V škole ma neobjektívne hodnotia profesori

Príspevok v téme: V škole ma neobjektívne hodnotia profesori
školáčka

Ahoj.
Čo robiť, ak vás vyučujúci neobjektívne hodnotia oproti svojim spolužiakom? Majú nie primerané správanie ku mne a poza môj chrbát hovoria, že chodím na blic, schválne sa vyhýbam predmetom, atď. Z predmetov, čo som mala na jednotku mi bez slov zaokrúhlili dvojku.
Mám vážne zdravotné problémy, nesťažujem sa síce, ale odráža sa to na absencií. Ako toto riešiť? Rozhodla som sa, že prácu nebudem robiť navyše, nebudem veľmi už ochotná, pretože moja snaha nie je ohodnotená a navyše je zbytočná, váš názor je aký???

mimisek

Ano, povinne.

S tym biznisom to tiez nie je az take ruzove, pretoze potom si musis sam hradit zdravotnu poistku, co je zhruba $1000 mesacne. Jasne, da sa zohnat aj lacnejsia, ale potom sa nedoplatis, lebo ta ti nabehne az potom, ked z kesene vylozis istu sumu penazi, co su tisice. Ked robis pre firmu, ktora ponuka dobre benefity, tak tam neplatis az tolko za zdravotne poistenie.

mimisek

Postar zarobi okolo $7 na hodinu, minimalna mzda (takze cca $1000 mesacne). Z vyplaty este platis dvoje dani - federalne a statne, ktore su dobre mastne. Za dom platis raz rocne dane takisto, co je $5000 a viac, zalezi od toho, kde byvas, v ktorom state a tak. Na $3000 mesacne potrebujes vysoku skolu.

lost

mimisek

3000 mesacne, to je celkom dost, ale zase aj ta uroven je lepsia? :)

len tak pre predstsavu, kto dokaze zarobit 3000 mesacne ? (napr postar? kurier? alebo?)

mimisek

lost, na 50 rokov ti asi nikto neda predpoved, ci sa niekde oplati zit. Vies, ked chces v USA slusne zit, naklady su vysoke. Na uplne zakladne prezitie tu potrebujeme s manzelom $3000 mesacne. To je len dom a strava plus zopar ulozenych supiek. Na Slovensku by sme sice nezarobili tolko, co tu, ale aj naklady by boli nizsie.
Amici zboznuju SUVs, Toyoty, Hondy, GMC, Subaru. Najlepsie v sivej farbe:(

No hej, 5 rocne luxusne auto sa da kupit aj v cash.

lost

A oplati sa v tej USA alebo Australii zit aj teraz ? resp naspedujucich 50 rokov ? vyzera to dobre?
z hladiska ekonomiky (no neviem neviem ako dlho vydrzi USD, ale tak ani EUR na tom nie je o nic lepsie)
alebo z hladiska politickeho, resp hlavne mentality ludi (susedov)

lost

mimisek
no na SR je za 30k mozno tak oktavia :D :D

pozeral som taky C-mercedes tu ide od prakticky US$45K a to je najzakladnejsia vybava.. Co som pozeral na ebay.com tak tie bazarove su za rovnako ako u nas, ale USD vs EUR je ako 1 ku 1 :)

vsetko je tu 1 k 1 aj ked je to prave teraz 1.35 usd ku 1 eur

ved take bazarove lamborghini si tam snad moze dovolit z 1 rocneho platu clovek :)
u nas, z 5 rocneho platu :)

som rozmyslal ze by som si objednal nejake tie 'american muscles' z USA :) nejaky mustang, alebo camaro alebo neviem co je take true american muscle :)

mimisek

Este pre ta3: nasi vravia, ze skolstvo na Slovensku, ako si ho pamatame my, uz take nie je, ta uroven uz pokrivkava a napr. na gympli sa uz neucia vsetko to, co kedysi my. To mam od manzelovho kamarata, ktory uci na gympli. Ti, ktori na to maju, vozia deti do skol do Viedne alebo im platia sukromne skoly na Slovensku...
Neviem, kolko stoja v Australii luxusne auta, ale u nas $30,000 a viac, takze lacne nie su urcite:)