Láska, láska, láska...Dá sa ešte normálne žiť ak stratíme osobu, ktorú sme milovali (podotýkam pre svoju hlúposť)? Mala som 4 ročný vzťah, bola som v ňom šťastná, ale človek robí chyby a práve ja som bola tá, ktorá tu ukončila. Prešli dva mesiace, on si našiel novú priateľku a ja sa s tým neviem vyrovnať. Bola to pre mňa prvá láska, keďže pred tým to boli len úlety. Chlapom vôbec neverím, vedela som, že on by ma nikdy nepodviedol, neublížil mi, bol milý...no proste pre mňa bol dokonalý. Viem, že ja som bola tá, ktorá to ukončila, ale to bolo len z dôvodu, ktorý teraz viem, že si stačilo vysvetliť. Proste vybrala som si tú horšiu cestu životom. Mám strach, že už nikdy nikoho nebudem tak milovať a čo je horšie, bojím sa sklamania. Dá sa ešte normálne žiť ak stratíme toho, koho sme milovali? Ak chcete písať, že si zato môžem sama ja viem, som dospelá žena, ktorá si plne uvedomuje svoje chyby, ale čas späť nevrátim :(
Ako začať opäť žiť?
Proste odohnala si od seba chalana, kt. si lubila, tak uz si mozes len zobrat ponaucenie do buducna, ze za take hovadiny sa nerozchadza a uz vobec nie s horucou hlavou. Prvy krok si urobila, povedala si, ze ho chces spat, tak nechaj rozhodnutie na nom. A co robit? Najst novu lasku alebo dufat, ze mu to s frajerkou nevyjde a tebe sa vyplace na pleci.
No presne ako pises, mozes si za to sama a teraz je cas znasat nasledky.
Kedze ty si vztah ukoncila, bolo by blbe teraz mu davat najavo, ze by si ho chcela spat. Verim ze to bolí, je to aspon dokaz, ze si ho mala naozaj rada. Ak by tak nebolo, netrapilo by Ta to.
Tym, ze si sa s nim rozisla, si mu zlomila srdce. Skus sa trosku vzit do jeho situacie. Ako by si sa citila ty??
Ty si zozala "slavu" toho, ze si mu dala kopacky, si ho tym ranila a ty si bola vitaz.
Teraz Ta ale asi viac stve to, ze on si nasiel inu, t.j. dokaze zit aj bez Teba, ba co viac, dokaze fungovat vo vztahu aj s inou. Asi Ta to trapi ale aj taky byva zivot.
Vo svojom nestasti nasiel stastie s inou. Zrejme je s nou spokojny a preto chce vztah dalej rozvijat.
No ty predsa mu nedas pokoj a otravujes ho lakanim k sebe.
Prepac ale, si normalna?! Vies vobec co chces?! Mas aspon trochu hrdosti?
Ak vztah ukoncis, je uz o nicom znovu ho otvarat.
Tebe sa teraz hlavou zrejme viria iba pekne spomienky, kt. ste spolu zazili.
No urcite tam bolo aj dost neprijemnosti, kt. sa Ti teraz zdaju malicherne a zanedbatelne.
Mala si dovod na rozchod a teraz ten dovod uz neplati??
Si ochotna zmenit svoj styl zivota kvoli nemu, ked predtym Ta obmedzoval??
Ak by ste sa aj vratili k sebe, skor ci neskor by sa tie situacie opakovali a zas by Ta to stvalo.
Prepac ale tak mi pripada, ze si zrejme bola na neho riadne nahnevana, mozno ste mali aj vymenu nazorov a ty v navale emocii si mu dala kopacky. On to zobral na vedonmie a podla toho sa zacal spravat. Ty si sa z toho potom vyspala a doslo Ti, ze si urobila blbost ale uz je neskoro. Uz povedane sa neda vratit spat.
Mozno to nebolo presne ako som napisala ale v principe mi to tak pripada.
Keby si si hlavku nechala trosku vychladnut, mozno by stacilo sa s nim iba v klude porozpravat, dohodnut si nejake pravidla a vsetko by bolo OK.
Teraz ho uz nechaj. Samozrejme, ze sa da zit aj takto. Neboj, cas je najlepsi lekar a rany sa postupnhe zahoja.
Skus sa poucit z tejto skusenosti, venuj sa teraz viac tomu, co si predtym zanedbavala. Casom stretnes aj ty lasku uvidis a budes este stastnejsia ako si bola v tomto vztahu.
Drzim Ti palce, hlavu hore a prepac mi tuto slohovu pracu, no nedalo mi to...
Poznam pocit potreby volnosti, ale aj opacny, pocit prilisnej volnosti. Musim povedat, ze ani jedno nie je vo vztahu dobre.
Myslim ze najlepsie sa zabuda v naruci novej lasky. Skus sa teda zmierit s tym, ze je koniec a s nadychom sa poobzerat okolo seba. Snad sa najde niekto, kto Ti pomoze zabudat...
Vrátiť späť? Dokázala by som spraviť čokoľvek, aby som s ním mohla opäť byť, ale sám ako mi napísal, ak ho vážne milujem nechám ho na pokoji. A nechcem mu ničiť začínajúci vzťah. Veľmi ma to bolí, ale môžem si zato sama. Dôvod bol jednoducho ten, že ja som potrebovala viac voľnosti pre seba. Boli sme spolu každý deň a potom začali neustále hádky, lebo som bola z toho nervózna. Vravela som mu to, ale on bol neodbitný a potom som sa začala zamýšľať, že kedže je to moja prvá láska, čo ak druhý bude lepší? No a to som nemala, prišiel rozchod a teraz by som dala čokoľvek, aby prišiel...proste človek robí chyby, ktoré si uvedomí, až keď je neskoro.
Vratit spat to uz nejde? Ak je s novou priatelkou len kratko, mozno mas sancu ziskat ho naspat.
Konkretny dovod rozchodu neprezradis?