dnes som bola u gynekologa.. dlhsie ma trapil jeden problem- svrbenie v posve...vytok som nemala.. na zaklade testu mi zistil lekar chlamidie.. predpisal mi antibiotika. kto mi vie povedat, ako dlho trva liecenie, co konkretne to je .. budem vdacna za kazdy prispevok. dakujem
chlamidie
maruska246 - uzivala som Klacid.. manzel tiez.. no ja nepocitujem ziadne zlepsenie..
mila nikus ...problem je v tom ze u nas na slovensku a v cechach testy na chlamidie nepodliehaju povinnemu hlaseniu...narozdiel od zapadnych krajin kde toto vysetrenie robia automaticky..inymi slovami ked ti beru vzorky mocu krvi atd na vysetrenie chlamidia nie je v tom zahrnuta cize na toto ochorenie nerobia testy automaticky.....okrem toho testy na chlamidie sa robia (u gynekologickych tazkosti ako mas ty) vyterom z krcku maternice cielene...moja rada je ..chod ku gynekologovi a poziadaj ho o vyter z krcku maternice na rozbor na chlamidie... a gigi liecba trva zvycajne okolo mesiac..antibiotikami..a loecit sa musi zaroven aj partner!
ak chcete o chlamýdie vedieť viac a o možnostiach liečby pozrite si web www.chlamydie.info
Je to veľmi dobrá stránka, kde vám poradia. Vedela by som to aj ja pretože s tým mám dlhodobé skúsenosti ale tam nájdete všetko spracované a komplexne vysvetlené a tu je na to málo priestoru.
Ahoj, bola som presvedcena, ze mam chlamydie-problem s mocovymi cestami dva razy v priebehu troch mesiacov-vytoky a tiez po dobrati antibiotik.Mykozu som mala skoro dva mesiace.Pocas toho mi dva razy robili krvny test, kultivaciu mocu a dokonca cytologiu.Nikto ma neupozornil na to ze by som mala v tele chlamydie. Ani jeden lekar a ani po jednom vysetreni.Prestala som pouzivat tampony a uz tri mesiace nemam vytok ani mykozu a cystitidu som nemala od novembra.Teraz vsak uvazujem, ze mozno ich mam aj tak.Je mozne, ze aj ked uz nemam ziadne priznaky a pri ziadnych testoch mi to nezistili,tak to mozem mat?Ani jeden z testov nebol konkretne na chlamydie,boli to predoperacne vysetrenia a cytologia.Prosim poradte mi.
a este som zabudla ze sa to prenasa aj bieliznou a uterakmi...takze nedavajte svojim chlapcom/dievcatam zato kopacky! :)
chlamidie su bakterie na hranici viditelnosti optickym mikroskopom cize je to riadne svinstvo,ktore mam aj ja asi..a strasne vela ludi kt.o tom ani nevedia,resp nepocituju ziadne tazkosti...ako tu tak surfujem a hladam diagnozu pre seba pretoze ocividne mojich doktorov nezaujima ze uz od minuleho januara mam kazde 3 tyzdne cystitidu-zapal moc.mechura, a hned zatym nejaky vytok..Moje ochorenie sa zacina takto...doberiem antibiotika....o 2 tyzdne idem na toaletu a idem sa zblaznit od bolesti pri curani a potom je to tu....vytok...biely konzistenciou ako tvaroh..stale mam bolest v podbrusku a stale ma to tam dole pali..potom mi priatel povie ze ho divne svrbi pipin a zasa k doktorovi a tak sa to opakuje uz rok..chlamidia sa lieci tazko,.silnymi atb najmenej mesiac..ak sa nedolieci,alebo ak bola predpisana nedostatocna davka ochorenie znova prepukne-recidivuje.chlamidie sposobuju ,bolest v podbrusku,zrasty,a dokonca aj sterilitu-neplodnost...a vela inych problemov napr.napadaju aj klby...chlamidie tohto typu s problemami urogenitalneho traktu sa prenasaju pohlavnym stykom..ALE su aj pripady ked prenos pohlavnym stykom bol vyluceny!!!!pravdepodobnost nakazy je velmi vysoka 60percent pre zaujimavost nakaza HIV/AIDS je 0.3-0.6percent...no...ja si nie som ista ci to mam lebo mi nebol robeny ziadny krvny test,ani ster sz krcka ani nic ale vsetko co citam a co viem nasvedcuje tomu ze je to ono...to bude sranda ak som nato prisla skor ako moj lekar..ak ma niekto podobne problemy prosim odpiste...ak mate nejake otazky aj okolo inych chorob rada pomozem...naozaj sa vyznam.
ten test mi navrhol on sam... stalo to 300 Sk. urobil mi ster z krcka maternice a vysledok bol za 40 min.
Ahoj, chcem sa ta opytat, ci si mu navrhla ty , aby ti urobil ten test, alebo to bol jeho napad, alebo ci urobil len klasicky vyter z posvy a na zaklade toho to zistil. Diky
dakujem.. si zlaty.. s tou pauzou- to je jasne...