ahojte neviete co mam robit??? moj maly chlapcek nechce stale behat a to uz ma 15 mesiacov a 6 dni.ku doktorke sme objednani az na 1.2.po stvornozky mi tiez zacal behat neskor..dakujem za rady..
Moj synček ma 15 mesiacov a stale nebeha.:(
moj brat zacal chodit v 9. mesiaci...iny zacali chodit v 18. mesiaci a su uplne v poriadku.....nemate sa coho bat, len im pomahajte, chytte ich za ruky a vodte ich po byte...neskor si sadnite na zem, postavte dieta oproti sebe a pustite ho nech take 3-4 kroky docupka k vam...na mne to rodicia nerobili velmi casto a zacal som chodit asi v 14. mesiaci ale mojmu bratovi som venoval s tymto vela casu a chodit zacal uz ako 9 mesacny....:)
a ja 7-mesacna:-)
Ahoj, no ja mám synčeka Lukáška,ktorý má tiež 15.mesiacov a stále nechodí,... no tiež som si robila veľkú hlavu z toho, ale každé dieťa sa vyvíja inakšie. Mám ešte 6r. dievča Denisku a ona chodila v 14.mesiacov. Takže nechávam tomu čas, aj mne neurologička povedala, že je ok...chce to čas...no pomaly sa už aj sám púšťa,...zachvíľu si myslím, že už to príde... :o)
A MOJ MALY MAL TERAZ 14 MESIACOV A TIEZ SA ESTE SAM NEODVAZIL PUSTIT CHODIT, CHODIME K NEUROLOGICKE ALE DAVA MU CAS. A TO PRITOM STVORNOZKOVAT ZACAL MOZNO AJ V 7. MES.
ahoj, moja dcerka zacala sama chodit na zaciatku 17. mesiaca, dovtedy vyse pol roka len lozila po styroch alebo sa prechytavala popri stene, nechcela sa nechat viest za ruky ani za nic na svete. Podnes je taky maly individualista, nechce sa jej rozpravat, lebo ved naco, ked jej maminka rozumie:-0, nechce nikoho vziat za ruku, hracky su pre nu nudne a tak. Uz od narodenia je ina, skor taky intelektualny typ. Nikdy sme neuvazovali nad tym, ze by bola omeskana, sme radi, ze je ina, je nasa a zdrava a to je hlavne!
niektore deticky sa vyvijaju pomalsie, ale ak tam vidis progres aj ked pomalsi ako u inych, nemusi tam byt ziadny problem. mozno si mala ist k lekarke skor, ked bol oneskoreny, by ste chodili na cvicenie, nech sa mu spevni svalstvo. ked ste uz objednani tak vydrz. ak ti chodi popri stene, skus na neho nejaku fintu, hracku, nieco cim ho zaujmes a zabudne ze sa nedrzi a prejde par krokov za hrackou, alebo od tatina k mame atd.
je v poriadku..aj okolo stola beha a popri stene ale nechce s pustit neviem ci sa boji alebo co
vikuskaaa neboj sa ,ak je v poriadku tak začne behať, môj syn mal 18 mesiacov keď začal behať