zúfalá zo seba

Príspevok v téme: zúfalá zo seba
waja

Ahoj,
dostala som sa do situácie, z ktorej neviem ako von. Študujem medicínu ale vždy pred skúškami sa úplne zložím. Stále mi zneje v hlave,že na to nemám, mám depresie, plačem a nedokážem sa učiť. Som z toho potom ešte nervóznejšia, pretože nestíham. Zázrakom sa mi podarilo spraviť skúšku z anatómie, ale ani som z toho nemala radosť.A teraz,keď ma čaká ďalšia skúška, som na tom ako predtým. Len zbadám knihy a už sa mi chce plakať. Možno je to tým,že sa mi to spája s ďalším semestrom a zase s izoláciou od ľudí, pretože budem zase sedieť len nad knihami a nikoho nebudem chcieť vidieť. je to tak rok a pol...chcela som odísť,ale nenašla som nič, čo by som dokázala študovať....k tomu bola celá rodina smutná a horekovali,že čo budem študovať. Mám dvesto chutí odísť zo školy ale neviem, čo ďalej. Všetci majú pocit, že je všetko ok, ale nie je, vôbec sa to nezmenilo. Mali ste podobný problém? Ako ste ho riešili? ďakujem

waja

to allca 11 : normálne máme skoro rovnaký mail:D môžme sa niekedy dohodnúť a vybehnúť do divadla trebárs,nech nám z tej našej školy neprepne:D

to malyprinc: skutočne veľmi pekne ďakujem...budem sa snažiť kopať,čo najhlbšie,aby som to zo seba vynorila a už sa takto nepoložila...želám ti všetko dobré

malyprinc

waja: dakujem

Verim, ze niekde hlboko v tebe sama vies, ze na to mas, ale tazko sa to odtial dostava na povrch kvoli stresu a inym faktorom. Ved aj tie znamky hovoria za nieco.. Tak dufam, ze ti to vyjde a "take it easy" :)

allca11

Ďakujem :) ak by si chcela zájsť von, alebo sa len tak vykecať, ozvi sa na 359085@mail.muni.cz :) pekný zbytok večera, maj sa :)

waja

to pathetic: naozaj existuje na to nejaký tréning? asi by som ho mala aj ja vyskúšať, možno by mi to mohlo pomôcť...veru hej,človek vie,že je to nezmysel sa stresovať a aj tak tomu nevie zabrániť...

to allca11:ďakujem, prajem ti nech ti to vyjde a skúšky dáš...tiež mám pocit, že niekedy by som chcela byť vyhodená, aby so už vedela,že na to nemám...lebo takto stále len o sebe pochybujem a asi šťastie dalo,aby som skúšky spravila....kľudne môžme niekam v jarnom semestri vybehnúť, ktovie,možno sa z videnia aj poznáme

allca11

Ahoj, úplne viem, ako sa cítiš... Ja som tak napol v druháku, lebo sa stále trápim s chémiou a biofyzou z vlaňajška čo je už o nervy, predsalen, učiť sa tie isté skriptá 5.krát práve na sebavedomí nepridá. V poslednej dobe dokonca premýšľam, či by to vykopnutie nebolo vykúpením, ale vždy dospejem k rovnakému záveru - napriek všetkému mám tu hnusnú školu rada :D Ak budeš chcieť a ja si nejakým zázrakom zachránim kožu a budem v Brne aj budúci semester, môžeme ísť kľudne vyvetrať hlavu spolu :) Každopádne sa drž a zabojuj ešte !!!

pathetic

Ja to tiez poznam. Viem ze je to absolutny nezmysel sa takto stresovat, ale psychika je psychika. :( Tiez je to horsie cez skusobne, cez semester je clovek vo vacsom kontakte s ludmi, nebere si to tak, navzajom sa motivuje so spoluziakmi. Cez skusobne je sam a ma cas sa nervaci, ze co ked to nespravim...a cim viac nervaci tym menej sa nauci. Zacarovany kruh. Vraj je na toto dobry autogenny trenning, asi si zozeniem nejaku knihu a zacnem cvicit. Alebo nejake motivacne knihy. A ked to nepomoze tak asi len psycholog. :(

waja

to goccia: máš pravdu,ja si vôbec neverím...a vždy vopred si poviem,že na to nemám...viem, že tieto myšlienky nie sú dobré ani osožné,ale neviem si pomôcť

waja

to malyprinc: ja behanie celkovo nemusím,lebo mám pocit,že zo seba vypľujem dušu:D ale to korčuľovanie je fajn, človek si prevetrá hlavu...a v Brne,kde študujem je pár super miest pre korčuliarov...
držím ti teda palce,nech ti to v stredu vyjde a ďakujem, že si sa zapojil do diskusie..vidím, že nie som sama s takýmito problémami....

goccia

mam taku skusenost, ze vyssie rocniky su ovela lahsie a zaujimavejsie ako tie prve dva
inak asi bude problem aj v tom, ze si neveris, ze na to mas, ale mas na to urcite, lebo kto na to nema, tomu ani stastie nepomoze

malyprinc

Korculovat sa chodievam aj ja, ked je na to pocasie (behanie moc nerobi dobre mojim kolenam), celkom mi to pomaha hlavne pocas letneho skuskoveho. Ja studujem pravo v BA. Bol som blazon, ze som si vybral prave tento odbor...

Neviem, ci je to zrovna dobry priklad, ale v stredu mam dost tazku skusku.. povedal som si, ze dnes si dam oddychovy den, do ucenia sa ani nepozrem.. snazim sa relaxovat a nestresovat sa. Zajtra si to zopakujem a v stredu sa budem modlit, ze tam nieco na to E-cko poviem..