AHOJTE, NENAJDU SA TU NEJAKE TEHOTNE ZIENKY CO BY SME SI LEN TAK POKECALI O TEHOTENSTVE , BABATKACH A VSETKYM S TYM SPOJENE :)
Tehulka v Anglicku
S nemocnociou som bola celkom spokojna, mala som svoju izbu na ktorej som bola sama, za tych 30 hodin ktore som tam stravila sa pri mne vymenili 3 midwife, z toho prva bola otrasna, ale tie dalsie dve boli super. Nepacilo sa mi ale ze hned po porode potrebovali tu izbu takze som sa musela ponahlat do sprchy a na ine oddelenie. Tam sme uz boli 4 zeny s babatkami, ale bolo tam dost sukromia.
Ale mas pravdu, zalezi na aku midwife natrafis. Ja som mala asi stastie, lebo s tymi dvoma bolo aj kopec srandy. :-)
No neviem ci na SR zaujima lekarov ci trpis alebo nie..nemam skusenosti, ale kazda zena je ina a kazdej nieco ine vyhovuje...
Lutska
a bola si v nemocnici spokojna so starostlivostou??midwife tvoja bola ok???lebo ze dost aj zalezi aky den vystihnes, a to si bohuzial nevyberies..ked je busy zevraj tie midwife su nervoze behaju od jednej ku druhej pacientke....niektore baby mali super porod a niektore nie :(...
O tom nastrihu som citala, ze by sa to nemalo robit, ale slovenski lekari sa tym nezaoberaju, rozrezu ta a hotovo. Nehovorim, ze to tu je bezbolestne, ale ked si porovnam tu starostlivost na Slovensku a tu...na Slovensku by som uz rodit nechcela. Tam nikoho nezaujima ci trpis, alebo sa bojis.
maminusa:
ja byvam v zone 2, je to cast Lambeth a ta patri do St.Thomas. Takze ja som mala celkom stastie na nemocnicu. :-) Ale moj maly sa neponahlal takze po 14 dnoch po termine som isla na vyvolavacku. A potom mi dali nejaky gel...a od toho gelu trvalo 30 hodin kym sa maly narodil. :-( Nikdy nebudnem na ten porod.
Tina 11:
video je video a kazda zena je ina...niektora to ma lahsie, ina trpi ako kon. to sa bohuzial neda dopredu povedat. Ale mozes sa na to pripravit tak ze si vyberies spravny "pain relief". Ja som si myslela ze budem len na plyne, ale skoncila som s epiduralkou. (mala som k dispozicii gombicek ktory ked som stlacila tak pustal do zili tu emulziu...vyrazne to pomohlo, ale netvrdim ze to bolo bezbolestne)
V UK ta ale nerozstrihnu predom (ani ked prenasas a je jasne ze dieta bude velke), nechaju nech ta dieta roztrhne a potom to zasivaju.
Lutska
ved prave pre toto mi vraveli kamosky ze sa ku GP nemusim ponahlat, lebo aj tak scan ma objednaju v 12.tyzdni a midwife predtym, co aj tak s nou len pokecam....s tou nemocnicou....jasne ze v arei..ale ked ich je viac tak hadam budem mat na vyber:)..lebo uprimne v St. Georges by som nechcela moc rodit, ale ked nebude inak tak sa budem musiet s tym zmierit...a vsak ty byvas na juhovychode ako to ze si rodila v ST. Thomas>>??nemala si to daleko>>>???ozaj a aky bol porod???
No...neviem ci si budes moct vebrat nemocnicu....mala by si byt pridelena do nemocnice ktora patri do tvojej arei kde byvas a kde platis council tax.
Ja som bola za GP hned ako som zistila ze som tehotna, asi tak v 6tom tyzdni, GP mi povedal ze to nahlasi midwife a ze oni sa mi ozvu a pridu za mnou domov. Jasne ze som to chcela mat potvrdene a chcela som si byt ista ze je vsetko v poriadku....velmi som z toho bola nervozna, lebo nikto sa neozyval. Az tesne pred prvym scanom prisla midwife, zobrala mi krv a spisala so mnou knizku. Ziadne vysetrenie. A vysetrenie nebolo pocas celeho tehotenstva. Len scan. Pamatam sa ze sa mi tento system vobec nepacil. :-( Ale co narobime.
Praveze to nemam este potvrdene.vyratala som si to sama.od kamosiek viem ako to tu chodi...ze prvy scan az niekedy okolo 12.tyzdna ze???chystam sa ku GP buduci tyzden..ty si kedy isla, ked si bola v ktorom tyzdni>???ano planujem rodit v UK, lenze ak ti mam povedat pravdu tak vobec neviem ktoru nemocku si vybrat...lebo som pocula na kazdu kopec pozitiv aj negativ..
Ja som na SE (juhovychod) :-) Rodila som v St. Thomas and Guy Hospital....oproti Big Benu :-)
6 tyzdnov, gratulujem....a uz si za niekym bola? Mas to potvrdene ze je to 6 tyzdnov? Ja som bola velmi sklamana na zaciatku ked som musela cakat 3 mesiace na to aby si ma niekto vobec vsimol...potom je uz ta starostlivost celkom ok. A planujes rodit v UK?