Sprchovanie iba cistou vodou

Príspevok v téme: Sprchovanie iba cistou vodou
mjlr

Zdravim Vas, mate niekto skusenosti s umyvanim sa bez akychkolvek pripravkov? Cital som zopar clankov z ktorych vyplynulo ze sprchovanie sa iba cistou vodou, bez gelov, samponov a podobnych veci je pre telo najlepsie... uz davno som obmedzil sprchovy gel len na "najdolezitejsie" miesta - hlavu, podpazusie, medzinozie a zvysok tela omyvany len vodou je v super kondicii, ziadne zapachy, mastnota, suchota, kozne problemy a pod. Preto zvazujem vypustenie gelu uplne... uz 2 dni som sa umyval len vodou (samozrejme velmi dokladne, silnym prudom sprchy, pomaly, vlasy dokladne vysucham a "vybrhlim") a nepozorujem ziaden pach, ani okolie nepocituje (ak neklamalo :-D ) tak ze ci naahodou nemate skusenosti s takymto naturalnym umyvanim... :-)

makovnik

j.a: ale deodorant alebo antiperspirant si pod pazuchy nanasas,ci ani ten nie? A nepotis sa potom?

milli11: tak ten tvoj pristup k hygiene sa mi zda byt tak akurat vyvazeny,lebo asi nic netreba prehanat.

Ja mam totiz pocit,ze to s tou hygienou az prilis prehanam a vraj s tym suvisia moje alergie.Tak preto som zvazoval,ze by som to obmedzil.Ale zatial si to nejako neviem predstavit.Dnes som si kupil taky extra setrny sprchovaci gel (pre batolata) tak sa idem vyskusat umyvat nejaky cas iba s tym.Lebo to je vraj extra sensitive,bez akychkolvek parfemov,farbiv,parabenov atd. a je vraj antialergicky a antiastmaticky....dnes som sa uz s nim vysprchoval,nevonia nijako,ale pokozku nemam z neho vysusenu tak aspon ze tak.Uvidime,lebo vacsinou pouzivam gel Nivea Silver Protect alebo gely Adidas a sampony rozne kvalitne na striedacku.

TUKAN

Nedavno som pozerala jeden dokument,kde sa venovali prave umyvaniu vlasov samponom. Prestali si umyvat vlasy na mesiac samponom a sice ich vlasy vyzerali byt v absolutnom poriadku,po preskumani pokozky hlavy sa ukazala strasna spina ktora sa udrziavala pri korienkoch vlasov,pretoze len pri umyvani vodou sa neodstranovala...dalej som citala,ze co sa tyka sprchovych gelov,mali by sa pouzivat kazdy druhy den.takze si myslim,ze vynechanie akychkolvek mydiel nie je prave najlepsie napad.

milli11

Neviem, ci celkom patrim k tejto skupine, mozno polovicne?
Sprchujem sa kazdy den cistou vodou. Kazdy den si kremujem tvar, mam suchsiu plet. Cez vikend alebo ked mam volno, ak nejdem do extremnych podmienok, slnko, mraz, necham plet oddychovat bez kremu. Kazdy den pouzivam deodorant, kupila som si teraz ten bez hliniku, Nivea Bio Jasmin.
Dvakrat do tyzdna pouzijem sprchovy gel, tie striedam po minuti. Dvakrat za tyzden sa nakremujem telovym mliekom.
Raz do tyzdna gel na intimnu hygienu.
Na vlasy teraz pouzivam Pantene Nature Fusion, inak sampony tiez striedam po minuti.

j.a

vlasy samponom,tym najjednoduchsim Dixi,bolo uz aj take,ze som si ich mesiac umyvala len zltkom a troskou olivoveho oleja.Kazdy mi vlasy vtedy chvalil,to si pamätam,ale tak to nejde,kedze mi to situacia neumoznuje(intrak):P

makovnik

j.a: a to si ani vlasy neumyvas samponom?Mas dlhe vlasy?A to ich nemavas mastne, ak si ich vazne dlhodobo umyvas iba cistou vodou?

j.a

betoliny
ano,aj intimne miesta len cistou vodou.Niekedy som pouzivala tie specialne gely na intimnu hygienu a cuduj sa svete,vyskytli sa mi problemy.Nepomohli capiky,masticky,ani nic.Ked som vsetky tieto gynekologom odporucane zazraky vyhodila,ver ci never,problemy boli do tyzdna prec.:)

(A inac,partner sa nikdy nestazoval:P)

bertoliny

Tak to si vazne nedokazem predstavit, ako si zeny mozu zadky a chachurky cistit dlhodobo iba cistou vodou. To aj ked mate menstruaciu tak sa umyvate iba cistou vodou? No neviem, keby som nieco take vedel o partnerke, ci by som mal chut jej este vobec niekedy robit oral. Alebo aj nohy niekomu zvyknu smrdiet a to mam strach, ze keby si ich taky clovek umyl iba cistou vodou, ze by ludia naokolo neodpadli :-) Tak ale ak to niekomu tak vyhovuje a dobre sa citi tak preco nie :-)

elsa5.5

aj ja si myslím čo tam má čo škodiť,prípravky pre deti sú fajn,ale ja používam palmolive olivový,dove atd dlhé roky a doteraz som žiadny problém nemala,až niekomu vyhovuje čistá voda je to len jeho vec...