Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Celiakia - testy

Príspevok v téme: Celiakia - testy
mili111

Ahojte, je tu niekto s celiakiou? Ako sa vám to prejavovalo a ako vám to lekári zistili?
Pýtam sa preto, lebo ja mám už asi päť rokov príznaky, ktoré sa dosť podobajú celiakii. Bola som v tom čase aj na gastroskopii aj sone brucha ale nič mi tam nezistili. Pobehala som aj iných lekárov ale všade všetko OK. Vtedy som ale mala iba často bolesti brucha a hnačky. Teraz to mám skoro denne a všade ma odbijú , že keď gastro vyšetrenie bolo v poriadku tak to bude možno zo stresu alebo z vyčerpania a že by som musela byť chudá. No je to paradox, napriek tomu, že mám hnačky nie som vôbec chudá skôr naopak. Mám aj ďalšie príznaky ako napr. slabosť, bledosť pokožky, únava, nafukovanie, občas keď zjem cestoviny alebo pečivo dostanem silné kŕče...A v poslednej dobe som spozorovala, že mám často veľmi svetlú stolicu a čítala som že to môže byť niečo s pečeňou (to dúfam že nie) ale že to súvisí aj s celiakiou.
Obvoďáčka ma už berie za hypochondra tak neviem kam by som sa mala obrátiť. Mohla by mi urobiť dáke testy aj alergologička? Keď celiakia je vlastne alergia na lepok. Doteraz mi vlastne krv na vyšetrenie nebrali.
Vďaka

kitykaty

Inga22 pri syndrome drazdiveho creva Ti vsetky vysledky vyjdu v poriaddku. bola som aj na kolono, este ma caka CT brucha. na kolono mi nic nezistili, ani pri hadicke do zaludka. ja vlasne ani neviem ako mi to bolo diagnostikovane. ze ked mam vysledky v poriadku, tak to bude jedine syndrom drazdiveho creva. dietu nemam, mala by som sa vyhybat kysnutemym jedlam, mliecnym, bublinkovym napojom, strukovinym,pikantnym jedlam, kapuste.a hlavne alkoholu. ale ja take veci aj tak nejedavam, takze som tam kde som bola. rano si davam probiotika a vecer vlakninu. lieky na to niesu. ale kym probiotika zabrali preslo asi pol roka. teraz som chvalabohu uz asi dva mesiace v pohode. ak mas este nejake otazky, kludne sa pytaj..

ladyinred

ja mám zasa ulceróznu kolitídu, teda vredovitý zápal hr. čreva, prejavy: hnačky sa striedajú so zápchou, bolesti brucha, chudnutie...

inga22

kitykaty, a ako sa liečiš? Máš nasadenú nejakú diétu alebo sa musíš vyhýbať určitým potravinám. A ako Ti bola stanovená táto diagnóza, kolonoskopiou?
Ďakujem za odpoveď.

kitykaty

inak ja som mala take iste priznaky a mam syndrom drazdiveho creva. tiez si najprv mysleli ze mam celiakiu, robili mi testy z krvi a potom aj z tenkeho creva a nic. o syndrome drazdiveho creva je tu tiez forum, pozri si ci sa v tom nenajdes..

zuzuzuz

mne zistila doktorka celiakiu pred dvoma rokmi a to som bola absolutne bez priznakov, ina som mala malo zeleza...
urcite sa objednaj u gastroenterologa... u nas to ma diagnostikovane iba 2 percenta ludi, takze celiakiu ma ovela ovela viac ludi ako si myslime... v lekarni je dostat aj domaci test na celiakiu,,stoji okolo 20 eur.. drz sa :)

lioness_01

mili, tak choď do druhého mesta... z krvi ti spoľahlivo celiakiu nezistia... treba urobiť opäť gastroskopiu a zo vzorky z tenkého čreva sa to dá spoľahlivo zistiť...alergologička ti moc nepomôže... oplatí sa ti ísť k normálnemu gastroenterológovi...

mili111

Díky lioness, už by som to chcela konečne vyriešiť, mám teraz voľnejšie obdobie tak mám čas aj behať po lekároch len keby oni brali problémy pacietov trochu vážnejšie a nie len hneď pacienta odbiť. A nevieš ako je to s tou alergologičkou , mohla by mi urobiť dáke testy aj ona? Lebo na tom gastre kde som bola je to o ničom, raz mi vyšetrenie robili tak viac vraj netreba. Ešte máme ďalšie gastro ale tam už nových pacietov neberú, musela by som ísť teda do iného mesta.

lioness_01

mili, testy na celiakiu treba zopakovať... to že boli prd piatimi rokmi negatívne neznamená že teraz nebudú pozitívne... ja som tiež behala po testoch na celiakiu, ale našťastie negatívne...

tvoja "milá" obvoďáčka nech ide do prdele, a ty navštív ešte raz DOBRÉHO gastroenterológa a daj si spraviť ešte raz testy... je predpoklad, že teraz už pozitívne budú... celiakia je choroba ktorá sa vyvíja, fakt že boli testy negatívne naozaj nemusí znamenať že teraz už budú pozitívne...

držím palce nech sa to čo najskôr vyrieši a nech ti je lepšie

Najčítanejšie články