Ahojte,
mám taký problém a neviem si s ním poradit,som prvý rok na VŠ(externá forma).Prvé 2 skúšky som zvládla uplne super..ale este mám pred sebou 4..a neviem sa pohnúť dalej.Jednu stranu sa učím celý den,neviem prísť na ten správny systém učenia.Veľmi by mi pomohlo,keby ste tu sem napísali aké praktiky používate pri učení,možno niečo si osvojím aj ja a bude to len a len lepšie..Dakujem :O)
Štúdium na vysokej škole
záleží od toho či máš lepšiu vizuálnu alebo sluchovú pamäť. Ja mám napr. vizuálnu-fotografickú pamäť, pre mňa je dôležité mať to správne rozvrhnuté na papieri, používať rôzne zvýrazňovače a potom si to už iba predstavím ako obraz ak máš lepšiu sluchovú pamäť uč sa tak, že si vety rozvrhni maximálne na 7 slov(viac ako 7 je totiž pre pamäť náročné zapamätať) a opakuj si jednu vetu niekoľkokrát. Najlepšia doba na učenie je od 9-11hod. doobeda, vtedy sa naučíš aj si zapamätáš najviac. Skús posilňovať pravú hemisféru mozgu rôznymi cvičeniami a strava je takisto pre pamäť veľmi dôležitá.
Celozrnné výrobky, ovocie, zelenina, omega3, sója, semená tekvice, orechy, mandle. Naopak vylúč kávu, čaj, cigarety, alkohol.
No a dôležité je robiť si prestávky, kde si oddýchneš, napr. ísť sa prejsť, šport.