Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problemy s travenim

Príspevok v téme: Problemy s travenim
punk_zero

Zdravim,..

uz 6. mesiac beriem aknenormin (roacuttane). Dobral som 120mg/kg. Posledny mesiac mam problemy s travenim. Niekedy ma aj boli ked si nahmatam nejake organy v bruchu. Niekedy zaludok, creva, pecen. Kedy ako. Napr. teraz pri vypiti tepleho caju, ma na druhy den bolel zaludok. Mal som v ustach kyslo. + aj zaludok ma bolel. Asi ho mam prekysliceny co? Dalej stolicu mam cudnu,.. posledne dve mesiace brani toho aknenorminu som ju mal stale inu. Raz ciernu, potom hndu, raz tazku (potopila sa az na dno) raz lahku (plavala na hladine), potom v poslednom case mam taku divnu (vobec nieje pevna, akoby sucha bola)
Zacal som brat uz druhy den aj probiotika lebo som cital, ze pri brani aknenorminu je dobre aj probiotika.
Bol som za obvodnou na odber krvi. Spravi mi testy na pecen, cholesterol, cukor, a aj helikobaktera. A potom s vysledkami ma posle na gastro.

No cital som, ze je dobre pit aj kokosovy olej. 3 lycicky denne. Kedze teraz o 3 dni uz koncim s aknenorminom, tak by som siel na ten kokosovy olej. Chcem si aj detoxikovat creva. Poradite ako to mozem spravit? CO by som mal jest a co nie ked si chcem precistit organy.

V minulosti som jedol vela sladkeho, teraz uz vobec nejem cokoladu a obmedzujem aj ine sladkosti. Obcas si dam aj med.

Vopred ďakujem

PS: na Váš mail som narazil na stranke www.zdravie.sk

punk_zero

lucka: veď ten olej, keď je v tuhom stave, tak stači si ho zahrať v ústach alebo nad ohňom na sporáku. Ale v podstate sa ti to už v ústach rozpustí, takže konzumuj ho ako chceš. je to jedno

andres18885

Čo je to -

Prírodné stimulátory HCL
- čili paprika
- zázvor
- jablčný ocot
- čierne olivy
- trávnatá zelenina
- citrón
- špenát
- celér
- kapusta
- morská soľ
- iné

Keď mi chýba ta kyselina HCL, tieto potraviny by som mal jest alebo obmedzovat? nechapem tomu pojmu stimulatory :(

punk_zero

"Funkcie žalúdočnaj kyseliny (HCL)

- trávenie potravy,

- ochrana žalúdočno-črevného traktu voči patogénom z potravy,

- regulácia črevnej mikroflóry. Zdravá a optimálna črevná mikroflóra je základom pre zdravý imunitný systém. Premnoženie niektorých črevných baktérii (napr. Candida Albicans) vedie k poruchám imunity a systémickej kandidiáze,

- vstrebávanie vitamínov, minerálov (ako vápnik, zinok a železo) a iných živín,

- rapídne a nežiadané chudnutie pri prechode na zdravú stravu z dôvodu nevstrabávania sa živín"

Uz som schudol 4-5 kil pri liecbe aknenorminom ked som sa zacal zdravsie stravovat. Asi som musel stratit tie zaludocne kyseliny HCL. Skusim si spravit ten test. No ten betain HCL v jednej lekarni vobec nepredavaju a ani nemali ju nikdy :) Musim pobehat po viacerych. Som rad, ze o tyzden pojdem na tu endoskopiu na gastro :)
Uz nech sa vyliecim

punk_zero

Pri nedostatku kyseliny HCL mam presne tieto priznaky:

-odkaz odstránený-

- zápach z úst, a aj ta kyslost v ustach

- plynatosť z dôvodu tvorenia a akumulácie plynov z kvasenia (nie trávenia) potravy,

- nadmerný pocit plnosti v žalúdku z dôvodu neschopnosti žalúdka tráviť potravu,

- nutkanie na zvracanie,

- hnačka alebo zápcha,

- svrbenie konečníka,

- nevoľnosť a ospalosť,

- mnohé alergické reakcie,

- post-adolescentné akné,

- cudna stolica

punk_zero

Kupil som BIO kokosovy olej.
Na gastro som bol teraz. Objednali ma na 15.2. nalacno.
Zajtra pojdem za obvodnou doktorkou po vysledky testov, co som bol na odbere krvi. Dovtedy skusim ten kokosovy olej. 3x denne po jednej kavovej lyzicke ze? Neviem z oka posudit kolko je to g.

RNG

Palenie je obvykle z pazeraku, kam sa dostane obsah zaludka pri kvaseni, ktore nasilne otvori uzaver medzi zaludkom a pazerakom.
Kvasenie a hnitie v zaludku ale moze nastat len pri NEDOSTATKU zaludocnych kyselin. Zaludocne kyseliny totiz potlacia aj kvasenie a hnitie, ked ich je dost.
Prave skusam produkt vyrobeny z kokosoveho oleja, monolaurin, ktory je okrem ineho dobry na znicenie helikobaktera a mnohych inych bakterii, plesni a kvasnych infekcii, ale je najma velmi ucinny proti roznym virusom.
Ucinna davka je 3 az 6 gramov denne a je to vlastne len forma mastnej kyseliny, naozaj potravinovy doplnok.

punk_zero

Kedže eśte cakam na vysledky z obvodnej, ktora ma s nimi posle na gastro, tak betain HCL este nebudem uzivat podla navodu co je tu na fore (Vid. nizsie som okopcil)Mam podozrenie na helikobaktera, alebo zaludocnych vredov. Kedze mam prekysliceny zaludok asi (vid. nizsie)

Deň 1. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije 650 mg tabletu Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, znamená to, že v žalúdku sa už pred testom nachádzalo dostatok kyseliny a nie sú potrebné žiadne jej dopĺňanie. Ak pacient pálenie alebo ťažobu nepociťuje, znamená to nedostatok kyseliny a test pokračuje dňom 2.
Deň 2. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije dve 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 650 mg. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak však ani pri dávke 2 x 650 mg pacient nepociťuje pálenie (čo znamená značný nedostatok žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta), test pokračuje dňom 3.
Deň 3. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije tri 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla sú dve 650 mg tablety. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak ani pri dávke 3 x 650 mg Betaínu HCL pacient nepociťuje pálenie, znamená to vážny nedostatok alebo aj celkovú absenciu žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta. Preto, dlhodobá dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 3 x 625 mg.

punk_zero

Ospravedlnujem sa za tolko prispevkov, ale napadlo ma to az teraz. Kedze nizsie som pisal, ze mal som dost kyslo v ustach pred troma dnami rano + zaludok ma bolel a vecer som ani zaspat nemohol. Co sa mi podarilo az po polnoci.

Cize ho mam prekysliceny ze? Okrem tych liekov co som napisal dole, je dobre na prekysliceny zaludok brat Betain HCL a probiotika? Kokosovy olej idem uz kupit osobne do BIO obchodu. Cize ten budem uzivat denne.