Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strie v 14

Rihannka

14 rokov, 169 cm a 85 kg? A máš normálnu váhu? To nemyslíš vážne! Aj podľa BMI máš minimálne 15 kíl nadváhy! Rob so sebou niečo, lebo zle dopadneš!

tansa666

moze to byt kludne tym, ak si nejako rychlo vyrastla alebo co....casom sa strie stratia. niekedy ciastocne, niekedy uplne.

jajka001_

mam pocit ze sa ta to dotyka,lebo sama nie si so svojou vahou spokojna
mohutna? pri 30kg nadvahe? to nie je urcite tym. poznam dievca v jej veku, tiez ma silnu nadvahu, a nikto jej to nepovie, pretoze vsetci v jej rodine maju nadvahu. a je mi luto ked sa na nu divam ako si to neuvedomuje. mozno je to fajn teraz ale ked si to uvedomi, nebude tomu rada, ze ju cely zivot klamali. ved je to obrovska zataz na srdce,na kosti, riziko vzniku cukrovky a kopec dalsich chorob. plus samozrejme tie strie. mohla by som to ignorovat, ved co ma po nej. viem ze to mohlo vyzniet tak ze sa jej vysmievam. ludia s nadvahou su velmi na seba citlivi. zda sa mi ale hlupe ako sa tento problem ignoruje, vsade okolu su adoscelentne deti, ktore uplne bezne maju nadvahu a vobec im to tak nepripada. neziju zdravo a to sa im vypomsti. mozem sa tvarit taktne a alibisticky pritakavat ze je to ok. ved to je jednoduchsie.

susska

no tak hlavne ste ju nevideli,mozno je len mohutna,ma velke prsia,boky...ak ten tuk nema na bruchu,tak mierna nadvaha je zdravsia ako kolianie vahy a diety v 14!a ze ono vacsina ludi co sa rozhodne schudnut kolisa nakoniec 10kg hore dole!+mi neprislo,akoze tu ide o jej zdravie,skor detinske vysmievanie sa!no tak si nepripada silna!urcite ma pediatra,ktory ju upozorni ak bude v nejakom "zdravotnom riziku".podobne poznamky maju na svedomi svojpomocnu ppp skupinu!je nemiestne ak su ustipacne poznamky orientovane na 14r kocku,aj my sme nimi boli a vieme,ake sme na seba boli citlive,ci nie?!nech zacne riesit svoju vahu,ked bude mat dost rozumu,aby to riesila pohybom atd,vacsina 14tiek proste len nakoniec"nezere"

Scotch

plne suhlasim s jajka001_ !!!
mam 169cm a 52 kil a je to akurat.. ok mohla by som mat este o takych 5 kilo viac..ale to by som sa uz citila zle a chudla by som..neverim tomu, ze to 14 rocne dievca nie je tucne!!! je jedno aku ma vysku ale 14 rocna nema co mat 85 kil!!! preboha rob so sebou nieco, ved v 20 rokoch budes ako 50 rocny clovek s nadvahou brat lieky na tlak a cholesterol a na klby!! nechcem byt hnusna, neber to v zlom, ale podla mna je to moc.. a preto mas aj strie..sposobilo to neprimerane priberanie a koza to nezvladla a popraskala.. celkom dobry je olej Eucerin na strie..ale na take mensie, neviem co to spravi s takymi velkymi..

j.a

meriam tak isto ako igalo a sice mam vahu ako neaka anorekticka susienka(48kg /nie,nemam ppp:D),ale myslienka,ze by som mala mat o 37kg viac ako teraz...hmmm..ma dost desi.Dievca,ved ty mas dost znacnu nadvahu.Obezita je definovaná ako vazne chronické ochorenie,na tvojom mieste by som sa skor zamerala na tento problem,nie na neake sproste strie.

jajka001_

susska, ty mas 65, ona 85. to je trochu rozdiel, nie? keby mala 65, tak to neriesim. ked ma dievca 14, 169 cm a vahu 85 a nepripusta si myslienku, ze ma nadvahu, tak v niecom bude problem. ja mam 168 a 55, aby si bola v obraze, nie som vychudnuta ani pp, som tak akurat, mozno by som dala este zo kilo dole. ked dievca s nadvahou 30kg napise, ze ma tazke kosti a to tak uprimne, tak asi jej este nikto nepovedal, ze ma problem. je fajn ze ma take sebavedomie, ale treba mysliet aj na zdravie, nie?

geekygirl7

Na čerstvé strie (keď sú ešte červené) sa dajú použiť krémy s obsahom tretinoínu/kyseliny retinovej, problém je, že sú na predpis. Pôvodne sa používal na akné, ale potom sa zistilo, že obnovuje kolagén v koži, takže sa dnes je prostriedkom číslo 1 proti vráskam. Nie je to žiadny zázrak,žiadne zmiznutie po týždni natierania, výsledky sa dostavia až po niekoľkých mesiacoch, ale je to jedna z vecí, ktorá skutočne funguje. Plus zo začiatku koža väčšinou reaguje podráždene, tak treba začínať s užívaním postupne (určitý čas každý tretí deň,potom každý druhý...)Zároveň sa treba vyhýbať slnku.
Ešte by sa dali používať krémy s retinolom (protivráskové) alebo retinaldehydom, sú ale menej efektívne, lebo na koži musí prebehnúť reakcia: retinol-retinaldehyd-kyselina retinová. Na druhej strane sú trochu jemnejšie.