Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Veľmi problematická pleť

Príspevok v téme: Veľmi problematická pleť
Klára192

Prosím vás pekne ak má niekto podobné skúsenosti, alebo máte nejaké rady napíšte, lebo už som nesmierne nešťastná. Problém spočíva v tom, že mám hrozne problematickú pleť. Je mastná, ale až natoľko, že žiadny make up mi na ňu nepomáha. Rozteká sa mi a nedokáže mi vôbec zakryť nedostatky.Vytvára mi otrasné fľaky po tvári. Nikoho som ešte s takou tvárou ako mám ja nevidela. Dám si make up a akoby som ho tam vôbec ani nemala. Mám dosť vyrážok, ale dá sa povedať, že to nie sú ani tak vyrážky ako obyčajné jazvy po nich. Čiže veľa červených fľakov a príde mi úplne normálne, žeby mi ich mal make up zakryť. No nič nepomáha. Chcem sa normálne namaľovať, túžim chodiť so vztýčenou hlavou a nie ako teraz. Bola som aj u kožnej - nepomohla mi. Mám už 20 rokov a cítim sa príšerne. Možno zbytočne zmätkujem, ale ani si neviete predstaviť aké to je. Použivala som make up ako napr. Rimmel stay matte, maybeline afinitone či max factor lasting performance. Nič u všetkých je to stále rovnaké...akékoľvek rady privítam. Ďakujem vopred

anjelik9

urcite odporucam koznu kamaratka napr mala az take hrce z toho tvar no bez makeupu des setko zapalene cervene tiez ale az tretia kozna jej jpomohla treba vyskusat druhunie to vzdat a trapit sa mne to napr pomoze ta kozna ale trva to par mesiacov mozno nejaky rok kym je to oki ale urcite od koznej je lepsie ked je to fakt zle bo mam ucinejsie zbrane len na kazdeho reaguju inak takze fakt je to o tom skusani ale drzim prsteky inak make up daj puder a na to este na vyrazky korektor a cez den treba dotuknut este ked sa obtrie ;)

cherryR

na tie červené fľaky by si možno mohla skúsiť bieliace pleťové masky..tie sú vhodné na zvýšené pigmentácie alebo fľaky,mali by sfarbenie aspoň trošku stiahnuť a dlhodobejším používaním snáď viac pomôcť....na tie jazvičky ak už nie chemický peeling tak možno skúsiť pouvažovať nad dermabráziou-je to vlastne ako keby obrusovanie kože, čiže povrch kože sa vyrovná a nadbytočne odumreté tkanivo sa odstráni....

zuzu321991

Ahojte aj ja mám veľmi veľké problémy s pleťou. Mojím problémom je, že mám červené líca ale vážne veľmi a nedajbože, ak sa červenám alebo je moc teplo alebo zima to normálne sfialoviem a nepreháňam to. Preto by som veľmi rada počula Vašu radu, či máte podobné problémy a nejaké tie tipy, rady..??

zuza2

Ahoj.ja som mala presne taký problém ako ty a čakala som do 33 rokov,že to samo prestane....Ale neprestalo.Zašla som ku kožnej lekárke,ktorá ma zobrala do parády a za 8 mesiacov som mala krásnu tvár ,bez jedinej vyrážky...samozrejme jazvy po akné mi ostali,absolvovala som ešte chemický peeling.Trošku to pomohlo,ale jazvy stále vidno.Moja chyba,nestačilo chodiť na kozmetické ošetrenia,potrebovalo to lekára...Teraz idem raz do mesiaca,pre krémy ktoré mi predpisuje na rp.jeden na noc a jeden na deň.Odvtedy neviem čo je mastná pleť...sem tam sa mi počes mojich dní vyhodí vyrážka,ale je to o 100%lepšie ako bolo....Držím palce...Ja viem aké je žiť s akné,tak nečakaj a utekaj k lekárke...život sa ti zmení k lepšiemu.

rikky

rozhodne by som prešiel na ten aknenormin... aspoň sa spýtať nejakej kožnej, aj inej, ak ti tvoja nebude chcieť tie lieky predpísať. dostaneš taký leták, kde budú napísané všetky vedľajšie účinky (samozrejme, väčšina z toho sa nestane, ja mám len suché oči a pery, inak v pohode). zoberú ti krv, ak budeš mať dobré výsledky tak ti predpíše lieky, berú sa 2x (niektoré prípady len 1x) za deň, buď ráno-obed, ráno-večer alebo inak. nikdy nie 2 naraz a aj keby si jednu vynechala nič sa nedeje. no a každý mesiac chodíš na krv, ak sú dobré výsledky tak každý druhý mesiac. ak sa výsledky zhoršia, tak lieky ti už nepredpíše aby sa ti nezhoršilo zdravie... skús sa na to opýtať, veľmi to pomáha, aj čo sa týka mastnej pleti, napr. ja som mal mastné vlasy deň čo deň a teraz vydržím v pohode aj týždeň s nemastnými vlasmi... a nie sú moc drahé, ja platím za 20mg (30 tabletiek) 3€ a niečo

Kozicka99

mne trvalo strastne dlho kym som si na moju tiez mastnu plet nasla nieco vhodne, lebo ju mam tiez dost problematicku a mala som kopec vyrazok. ja by som ti navrhovala zacat najprv pouzivat tonovaci krem pre mastnu a problematicku plet, ja pouzivam dado sens pur derm seriu a ked sa mi plet zlepsila a zacala produkovat menej mazu, co sa mi upravilo, tak som si potom kupila od tej istej znacky aj make up a ten mi vyhovuje lebo uplne vsiakne, je taky lahky a nevytvara flaky a nie som ako vianocna gula leskla.

Klára192

No kožná mi predpísala duac, ktorý mi vôbec nepomohol, spôsobil mi iba hrozné problémy. Vyzerala som o 100% horšie. Ja neviem, mne to pripadá tak, že kožná mi len dá dosť drahé prípravky, ktoré mi aj tak nepomôžu. Ale ja vážne nerozumiem ako je možné, že kopu ľudí ma vyrážky a aj horšie ako ja a keď si dajú make up tak im ich zakryje. Teda ostanú im viditeľné kopčeky na tvári, ale farebný tón pleti je po celej tvári rovnaký...zatiaľ čo u mňa, čelo červené, brada červená, líca hnedé, pod nosom aj hnedé aj červené no proste otras...!

simka111

ahoj :D ja mam tiez problematicku pleť,ale u mna to niesu jazvy ale vyražky a zanesene pory...a tiezž mam velmi mastnu plet..rano ked si dam makeup tak o hodinu mam mastnu plet akoby som si ju vobec neumývala..nechapem tomu.. dokonca mam hlbkovo čistiaci gel na akne,krem skinoren,ale ten je tiez dobry len na zapalene miesta...ale ani jeden produkt mi nepomohol tak aby som nemala mastnu pleť..
Ale na jazvy by si sa mala popytať v lekarni,počula som ze sa da kupit nejaky krem na jazvy ktory je fakt dobry,ale neviem ako sa vola...alebo skus ist k inej kožnej..ja som tiez az u druhej prisla na spravnu kozmetiku :D

rikky

kožná ti ani neponúkla aknenormin? možno je na to neskoro, ale nikdy nevieš. ja som mal tiež hroznú pleť, mal som flaky a vyrážky, nielen na tvári (robili sa mi furt nové a hnisali), ale aj na rukách a chrbáte.. aknenormin užívam už od septembra a musím povedať, že všetky tie flaky a vyrážky z rúk a chrbta zmizli, na tvári mi ostalo minimum a nové sa mi už nerobia. a čo sa týka toho makeupu, no ja som chalan, makeup si nedávam, ale myslím, že to len všetko zhoršuje, preto by si si toho nemala toľko veľa dávať.