Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zub, koren, lice

Príspevok v téme: Zub, koren, lice
veronika1211

Ahojte, uz niekolko mesiacov ma boli ako keby koren zuba ked si stlacim lice alebo nad zubom, dost to boli.
Bola som zhodou nahod aj na rontgene na ORL a aj na zubnom, ten mi nic na koreni nezistil, len drobny kaz v zube.
Ked mi zub umrtvil, zacal vrtat, velmi to bolelo. Umrtvil mi 3 dalsie razy a nemohol pokracovat pre bolest. Hovoril ze mam dojst z ked sa zub ukludni. Je to vsak uz dva mesiace a stale ma to boli a asi budem musiet tu bolest u zubara vydrzat, nech mi ten kaz da von. Mna vsak ale zub stale boli pomaly az pod okom. Mate niekto podobnu skusenost?

zubaarko

veronika1211 - uved nam zakladne fakty pls ;)

ktory to je zub? je ten zub mrtvy(necitlivy na chlad)? "vrtal" ti zubar len kaz, ci je ten zub ztrepanovany (otvorena dren)? pod tym docasnym cementom, mas aj niaku vlozku (devitalizacnu)? ta bolest je stala, ci pulzujuca? reaguje na poklep?

kazdopadne pokial su snim dlhodobe problemy, jednoznacne by bola vhodna endodoncia, skus nam to blizsie opisat ;)

veronika1211

neporadite mi ako zvladnut tu bolest, ked vim ze mi anestezia nezaberie? nejake ine alternativy?
mam doma od koznej atarax, tma je pisane ze pred napriklad zubarom je dobre si dat na ukludnenie.

veronika1211

hmm praveze na zapal si myslim ze solux a tpelo nie je velmi dobre. praveze teple skor zapal zhorsuje si myslim.

veronika1211

opuchnuta vobec nie som. len ma boli lice ked zatlacim. nie je to velka bolest.
len ma prekvapilo ze mi nezabrali ani anestetika od zubara.
kazdopadne teraz mi vypadol cement ktory mi tam dodatocne dal a zub je velmi citlivy na teplo a chlad, takze co najskor idem a pokusim sa to nejak pretrpiet.
vdaka nela :)

.solux.

ahoj. Ja mam podobny problem ako ty, az na to, že ja som mala zapal prinosovych dutin a boleli ma z toho licne kosti a korene zubov. RTG - zubov mam v poriadku, aj rtg dutin sa uz upravilo, ale aj tak ma to tam stale boli.
Lekar mi poradil, aby som si kazdy den tie bolave miesta nahrievala soluxom, tak sa soluxujem a dost to pomaha - vyskusaj aj ty. To soluxovanie pomaha vyliečit zapal. Len po soluxovani uz nesmies ist von na chladny vzduch, aby si neprechladla - preto sa soluxujem iba vecer. Mas doma solux ?

Nela111

Vraj na RTG vidiet zapal (ako ohranicenu svetlu plochu) len ked je uz velmi velky. Male zapaly na rtg vidiet nie su, no v zube mozu sposobovat velke bolesti.

Nela111

veronika1211 - ja som mala, resp. bohuzial stale mam, dost podobny problem, ktory trva uz vyse roka. Zo zubu uz mam aj vytiahnute nervy a vyplnene korenove kanaliky (podla RTG vsetko ok). Napriek tomu ma ten zub na medzizubnej ploche boli, taka ostra bolest. Nie stale, ale cca 80% casu. Bola som u niekolkych zubarov, no nevedia pricinu. Tiez ked si zatlacim na koren zuba (hore v dasne), tak zaboli viac. Nie si opuchnuta (lice)? Nemozes mat zapal v zube, poskodenu zubnu dren? Vtedy pomoze len endodoncia. Chod znova k zubarovi. K tomu istemu alebo inemu.

Eva531

Takuto skusenost sice nemam, ale mala som vela inych problemov so zubami a pomohli mi jedine tu: www.schill.sk Netreba si prenasat kartoteku od tvojho zubara, staci sa objednat a prist.