Trapas a primitivizmus

Príspevok v téme: Trapas a primitivizmus
m,mlk

Ja som už otrávená z toho, aký dôraz dnes kladie (skoro) každý na výzor... Ľudia musia byť krásni, oholení, upravení, chlapci si myslia, že ak majú malého ***, sú horší, dievčatá si myslia, že ak majú malé ***, sú horšie... Sú vôbec ľudia ešte normálni? To je rečnícka otázka. Jasné, že nie sú normálni, ak riešia takéto sprostosti a vôbec ich nezaujímajú normálne veci... Nehľadám radu, len som si potrebovala napísať, aké je to trápne a akí sú skoro všetci ľudia trápni a primitívni.

sweater

Napadlo ma ked si absolutne neholite prirodzenie a v lete sa nahodite do plaviek necitite sa neprijemne, ze vam take trsy trcia po bokoch spravne? uprimne ja tu niektorych nechapem..., este tie nohy ok, je to nechutne ale nema to hygienicke opodstatnenie, ale co to ostatne?

kickaTT

viete mozno to nie je az taky PRIMITIVIZMUS....ale ucta...K SVOJMU TELU....ale aj k inym ludom

PRECO? no napriklad

oholim sa pretoze sa lepsie citim, je to hygienickejsie a NEZAPACHAM druhym....vela sedliakov by to uz mohlo konecne pochopit....
alebo je vam prijemne ked v lete dokonca zena ma neoholene pazuchy, cize tam ma prales a nepouziva deodorant? viete kolko bakterii je tam??? a to nehovorim o tom ked sa neholia ludia dole - PRECO? je absolutne nechutne ak sa vam tam hromadi pot, a samozrejme ak tam ma zena prales aj zvysky mocu....cista neucta k sebe a partnerovi!

nie je to o dobe alebo o stade....ste len LENIVI sa o seba starat a toto su len vase trapne argumenty...ze sloboda...no jasne...

ja sa o seba staram pretoze SA CHCEM DOBRE CITIT, a dobre vyzerat KVOLI SEBE....pretoze mi je tak psychicky aj fyzicky lepsie....a nie pretoze to je KOMERCNE a pod. vyplody....

betkacat

súhlasím s ta3, možno aj preto, že naozaj na to už treba mať niečo odžité...ja sa po druhých tiež nepozerám ako chodia po ulici, tak ma ani nenapadne, že na mňa je niekto zvedavý, a ked je, tak čo...je to aj v povahe , ale aj vo vedení detí od detstva, ako sa dajú zmanipulovať ostatnými...mne mama vždy hovorila, že ju ostatní nezaujímajú, ked som bola vo veku zš, a chcela som niečo, čo mali druhí, ale čo chcem ja...je dôležité, že to ako sa správame, musíme robiť preto, že to chceme my a nie preto, že to očakáva naše okolie,...napr. holiť si nohy a pod.

lost

m,mlk
to mas pravdu, je ich vela.
no mozno by sa potom dalo menej extremne presadzovat svoj vlastny nazor. napriklad: poviem ho a tym koncim na tu temu.
ale ako viem ze je to extremne komplikovane.
no drzim ti palce, nech sa ti podari prekonat tento problem :)

ta3

m,mlk,
je tiez obdivuhodne, ze vo svojom veku sa zamyslas nad vecami, ktore vacsinu dnesnej konzumnej spolocnosti vobec netrapi, zalezi iba na Tebe a Tvojom sebavedomi, ci pojdes vlastnou cestou, alebo budes plavat s prudom, aj ked s nim nesuhlasis lebo je to tak pohodlnejsie, ked sa niekto nazormi a spravanim vymyka z priemeru, casto je oznacovany za cudaka, dokonca za idiota, to chce naozaj potom zdrave sebavedomie sa nad takymi poznamkami iba pousmiat a ist smelo dalej, fandim Ti

m,mlk

lost - pekne napisane. pravda je ale taka, ze dnes je tych ludi s opacnym nazorom naozaj velka vacsina. a reaguju napriklad ako sweater tu v diskusii. Cize ja si mozem stat za svojim nazorom - a naozaj si za nim stat... ale riskujem, ze VSETCI znami/spolupracovnici/svedkovia danej udalosti ma zacnu povazovat za idiota... ja to mozem, samozrejme, ignorovat, ale ako uz tu bolo pisane v tejto diskusii, ked chce clovek v dnesnej spolocnosti prezit, tu spolocnost k prezitiu potrebuje. jednoducho - to je dnesna politika. takze bud sa prisposobis vacsine a budes to mat jednoduche, alebo si budes stat za svojim a budes za idiota... je to smutne, aki dokazu byt ludia ovplyvnitelni a manipulovatelni.

lost

Skoda ze je moja slovna zasoba tak extremne limitovana, ze neviem ako to dobre napisat :D
Ale napadlo ma toto, nemam proste "meter" na meranie alebo hodnotenie tychto veci, ono ako keby to bolo v otazkach takejto (ked je to vobec) psychologii takmer nemozne.
Radsej sa idem prejst na cerstvy vzduch :D