socialna fobia

starik

ahoj mari.pekne na to ides.vidno ze mas velku tuzbu zmenit svoje dianie.a to je dobre.je potrebne prekonat strach a to presne tak ako hovoris-ist do neho!skus stranku www.sociofobik.tym.sk ale ver,vsetko sa da.

mari

shiffa. pises, ze: akosi tu nikto uz nechodi....nik mi nevie poradit ako prekonat fobiu?? ale nechcem ro spravit pomocou ziadnych liekov ani elixirov ani psychologov ani psychiatrov...chcem to dokazat celkom sama....nie je tu niekto kto to uz prekonal ale celkom sam?? prosim ozvite sa niekto.....som uz z toho zufala .... Vasa shiffa =)

Takze tie veci pomocou ktorych to nechces dokazat, to ty ani nedokazes. Je to len pomoc, ako keby barla, ked mas zlomenu nohu, pomoze na zaciatku. Ale znovu chodit sa musis naucit sama. Ja by som tie veci tak neodsudzovala, ale radsej nieco vyskusala. Lebo najlepsie sa uci z vlastnej skusenosti. Najlepsia pomoc, hlavne na zaciatku je nabrat odvahu a vystavit sa situaciam, pre ktorymi mas strach. Treba zacat pekne pomaly, cvicenim a opakovanim ziskas istotu a budes mat radost z kazdeho maleho uspechu. Castokrat pomoze viera... v cokolvek. Len ten, kto v nieco veri, moze zacat zdravo verit sam sebe. Cim skor, tym zacnes, tym lepsie pre teba.

shiffa

co keby niekto poradil aj mne?? sa tu rozpravaju iba dvaja ludia...to si rovno mozte ist na pokec nie? alebo si piste na icq

bakula

písal si že keby boli všetci takí mudri nikto by nemal problemy,je to tak, mudri ich mávajú ovela menej. Dnes maju všetci nejake fobie depky...trpia samotou...vieš prečo, lebo už nevedia ani to najjednoduchšie prihovorit sa jeden druhému pre nič iné len zo záujmu o toho človeka a tešit sa z toho že sme dostali tu jedinečnú možnosť žit tu na tomto krásnom svete

bradac

bakula: nie, lebo dokazat nieco je prave ten problem.. ked sa strapnis, tak tazko mozes povedat, ze si nieco dokazala a socfobik ako ja sa strapni, lebo sa to na nom prejavuje. Este raz, to nie je o odvahe, ale o priznakoch ktore ta nicia.

bakula

a nadobudnut sebavedomie tým, že niečo dokážeš a ostatní ta začnú uznávať nie je dobrá cesta? Nie, nechcem byt za múdru len sa možno snažím pomoct podla vlastných skúseností, viem že aj u mna išlo sebavedomie pekne hore ked som niečo dokázala, ked som bola lepšia od ostatných a potom nemas ani strach a zacnes si verit.

bradac

bakula: myslim ze vobec nevies o com socialna fobia je.. keby boli vsetci taki mudri tak by nikto problemy nemal.. Odvaha nie je problem, problem je to strapnenie. Naco ti ta odvaha bude ked sa strapnis?

bakula

Meri a skus si situaciu otočiť. Predstav si, že sa s niekým rozprávaš a vidíš že sa trasie, nespytala by si sa sama seba prečo sa ta ten človek bojí? Ste ako malé hanblivé deti. Príklad: predstav si že by si sa dodnes nenaučila chodiť na WC a nosila by si plienky, aj tej hanblivosti sa musíš zbaviť