Nemá náhodou niekto skúsenosti buď s Ekonomickou univerzitou BA-KE alebo technickou univerzitou (ekonomická fakulta)? zaujímalo by ma v čom majú nedostatky ale naopak v čom vynikajú dakujem
Ekonomická vysoká škola
what
je to pravda co pises...
ja chodim na POCT...je to super skola,vynikajúci odborníci....
kludne si tam podaj prihlasku , odporucam....
na EUBA sú perfektní, inteligentní odborníci...pravdaze su vynimky ako vsade ale su tam aj super profesori s neviem kolkymi titulmi :)
no ja citim na sebe ze prezentacie pomahaju pri prejave, v prvom rocniku som ich zvladala uplne nanic, trema a vypadky, rozmyslanie- co preboha povedat? co nasleduje? eeehm a uuuhm a kuk do papiera... teraz povacsinou v ruke nic nemam, vtedy viem podat najlepsi vykon, pretoze sa nespolieham na ziaden papier, a viem ze som prinutena, alebo teda situacia ma prinuti to dobre odprednasat :D
ano teraz je to super, volne, prirodzene, ... lenze ja sa s tym vzdy dost natrapim, od vyhladania udajov, spracovanie, plus nejake vizualne podklady aby sa bolo na co pozerat, pikosky, veci z praxe... ale neznasam robenie powerpointiek v pocitaci, fuj, to mi vzdy trva najdlhsie :D
odbornikov, neviem ci vela ci malo. nepoznam vsetkych.... za cele studium (teraz 4. rok) som bola vyslovene nespokojna s dvomi profesorkami- jedna od zaciatku do konca citala priesvitky z meotaru, och to bolo utrpenie vazne...a druha ta iba preklikavala slidy a popritom bola ticho :D
ale ostatni su fajn, casto pozvu na prednasku odbornika v danej oblasti, ktory to trosku spestri..takze podla mna, nie je to zle :D
Inkognito-neviem, aky odbor studujes, ale prezentacie sa Ti do zivota velmi zidu, ver mi! Inizinieri su vacsinou na vysokych poziciach a tak musia mat razny, zrozumitelny prejav-a to uz je chyba vyucujucich na EUBA, ze dovoluju citat studentom prezentacie z papiera, p.pointu. Keby doktoranDi(vysokolacky, uz by ste mohli vediet, ako sa to pise) takymto studentom davali 0 bodov za odprezentovanie, hned by sa snazili to spoluziaci vysvetlit pochopitelnejsie... Aj pisanie seminarok- trenujes si tym vyjadrovanie, vlastnou iniciativou, prostrednictvom vyhladavania informacii vies do podrobna problematiku, ktoru by si len na zaklade prednasky nemala sancu poznat-toto je podla mna to prakticke, co Ta ma skola naucit, naco sa mas ucit vytvarat kontingencnu tabulku, vzorec na multiplikativnu vazbu, vymenovat 10 pomlciek k nejakej poucke, ked to vsetko 5 dni po skuske uz neovladas...
what-www.arra.sk si hodnotenie VS, aj hnojarina v NR(ta ma podla mna skutocne vysoku uroven - FEM) predbehla vsetky EUBA fakulty, to tiez o niecom svedci..
Vseobecne si myslim, ze na EUBA nie je vela odbornikov, pretoze vacsina su len teoretici, nie su z ich vedeckych cinnosti skoro ziadne vystupy v publikaciach, maju strasne malo citacii v karentovanych casopisoch a pod.
Baby, teraz ma nemozete pochopit, pochopite to naozaj az o par rokov, je to prirodzene, ked som bola na zakladke a mala sa naucit 4 A5 na pisomku, tak mi to bolo vela a myslela som si, ze nic tahsie byt nemoze, ked som bola na gympli a mala sa naucit 20 stran vo formate A4,tak mi to bolo vela,... a takt je to cely zivot...
ja tam tiez studujem a ked ju dokoncim bude mi smutno za nou :( to co vravi bibi uz davno tak nie je... prednasajuci (aspon moji sa uz bez dataprojektorov, powerpointiek a co ja viem akych pomocok nezaobidu) ale neviem ako je to na ostatnych fakultach
a ze skusky su lahke? no pre niekoho ano, pre niekoho nie, pri niektorych oblastiach je dolezite mat prehlad a nie sa len nadrtit... ja na skuskach dost improvizujem, nedrzim sa iba striktne toho co je pisne v knihach
vkuse piseme nejake seminarky na cvicenia- co sa mne osobne moc nepaci, stale mame nejake prezentacie, co podla mna nikomu na nic nie je, pretoze ten spoluziak ti to aj tak nevie vysvetlit dostatocne..hlavne ze sa tym zabije 60 minut
studujem druhy rok EU-obchodna fakulta a tiez si nemyslim, ze je elektrickova. Som v kolektive ludi z inych skol, kde maju 4skusky, vsetky porobene, nemaju zapocty, my mame pocas roka dve zapoctove pisomky, na skoro kazdy seminar aktuality a seminarne prace, na skuske sa vobec neda opisovat, lebo v poslednej dobe zkracuju cas, cize nemas sancu pozerat do tahakov, lebo inak nestihas zapisat 4cele strany za 45min(bud vies, alebo nevies)...Premietacky mame na kazdej prednaske, su tu sice aj profesori, ktori si repotaju stale to svoje uz 20rokov bez odmeny, ale mame tu aj riedne hodnotnych ludi, ktori sa venuju aktualnemu vyskumu a cez ich dobrovolne prednasky su plne saly studentov. Myslim, ze EU nie je zla volba,ak ta bavi ekonomia, obchod atd...btw. vela aktualnych ministrov vystudovalo EUBU
Ja ti viem povedat iba tolko, ze poznam chalana, co v Prahe ekonomicku nevedel dotiahnut dokonca, bolo to nad jeho sily a v BA skoncil lavou zadnou - citovane z jeho slov. Takze Praha a BA sa napriklad absolutne nedaju porovnat.
Trebars moj brat skoncil ekonomicku v Prahe, ale on cely zivot vynikal v skolskych vysledkoch, je proste hlavicka.
Ale zas...polozme si otazku, ktora VS na SR stoji za to? Tazko povedat, nazory sa lisia (co sa SR tyka). A navyse, ked je niekto chytry, skonci hocico...treba sa ucit a je to. A netreba zabudat, ze napriklad taka ekonomicka v BA ma tusim 5 (?) fakult. Takze co fakulta, to ine móresy...vies. Ale aj tak si myslim - moj osobny nazor :) - ze vysky v BA maju urcitu uroven, celkovo zapad ma zevraj najvyssiu uroven, co sa skol tyka - statistiky.
Ja tiez studujem na Ekonomickej univerzite v BA, Narodohospodarska fakulta. Absolutne nechapem ludi, ktori tvrdia, ze je to "elektrickova skola" pretoze ja a aj vsetci moji spoluziaci sa s tymto nazorom vobec nestotoznujeme. Ako uz bolo spomenute makat treba skutocne cely semester, nielen pocas skuskoveho, skusku kde by sa dalo vyslovene lahko opisovat som zazila mozno 1 z 30, vybavenie je dobre, prednasajuci v drvivej vacsine skutocne vedia o com rozpravaju a co sa tyka tych doktorantov na cvikach, tych som nastastie vela nemala ale uplne suhlasim s tym ze maju problem aj z papiera opisat, hlavne ze sa tvaria akoby vsetku mudrost sveta spapali... :D
Každý píše, že táto škola má zlú povesť. Ale čo čítam články, tak sa práveže píše, že je to jedna z najvýznamnejších univerzít na SR. Takže to sú len bludy? Myslela som, že je to dobrá (a zvučná) škola. Chcela som tam ísť študovať na Obchodnú fakultu- Podnikanie v obchode a cestovnom ruchu, ale po tom čo píšete, ostávam sklamaná a uvažujem či si tam dať vôbec prihlášku...