Ahojte, prosim vas ak ma niekto teraz cas prispejte mi radou a pomozte. Aj ked to mozno bude blba otazka, ale poradte mi prosim ako povzbudit, posilnit alebo utesit cloveka, ktory je totalne sklesnuty nudi sa a vyzera akoby bol v totalnej depresii. Surne som do nazvu napisal preto, lebo tym clovekom je moja priatelka, a prave teraz s nou pisem na ICQ a chcel by sopm teraz vediet ako jej pomoct. Ona je typ cloveka, ktory stale musi nieco robit, ktory neznasa stereotyp a nudu, ale ked je nejaky problem je to pravy opak, je totalne depresivna. zial prave teraz lezi chora doma a je totalne depresivna, horsie vsak je ze tieto stavy nie su len dnes, ale uz viac menej dlhsiu dobu. Nic sa jej nechce, ani vstat z postele pomaly, a je smutna. Ju v poslednom case trapi maturita aj rozne rodinne problemy teraz aj prechladnutie a dutiny, a mam pocit, akoby uz bola totalne na okraji sil. Ja sa snazim byt k nej mily a hovorim rozne povzbudive slova, ak nezabera snazim sa byt vesely, lenze ono to potom moze ona zobrat ako mne je veselo ked ona je smutna a ze teda s nou nesucitim a to nie je pravda. Najradsej by som bol pri nej, a objimal ju a takto do oci povzbudzoval, ale ani to nechce, uz asi dva tyzdne akoby vobec netuzila so mnou byt. Aj ked verim ze to nie je tym, ze ma nieco proti mne, pretoze ine priznaky tomu nesvedcia. Ale o to nejde, chcel by som vas len naozaj velmi poprosit o nejake rychle rady, ako sa spravat, ci smutit s nou, ci ju povzbudzovat, ci ju len pocuvat, ci ju tak jemne "nutit" k aktivite, nie doslova ale obrazne, alebo co. Lebo o toto vsetko sa naozaj snazim, snazim sa naozaj byt mily na nu, ponukam jej vselico od bozkov az po to ze jej prinesiem jej oblubeny kebap, snazim sa byt nezny, ale zacinam sa bat, ze to ma praveze opacny efekt. Budem vdacny za kazdy prispevok
Surne - ako povzbudit totalne sklesnuteho cloveka
Ak to trva dlhsiu dobu moze to byt vaznejsie zdr. problemy plus rodinne problemy - ze by nejaky multivitamin s kofeinom na energiu?
Asi sa musi z toho dostat ma teraz take obdobie a spravat sa - asi prirodzene.
v lekarni nieco na povzbudenie.
tak tak - ziadne rozveselovanie :) ale to, ze stojis pri nej, to mozes... ze jej rozumies a si pri nej, aj ked je smutna... ze v tom nie je sama, ze ju chapes, podporujes a moze sa na teba spolahnut...
kikusa33: mas pravdu. NIe ze by som to vsetko robil nevedome, resp. vedome ze to nie je spravny postup, ja som sa len snazil ju fakt rozveselit. Ani nie ze rozveselit ale povzbudit a dat jej najavo ze stojim pri nej. Ale toto co si napisala uz robim prave v tejto chvili, nejde to totiz dalej inak....dakujem za tvoj prispevok
sucit s nou... ked je smutna a mozno aj v depresii, tak naozaj nema naladu na aktivity a povzbudzovanim to len u nej zhorsis... tak ju pocuvaj a hovor, ze jej rozumies a tak...
dodam este ze je tazko sa totiz snazit, ked clovek nevidi absolutne ziadnu odozvu z druhej strany, ci je rada ze sa snazim, ci prijma moju snahu, ci je rada ze som pri nej v nestasti alebo naopak kvoli mne sa trapi. Netusim no. A kedze to trva uz dlhsie tak potom aj mna to trochu vycerpava, ale neprestanem=) len mi poradte prosim, ako na takeho cloveka, resp. na cloveka v takom stave...