonala som sa, takze zavisi hlavne od toho, ci clovek na sebe vie pracovat a aj s vysokym IQ sa da premrhat zivot a zase naopak...