stále mám nutkanie niečo robiť.ked idem zo školy domov vystúpim o dve zastávky dalej a idem 2 km domov peši.ked prídem domov musím všetko poumývať,upratať čo sa dá...ked už idem spať mám potrebu skontorolovať či mám všetko nachystane do školy alebo nutkanie zapnuť počitač a skontrolovať maily,facebook...v škole nedokažem sedieť na jednom mieste.stale mením polohu alebo sa presádzam.triedna si to všimla a vraví žeby to mohla byť obsedantno-kompulzívna porucha.čo myslíte?
ustavičná potreba niečo robiť
no ano, moze
a mas taky blby pocit ze ked to nespravis ze sa daco stane?
jajka, ocp sa moze prejavovat aj takto.
ocd je nieco ine, ked musis sustavne nutkavo opakovane robit nejake cinnosti nie? ty mi pripadas skor hyperaktivne. co je na tom ze sa chces prejst? pohyb potrebujes. ani to ze chces mat vsetko nachystane a skontrolovane mi nepripada nenormalne. to sustavne presadzanie je cudne, to je fakt. to mozes? ale ja napriklad tiez neobsadim bez pohybu. stale sa hmyrim. skus si kreslit.
rocnik92, naozaj by to mohla byt OCP, radsej chod cim skor k psychiatrovi - cim skor sa lieci, tym je vacsia sanca dostat sa z toho. Moja kamoska liecbu zanedbala a uz je na invalidnom...
dosť tak.napríklad ked musím najmenej 7 krát sa za sebou prepočítavať peniaze (drobné a keď je ich ešte veľa no koniec) lebo mám pocit že som urobila niekde chybu alebo sa musím zo tri krát vrátiť domov aby som skontrolovala či som vypla PC,telku alebo či som zamkla...
chcela by som...ja som zase leniva a nic sa mi nechce..viem sa sice donutit,....
ale pesi chodim rada
je to pre teba az taky problem?