Zaseknutý nerv - domácia medicína

Súvisiaci obsah

RNG

Mechanicke drazdenie nervu by malo byt vidne na scaneri. Zapal nervu ale moze byt sposobeny najma virusami a na to radim kazdemu si zvysit viralnu imunitu v tomto case tichych globalnych viralnych infekcii, ktorym lekari davaju pozornost, len ked sa nejak velmi navonok prejavia.

amabis

Ďakujem za rady, Ema prosím ťa, tá platnička (ak to je ten správny problém) sa dá do správnej polohy sama + použitie liekov ?

Ema1234

Tzv. zaseknutý nerv môže mať rôzne príčiny a nájsť tú pravú je niekedy dosť zdĺhavé.
Ak je to spojené s tŕpnutím a bolesťami končatín, tak to môže byť vysunutá platnička, ktorá tlačí na korene nervov (sú v blízkosti stavcov). Ľudovým receptom je suché teplo, ktoré pomáha uvoľniť okolité svalstvo. Často totiž organizmus na akútnu bolesť zareaguje spazmom - stiahnutím svalov. Liečba je spojená tiež s liekmi na uvoľnenie svalov (myorelaxanciá), k nim sa dávajú aj lieky proti bolesti. Lieky proti bolesti však problém neodstraňujú. Vysunutá platnička sa musí stiahnuť, aby prestala ne nervové korene tlačiť. To však nejde rýchlo. V akútnom stave treba kľud, neskôr pridávať rehabilitačné cvičenie. A potom si už dávať pozor aby sa platničky držali na svojom mieste.

rena23

Akutne neviem, ale dlhodobo mi pomohlo pravidelne cvicenie spacialnych cvikov na chrbticu. Mne trpli ruky aj nohy - pred rokom to bolo take zle, ze som sa nemohla ani opriet o laket, dokonca mi zlyhavala jemna motorika. Vyrazne zlepsenie nastalo cca po mesiaci kazdodenneho cvicenia, upln po par mesiacoch. Stale poctivo cvicim, lebo sa mi vyhrazali, ze ak sa to zhorsi, pojdem na operaciu a to sa mi fakt nechce. Momentalne je to uplne OK.

amabis

Ďakujem za rady, presne s tým teplom som to robil naopak. Zajtra ráno jej zavolám, či nemôžem prísť na injekciu, pretože, aspoň mierne uľavenie by sa zišlo. Troška to ešte skúsime doma pomasírovať.

fernet87

Ja som bol koncom decembra na preventívke, cukor, cholesterol v poriadku,tak neviem. Len teplé na miesto nedávajte, pomôže to v tom okamihu, lebo sa cievy teplom rozšíria, možno prestane aj tŕpnutie, ale len na chvíľu. Potom sa chladom opäť zúžia a je to ešte horšie. Mám to odskúšané. Mne zase poradili MYDOCALM 150mg, po dvoch injekciách trošku zlepšenie, potom som ich nasadil vo forme tabletiek, beriem ich 3- tí deň žiadne zlepšenie, možno aj horšie.

amabis

Presne, tiež mi tŕpnu nohu, problém stúpiť pomaly. Lekár? Mám mu priniesť výsledky na cholesterol a cukrovku + predpísal mi liek (proti tomu tŕpnutiu) THIOGAMMA 600 Oral.

fernet87

Ja mám asi rovnaký problém, mne zase tŕpne celé chodidlo, prednedávnom ma napravovali seknuté som mal v krížoch. Mám asi zapálený nerv. Lekár vám čo predpísal, čo povedal.