ako sa vola antikoncepcia 72hod po sexe

Kvety zla

mna tiez celkom zarazil nazov ze antikoncepcia... lebo za antikoncepcne pripravky (tie hormonalne aj tie mechanicke) povazujem tie, na ktore ma clovek mysliet pred sexom.

to, ze sa to berie ako antikoncepcia je mile, ale tak ci tak sa to neda porovnavat s normalnou hormonalnou antikoncepciou, ktora predovsetkym zabranuje ovulacii, zatialco toto zabranuje uz oplodnenemu vajicku v uhniezdeniu. a teda "zabija" oplodnene vajicko (samozrejme ze viem ze nie vzdy, ved predsa k oplodneniu nemuselo pocas styku dojst, ale vzhladom na to ze sa to pouziva prave pri domnienke ze k oplodneniu doslo... no... rozhodne to nie su cukriky).

nemam nic proti samotnej tabletke ani proti jej uzivatelkam, ale zostanme pri emocne neutralnom nazve Tabletka po. :)

macka26

ty ma urcite nestves ale velice si sa do mna obuvala a robila zo mna hlupanu, co nevie, odkial cika a pritom zadres do inej temy ukazkovu debilinu.. tak sa chod hanbit trosku ze si sa strapnila... alebo ti sem vycapim par pouciek a budem ti mentorovat a dokazovat ti aka si debilna, lebo nevies ze aj bez vajcovodov sa da otehotniet? nieeeeeeeeeeeee nie... nie som ty... :D

macka26

matabb,. zase? ty robis aj nieco ine ako mudrujes? ja som nepovedala, ze tvrdim ze to nie je antikoncepcia,ale ze ja ju za antikoncepciu nepovazujem a bodka, je to moj nazor tak to laskavo respektuj, escapelle by som si nedala len tak. antikoncepcia sa berie kazdy den asi preto, aby sa zamedzilo tomu, dat si do tela svinstvo ako escapelle. ako som uz povedala, neodsudzujem to, ale ja to za antikoncepciu nepovazujem. a nepis mi tu mudrosti kto co kde a ako, poucuj doma deti

Inner

krvacaju, lebo sa vylucuje vystelka maternice, aby sa zabranilo uhniezdeniu vajicka. Ked uz je uhniezdene, neucinkuje. Rovnako, ako ked tehotna zena (nevediac o tehotenstve) uziva HAK a nepotrati.

mataBB

ty to sice nepovazujes za antikoncepciu, ale v registri liekov je to zaradene do kategorie 17-antikoncepcne pripravky..takze ked to povazuje Statny ustav pre kontrolu lieciv za antikoncepciu, tak nou asi bude

Inner

escapelle nie je abortivna. je to aj v pribalovom letaku. neprerusi uz existujuce tehotenstvo, dokaze len zabranit jeho vzniku.

denisaKE

escapelle - ale myslieť na to treba !PRED! sexom. Nezvykaj si ju užívať často - neskutočne prehádže cely cyklus..