prosiiiiim, je pravda ze ak este nemam 15 rokov musi byt somnou na vysetreni u urologa rodic??..a ako sa robi vysetrenie tam? sa tam budem musiet uplne viezliec asi ze?
Ako u urologa ked nemam 15??
a čo?
Hm s curanim
máš problém s predkožkou.
No hej :(
sono je vyšetrenie, kedy ti prístrojom behá po bruchu a obraz sa prenesie na monitor.Tam nie je žiadna bolest.Máš nejaký problém?
A neboli to?
rodičia tam nemusia byť,povedz mamke, že ti to je nepríjemné, ona počká vonku.Urológ sa ťa spýta, aké máš problémy, napr. s močením, prezrie ti penis,prehmatá semeníky a ty si stiahneš predkožku, to je všetko,môže spraviť sono močového mechúra,obličiek a močovodov.To sa robí v ľahu a košeľu si vyhrnieš nad brucho.
aby bolo jasne, v 15. uz mas svoj obcanak, dokonca si aj pravne zodpovedny za svoje ciny, no a teda v tomto veku vobec nie je potrebna pritomnost rodica pocas vysetrovania. takze nie lekar ma respektovat tvoje rozhodnutie, ale tvj rodic. lekarovi neboj sa, nebude nik iny tam cybat ;)
ja som zena, neviem, co sa deje u urologa :-). Lekarovi bude jedno, ci tam mas rodica. A ked poziadas o to, aby tvoj rodic ostal vonku, lekar to musi respektovat.
Mne vravela doktorka ze tam musia somnou rodicia..ale to dufam ze nie..a ako vysetri? len sa pozre a daco predpise?