Prosím Vás má niekto skúsenosti s hypnozou u odborníka?môže to pomôcť pri osobných problémoch??
Hypnóza
Tak ako píše -domorodec-treba isť k psychologovi, ktorý robí hypnozu. Viem, že dnes sú už niektorí na to vyškolení, ale treba si to zistiť a samozrejme vedieť účel hypnozy, jej dôvod, čomu by mala slúžiť.
Môže Vás to zbaviť fóbií, zlozvykov, zvýšiť sebavedomie. Je len dôležité nájsť skutočného odborníka. Ako je to u nás na slovensku, neviem. Ale verím tomu, že to bude bieda. Veľa šťastia.
Bella12 Hypnóza je vždy SAMOhypnóza. Pokiaľ nechceš, tak ťa nikto nezhypnotizuje. Možno si pomýlený z amerických filmov a seriálov. Ak pôjdete k psychológovi, odborníkovi na hypnózu, nikdy sa nestane, aby Vám vsugeroval niečo, čo ste si neželali. V každom prípade by ste nemali ísť k šarlatánovi, ktorý ani nevie, čo robí.
na hypnózu veľký pozor!
Osoba sa dobrovoľne dostáva pod vplyv hypnotizéra, necháva si ním zasahovať do vlastného podvedomia. Základom je sugescia - hypnotizér vsugeruje, umelo vnuká myšlienky, predstavy, halucinácie a hypnotizovaná osoba im slepo verí. Vzdáva sa vlastnej slobodnej vôle a dovolí hypnotizérovi, aby "nahrával" do jeho vedomia ktovieaké - aj zlé myšlienky, podnety či signály, ktoré aj v bdelom stave spustia u neho reakciu, ktorú nebude môcť ovládať.
Hypnotizovaná osoba nie je schopná počas hypnózy kontrolovať samu seba a hypnotizér preberá vládu nad jej vedomím. Z tohto dôvodu je tu veľké riziko manipulácie, oklamania a zneužitia hypnotizovanej osoby. Aké neopatrné!
Nečudujme sa, že po takom sedení si myslíme, že sme boli v minulom živote to alebo ono - závisí to totiž len nad rozletom fantázie hypnotizéra. A toľkí ľudia tomu veria... Navyše nikdy si nemôžu byť istí, čo všetko im hypnotizér stihol do podvedomia uložiť. Preto sa po hypnózach vyskytujú rôzne aj veľmi ťažké psychické problémy.
liv99, utekaj od toho zavčasu, aby si si neprivodila skutočné psychické problémy, to, čo hovorí ten Brian Weiss (hoci je psychiater) - reinkarnácia, minulé životy - to je už okultizmus a od toho ruky preč
fiha, zaujimava tema, konkretne ta regresna hypnoza, prave v poslednom case som precitala dve knihy od pana Briana Weissa a zostala som neskutocne namotana :). skusala som aj autohypnozu, polo uspesne. ma niekto aspon ciastocne skusenosti s regresnou autohypnozou?
Ja som počula, že hypnóza nie je veľmi dobré riešenie. Že naozaj dobrých hypnoterapeutov je veľmi málo, alebo to bolo o regresnej terapii. Hmm..teraz už neviem. Pri tej regresnej sa môže stať, že vás prenesie do minulosti, alebo minulých životov, ale keď vás vráti naspať, možno to nespraví dôkladne, a môžu mať z toho ľudia psychické problémy. Tak počítam, že s hypnózou to je podobné...Ja s tým nemám skúsenosti, asi by bolo najlepšie počuť rady od ľudí, ktorí to vyskúšali...
*hypnózy*pardon pre tých čo sledujú gramatiku
bola som raz s kamoškou u jednej pani v ba,ktorá ma uviedla do hipnózy.nikdy predtým som na také veci neverila,ale je to zaujímavé.či mi to pomohlo?no,neviem možno trošku,ale mala som strašný strach po "zobudení" a už by som tam nešla.
toto ma velmi zaujima. piste !!!