chcela som sa spytat, ci poznate niekto tuto stranku www.sale4u.sk. dnes mi prisiel email, ze vraj som sa tam registrovala a ani tu stranku nepoznam a mam im zaplatit skoro 78 eur.a uz vobec nechapem odkial vzali moje udaje :-( co to je???
www.sale4u.sk
si sikovny. aj oni si ma tak rychlo nasli
tie informacie ohladom tej firmy cez google :)
ten je VELMI mocny nastroj.
whois.sc alebo .COM alebo .HOCICO
tak sa zisti majitel domeny (stranky)
potom orsr.sk to je taka sranda Obchodny register SR, verejne dostupny :)
a zvysok pomohol google, napr napisal som si cislo uctu danej firmy do gugla a vyhodilo mi to markizu :)
treba kombinovat klucove slova (nazov firmy) a ked je hladana veta, tak google ju najde tak, ze ju dam do uvodzoviek, napriklad:
www.google.sk
a uz ti gugle vyhodi strnaku, kde sa presne taka ista fraza nachadza :)
lost
pekne tak nie som sama. ako sa ti podarilo toto vsetko najst?
neni zac a drzim palce :)
no ako som cital, dalej by mohli posielat upomienky, nejak 3 az 5 kusov a v kazdej by sa mohli vyhrazat sudnou dohrou alebo exekuciou..
maju tak 8000 ludi v rovnakej situacii, to bude velka sranda :D :D
napr tu to pekne diskutuju
www.zive.sk
ale vseobecne, ak nejaka sluzba chce zaplatit a naozaj aj chce dostat sluzby, tak dnes sa na internete v 99,9% pripadoch plati VOPRED a nie na fakturu.
a tie ktore sa platia na fakturu, tych 0,1% to je vasinou taky hosting, alebo domena atd.. a aj ked clovek nezaplati, tak sluzbu okamzite deaktivuju, ale do sudu sa nikto vliect nebude, lebo sudit sa za desiatky eur snad ani nejde a aj keby, neviem si predstavit tie poplatky.
vo vseobecnosti, taketo firmy sa spoliehaju len na jendo jedine - nech ich zaplati co najviac ludi a sup s peniazmi do danoveho raja. a odtial tie peniaze banky tazko dostanu spat..
plati ze "fakturu zaplatit a potom sa hadat" ale to len v pripade ked sme sluzbu vyuzili, napr . vysoky mobilny ucet, tam je rozumne zaplatit, aj ked som to nezavinil, ked sa to vyriesi, tak mi to vratia... ale v podvode mi to nikto nevrati.
odkial maju informacie?
sice som sa rozpisal na tuto otazku, ale potom ma napadlo, ze to by som dal pekny navod dalsim radobi hrdinom ktori budu podvadzat ludi... :D
tak radsej nenapisem svoje myslienkove pochody, avsak nie je to az take tazke, napr zlate stranky..
Cize nie je coho sa bat, aj ked pridu "upozornenia" , vela ludi im odpisuje naozaj drze a vulgarne emaily :D a dalsi ich ignoruju.. a niekto bohuzial aj zaplati :(
lost
prave som si to citala co si mi sem dal a dakujem ti velmi pekne. v niektorych pripadoch som sa uplne videla. neviem odkial maju moje meno, adresu, nic som nepotvrdzovala. to je sila, som zvedava co bude dalej
okej dik, doslo to, dam vediet co mi potom odpisu :)
len tak pre mensie informacie:
- komu patri domena
whois.domaintools.com
- vygooglovanie firmy
www.google.sk
- dalsie info podla foaf.sk
foaf.sk
- tu vidno info o tej firme podla orsr.sk
orsr.sk
-ich cislo uctu u CSOB ma doviedlo aj sem:
www.markiza.sk
viac ked sa vratim so psikom po venceni :)
ale inak klud a pokoj :)
posielaju to len ludom a dufaju ze sa najde 10-20 ludi co to zaplati...
I ked krk za to, ci sa t "ma alebo nema" zaplatit by som nedaval, kedze Slovensko je predsa len jedno a jedine na svete :))))
ale tak... hlavne ak sa ludia spoja - ked pojde do tuheho, tak by sa stat nic nemalo (myslim tym to, ze exekutor aby zobral majetok za takuto banalitu, to by sme dopadli extremne zle)..
lost
mas to na emaily
lost
preposlem ti to. dakujem, nevymazem z toho nic, lebo neviem ako. maju moju adresu a aj meno
jajka
mne prislo presne to iste ako som si citala tie aktuality co si sem dala. ze mam zaplatit na rok dopredu, ze za nejaku databazu a aktivaciu.ze maju moju IP adresu. no som z toho mimo, mam im to uhradit do 14 dni