ahojte mal niekto podobnu zlomeninu?zaujimalo by ma ako dlho ste mali sadru a ci vas to boli aj po vylieceni. sadru mam 4 den, ruka ma boli a som velmi unavena pocas dna, teda netusim ci to s tym suvisi, môze to tak vycerpavat?
Zlomenina dolneho konca vretennej kosti - zapastie
Zdravím mne sa zlomila dolna časť vretenej kosti padol som na snowboarde a za 3 dni mi dávajú dole dlahu,a ja som sa chcel opýtať ze ked som hrával playstation ze či mi to zle nezrastlo. Mam 12 rokov :(((((((
ahoj ja som mal podobne zlomenu ruku, mne na to lekar odporucil uzivat wobenzym a celkom dobre a rychlo sa to zahojilo. Ze to pomaha rychlejsiemu hojeniu a mal som to aj opuchnute a aj to preslo. A uz to neboli, iba ked hram dlho basket,takze pohodka.
jajce. neboj on to zvladne. maldy organizmus ssa vie velmi rychlo zregenerovat. skus mu davat viac mliecnych vyrobkov, rybieho tuku a tak. aby sa mu kosti posilnili.. ja som tiez v prvom ci druhom rocniku kvoli zlomenine nepisala v skole a vsetko bolo v pohode
ahojte, nám sa to stalo utorok poobede.... teda môjmu malému 8 ročnému synovi (skejtoval sa), večer mu to v plnej anestéze naprávali (on mal zlomené a vysunuté obe lakťové kosti) a na druhý deň išiel na kontrolné rtg. Nebolo to dobré, tak nám doktor vybavil prevoz do druhého mesta a tam malého dnes operovali - museli mu vretennú kosť spojiť klinčekami..... zajtra ráno ide znova na kontrolné rtg a uvidí sa, či je to OK alebo sa to bude robiť znova. Ale ako sme sa dozvedeli, do konca apríla budeme mať sádru a potom rehabilitácie, vraj to bola veľmi špatná zlomenina.... Malý je druhákom, je pravák a je to pravá ruka, takže do konca školského roka ani písať nebude....
ahojte, mne sa to stalo pred Silvestrom na klzisko s tym, ze som to zapastie, okrem zlomenej dolnej casti vretennej kosti, mala dislokovane, tak mi to natahovali aby spravili repoziciu. teraz mam dlahu, zahtra idem na rtg a ak to este nebude ok, tak rovno idem pod narkozu a srobkovat. kazdpodne sadru budem mat potom nejaky mesiac a pol a rehabky asi 2 mesiace. Pruser vsak bol, ze mi Novalgin vobec nezabral, prvu noc som sa celu prechadzala po byte, potom som si cez priatela zohnala Tramal. Neuveritelne cosi. Teraz je to lepsie (po 6 dnoch, co sa to stalo), no uvidime zajtra. Drzim vam palce, nech sa rychlo liecite.
vcera sa mi stalo presne to iste a dufam ze ma to potom uz nikdy bolet nebude ani ziadne komplikacie s tym nebudu ale ako si to tu citam tak mam fakt obavy :(
Mne sa stalo presne to isté 4.9. 2011 (deň pred školou takže super :D) K lekárovi sme šli až o 4 dni lebo vobec mi to neopuchlo ani nezmodrelo mysleli sme si že je to iba narazené ale ruka stále bolela tak sme sa rozhodli že nebudeme čakat. Najskor som mala taku ako keby iba dlahu- asi 5 dní. potom mi doplninli sadru a dali mi záves mala som to 2 týždne. O 2 týždne sme išli na kontrolu zrobili mi rtg ako vždy a sadru mi odstránili. Potom mi nasadili na 3 týždne ortezu. Po 3 týždňoch sme prišli na kontrolu všetko bolo v poriadku a dali mi nto dole. Teraz ma túto ortezu dole už 2 týždne a ruka je ako nová. Už na druhý deň bolo všetko okay. Sama som prekvapená že sa mi to tak dobre vyliečilo, lebo ako počujem je to tažká zlomenina. Všetkým ktorý mali alebo majú takúto zlomeninu prajem len veľa štastia, zdravia a trpezlivosti! :)
Ja som mala to isté len mne to aj operovaliva sádru som mala 5 týžnov
to isté - 12.12., najskôr dlaha - 8 dní, kontrolný rtg.- bolo to posunuté, takže naprávanie v narkóze, sadra na 5 týždňov, ale tlačila zvnútra na kosti, takže po 3 týždňoch výmena, nová sadra 2 týždne /celkom tých 5 týždňov/ - teraz mám sadru dole cca 9 dní, ruka je ešte veľmi neohybná, opuchnutá, takže sa s ňou zatiaľ nedá cvičiť... no na nervy!