Určite to už vela z vás zažilo. Ja to bohužial zažijem čoskor. Chcem vedieť či to bolí nejako extra...a tak. Niečo o tom.
------------------------
Sekcia Stomatológia www.zdravie.sk
Poradňa - Stomatológia, zubná poradňa www.zdravie.sk
Zuby - trhanie nervov
iris a neb ud smutna ved sa s tym musi dat este nieco urobit..
ved hadam este nie je neskoro ci ano?no mna to zacina pekne boliet teraz asi si dam nejaku tabletku...nasla som si vynikajucu zubarku bola som dnes u nej prvy krat bola som objednana k jej manzelovi oni su obaja zubari ale mal tam vela ludi tak sestricka ma poslala k jeho manzelke uplne vynikajuci pristup bezbolestne trhanie no dufam ,ze nabuduce ma to nebude boliet ja mam viac tych kazov tak ma objednala zas na 28..ale uz nemam strach ....
no,ja som ta viac odstrasila, ako podporila,ale som rada, ze to dopadlo ako dopadlo! uz budes mat skusenost a nabuduce sa nebudes bat...hlane,aby to nabuduce nebolo!
dnes som pozerala na ten moj zub...krivy a bolo mi smutno!je to vary horsie ako bolo pred strojcekom :-(( mala som radsej obetovat tie nervy a hoci aj odpadnut od bolesti,ale zuby by som mala pekne :(
ahojte byby no tak ja to uz mam za sebou slubila som ze,vam napisem pred chvilkou som prisla od zubarky...dala mi injekciu a ja som vobec nic necitila teraz mi to oziva a trochu ma to zacina pobolievat ale to hadam prejde...keby nebolo vas tak nenaberiem odvahu a nejdem tam tak vam dakujem za podporu...ahojte
iris no to neviem prave ze ani ja ako sa trha zub ale urcite inak ako ner v a urcite sa pri trhani zuba vytrhne aj nerv ale zevraj to tak neboli ko ked sa taha nerv ...no ved uvidim potom dam vediet ok?a drzte mi tu vsetci palce lebo ja mam strasny strach:o(((
opisat? tak to neviem...bolelo to hrozne,ked to tahala,ale to som akosi vydrzala,ale ked odlozila astroje a zacala mi nieco vysvetlovat,tak vtedy mi prislo zle z tej bolesti.je to reakcia na bolest, zrazu na odpadnutie,na zvracanie a vsetko dohromady. ale ta bolest priamo pri zakroku..no,predstav si,ze ti niekto trha priamo nerv! to si asi nevies predstavit, a ja to presne neviem opisat :( tu si asi presne ani nepamatam,lebo som z nej mala rozum zatemneny..:))) vazne neviem.ale ty asi nejdes trhat nerv ale zub. to som nikdy nebola.je to ine? nehovoril ti niekto,aky je v tom rozdiel? pri trhani zubu ti vytrhnu aj nerv,alebo ten tam ostane? lebo ked ti trha nerv,tak ho v zube okruti na tenku ohybnu ihlu a vytrhne. a ci sa zub trha tak,ze nerv ostane...do toho sa nerozumiem.
Neviem či sa dá bolest zuba k niečomu prirovnat,ale ked ta chytí je to hrozné.A preto som sa naučila neotálat a hned bežím k zubárovi.Tiež som už nejednu noc prechodila a prebdela v bolestiach,čo pomaly žiadne tabletky nezaberali.
no tych 30 tisicok by aj mne bolo luto co vsetko by som za to mohla mat...mozno je v tom aj lekar lepsi odbornik no neviem ved ja vam tu potom napisem ked to budem mat za sebou a nevies nahodou popisat tu bolest?podoba s ta bolest niecomu?
nie,zub sa spamatal.zrejme strojcek tlacil na zub a na nerv,ktory vyzivoval koren.preto mi odumierali obe 5-ky hore.hned,ako som odlozila strojcek,tak bolo dobre.prestal boliet a je ok.len ma mrzi to,ze sa mi aj po tych rokoch nosenia strojceka zuby vratili naspat.takze 30 tisic von kominom :)) aj mi bolo luto..tiez som uvazovala,ze ked uz je jedna 5-ka mrtva, tak mohla byt aj druha ale zub rovny.takto nemam ani zuby ok,ani rovne...ale o strojceku uvazujem stale.
a co sa tyka tej bolesti..tak mna to vazne bolelo straaasne. a zubarka k tomu povedala,ze som este dobra,vraj mala aj pacientov,co doslova odpadli. tak neviem,ako dole radia,ze to neboli. zeby iny system alebo lepsi lekar? a mozno ucinnejsia umrtvovacka?
:)
ethel dakujem za povzbudenie ved kto nema strach zo zubara...vies mam 22 rokov a este nikdy mi nevrtali ja mam pekne zuby nechcem sa nejak chvalit ked som chodila do skoly chodila som pravidelne na prehliadky vzdy ma zubarka chvalila ake mam zdrave zuby ale ked som vysla zakladnu zanedbavala som to preto mam strach lebo neviem co sa tam bude diat...a ked ti to ozivalo bolelo ta to?