Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

15rocna a Silvester

Lubka100

Dakujem za rady, aj mladsim :) Aj ked ja som velmi mlada mamina :) Uz sme to prebrali, pojde von o 5tej, s tym, ze o 7 bude doma vecerat a potom do tej 11tej ale blizko domu. Dakujem vam velmi pekne a v novom roku vsetko NAJ :)

nicoool

ahoj .... poviem ti to takto ja mám sama 18 :)... a pamätám si ked som mala
..15...16....17......... Mama ma nechávala vonku do kedy som chcela samozrejme že som si to vážila a nechodila som nejak extra neskoro vždy som prišla ked bol víkedn o 11 alebo keď nejaká oslava tak aj neskôr.. a ked už som mala 16...17 a začala som chodiť na disco tak do 2 som bývala.. samozrejme chodila som tak raz za 2 mesiace.. na tu disco. a to s babami spolužiačkami ked nás išlo ale 7 tak to bolo vpohode :) pretože nás bolo veľa báb a nič sa nemohlo stáť pretože všade sme boli spolu... ale poviem ti že je to individuálne ak veríš tvojej dcére a je zodpovedná.. tak ju kludne posť!!! a aj cez polnoc ju pusť mna by to mrzelo a to moc keby som pred oslavou musela ísť domov!!! predtým najlešpím nechala by som ju tak do 1!... s tým že nech ti zavolá v určitých hodinách alebo nech sa ti raz ukáže.. ale to jej nepovieš že v akú hodinu... ... Ja ked som bývala vonku tak som si vždy len pripila s ostatnými ale nikdy sami nestalo že by som sa opila.. samozrejme raz hej ale mama mi nna to neprišla a som aj rada lebo bolo mi na dalšie rano zle.. a to dosť ale poučila som sa.. :) a nikdy som nepila :) vždy ako som už napísala si len pripijem a to stači viem sa zabávať bez opilosti a to je super:) ale zase poznám aj také baby ktoré sa musia opiť a to totalne... že nevedia ani chodiť... a určite sa jej pýtaj vždy s kým ide von.. a kam.. pretože so staršími nejakými 20r.. by som ju nepustila.. nezakazuj jej chodiť von.. to by ju veľmi mrzelo poznám to z vlastnej skusenosti pretože má priateľov a chce si s nimi užiť tu zábavu a takto by si juu o to kratila.. a aj by si nevybudovala také dobré priateľstvo pretože viem že ked baby prídu do školy a rozpravajú si zážitky ako sa nasmiali a tak... čo prežilo a jej to bude uričte ľúto... že nič takého nezažila.... musíš jej veriť! stanovte si pravidla... že môže isť von ale skontroluješ ju ked prišla domov či pila.. samozrjeme ak si dala trošička.. vínka a nie je opita tak na tom nič nevidím lebo je v puberte ale ak to preženie.. tak jej nejaký trest daj.. toť vše z mojej rady.. nie je všetko o zakazovaní .... mám pár spolužiačok teda mala som ktoré nemohli chodievať takto von a neni su s nami také dobré kamaratky.. lebo nezažili to s nami čo sme my zažili... a potom keby si ju nepúšťala a raz by si ju pustila aby nenaletela nejakému chalanovi pretože by bola šťastná že je niekde vonku konečne (ak by si ju nepúšťala) a ľahko by mohla byť zneužitá lebo by mala ružové okuliare.... je to na tebe :) ale dôvera je na prvom mieste

delphia

u tych, ktori su radi, ze im pubertiak vypadne z domu to aj tak vizera a dopadne to zle. potom je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom a obvinovat dookola kadekoho, len svoju nezodvednost a benevolenciu nechciet vidiet.
do tej 11 tej myslim si, ze vobec nei je na silvestra dlho. vsak uvidis, v akom stave pride domov, ci nenastrbi tvoju doveru a v buducnosti potom podla toho ju budes pustat von s kamoskami.
nasej tiahne uz na 20 a tiez nam nie je ani teraz, ked je uz dospela jedno, ze kde je a s kym je.

RiushBejb

ja som ako 16 ročna mohla do 2:00,,,teraz mám 17 a vrátim sa až zajtra na obed ;) a to idem do mesta,,,a kam ma nohy zavedú :D

Lubka100

Mam pocit, ze väcsina rodicov je len rada, ze pubartak vypadne z domu ! Aj mna to napadlo, isla by som aj sama, ale lezim so zapalom pluc. Myslim, ze mladej navrhnem, aby sa kazdu hodinu/hodinu a pol prila ukazat k domu. Byvame v centre pomerne maleho mesta, tak to bude mat na skok.

kafe

Čo keby ste sa dohodli ešte s ďalším rodičom na "hliadkovaní" po 2hodinky. S tým, že mladí o tom vedia, že dozor je nablízku. Ja by som sa viac bála toho, že všetci sú v rovnako bláznivom (nezodpovednom) veku, kedy nevedia domyslieť následky.. prípadne si nebudú vedieť poradiť ak sa nejaký ožran pustí s niekym z nich do bitky.. proste pozorovať a chrániť ich z niekoľkých metrov.

zahorak

určite ju pust aj do pol noci ale urči si presny čas navratu a už si zvykaj ale vždy presny navrat na minutu presne

kafe

Poznáš jej kamarátov? Sú všetci v rovnakom veku alebo sú tam aj starší/ie?

Pokiaľ poznáš jej priateľov, tak do tej jedenástej kľudne nech ostane. Možno aj polnoc by mohla s partiou oslaviť u vás doma.. ak by sa to páčilo tebe a mladej..

A argument, že ostatní môžu zostať aj dlhšie - ty si zodpovedná za ňu, nie za ostatných.