Ahojte, som dievca a na buduci rok uz budem potrebovat naisto vediet, na ktoru skolu si podam prihlasku a budem pokracovat. Zo vsetkych predmetov mam najlepsi vztah k matematike a fyzike, na psychotestoch mi vyslo, ze sa mam naozaj pohybovat v oblasti metamatiky, fyziky a logiky. Rozmyslala som nad tymito dvoma skolami, teda TUKE a TUBA a chcela by som poznat vase nazory, resp. skusenosti, aby som mohla tieto dve skoly porovnat a konecne si vybrat. Dakujem ;)
Technicka univerzita v KE vs. TU v BA
Xelibri> zamysli sa hlavne nad tym co by si chcela robit.. chod na stranku skoly a preklikaj si po fakultach a jednotlivych odboroch co sa tam vobec da studovat.. a potom porozmyslaj ci chces pracovat v odbore, zostat ucit na skole alebo robit v tesku pri pokladni..? Ak chces ucit, zvazuj aj prirodovedecke fakulty UPJS alebo UK.
www.amazingsuperpowers.com
;)
Je pre teba programovanie strasiakom len preto ze nevies co mas cakat na vyske alebo s nim mas problemy uz teraz? robis teraz zadania z programovania tym sposobom ze precitas, porozmyslas a vies ako to spravit, alebo tak ako to robilo zopar mojich spoluziakov ze si to nechali niekym vypracovat a cele sa to nabiflili..? ak je spravna moznost cislo jedna a logicke mylenie ti ide, nemas sa coho bat.. ak ta nieco take aj bavi, odporucam VTI alebo kybernetika/UI na FEI - programatorov celkom dobre platia :)
nemozem porovnat TUKE a TUBA kedze som mala tu cest (no mozno nie tak celkom cest) ukoncit len jednu z tychto skol ale povedala by som ze je to hlavne o ludoch a o pristupe, ako z tvojej strany tak zo strany vyucujucich - obcas natrafis na niekoho kto ta vie inspirovat a ma ta co naucit, obcas na debilka ktory by ta aj mal co naucit ale nechce sa mu pripadne na takeho co chce len inspirovat ale ziadne uzitocne informacie ti nepoda.. a obcas proste na debilka (pripadne chudaka doktoranda ktoremu povedali ze sa nema co pripravovat na cvicenia aby ta nieco naucil ale robit vyskum). A ty si mozes tiez vybrat ci sa budes ucit len to najnutnejsie a opisovat odkial sa da (moj skromny nazor je ze chvilami je to celkom spravna cesta :)) alebo sa budes snazit zo studia vytazit co najviac :) btw.. neviem ako je to teraz ale.. mozes predsa podat prihlasku do KE aj do BA, nie? a mozno si nebudes vyberat ty ale oni ;) a co som tym vlastne chcela povedat.. aha.. nevyberaj skolu ale odbor.. :)
Ja chodím iba na strednú, ale študujem informačné technológie,tak preto som sa pýtala. Programovanie nie je ťažké, záleží všetko od toho v akom jazyku programuješ. :) Ak ti ide dobra matika a fyzika, prečo nechceš ísť do BA na UK na fakultu matematiky,fyziky a informatiky? Kamarát študuje na TUBA FEI a páči sa mu tam. Prvé dva roky sú vraj ťažké, ale potom to už bolo v pohode. Teda aspoň preňho. Druhý kamarát študuje na UK FMFI odbor Informatika a páči sa mu tam. Je tam ťažká matika, ale to je asi pri technických odboroch bežné.
Xelibri ja netusim na co je doraz na TUBA. ja poznam TUKE, preto pisem.
ja schodim na tuke strojnick fakultu. a podstata predmetov je postavena na matike a fyzike, ale treba si vybrat dobry odbor, lebo su tam aj malo technicke odbory - nudne, samozrejme pocitaj aj s technickym kreslenim..
dobra fakulta je aj letecka , tam je vela matiky a fyziky a je tam viacej zaujimavych odborov.
muc, to som uz pocula, ze na TUKE je doraz na matiku. Na TUBA snad nie ? :) Skor by som uvitala skusenosti studentov jednej alebo druhej skoly.
na tuke som mylsela
skus strojnicku fakultu, nejaky technickejsi odbbor. alebo letecku
ozri, cela TUKE stoji na matike. takze porozmyslaj, co ta zaujima a k comu mas vztah, fakult a odborov je tam habadej, takze urcite si vyberies. alebo potom na UPJS na prirodovedecku fa. studovat matiku a fyziku (lenze nezabudni na obmedzene uplatnenie)
najvacsim strasiakom je pre mna programovanie...nie zeby som bola z neho uplne tupa, ale na strednej robime v pascale, teraz nieco malo s delphi a neviem si vobec predstavit, ako to je na vysokej. jednoduche zadania by som zvladla, horsie je to so zlozitymi :(
najlepsie FEI, elektrotechnicke inzinierstvo, priemyselna elektrotechnika alebo automobilova elektrotechnika