mozem sa vas spytat co znamena ked mam zvacsenu slezinu a na dotyk je bolestiva ? ? Mate nejake skusenosti ? ?
Zvacsena slezina
Keď som bola malá, tak som mala zväčšenú slezinu. Pamätám si len, že som pravidelne chodila na gastro na odbery krvi a podobne. Potom sa mi slezina vrátila do normálu a všetko je v poriadku :)
Prosim vas o radu pred menzes par dni ma zacne velmi boliet slezina mam problemy lebo ju mam potom zvaccsenu a neviem co s tym dakujem za odpoved
poprosím o radu.A nie že by ma bolelo ,ale mám krče na ľavej strane asi kde je slezina,nie stále,ale už častejšie asi 2 týždne
zvacsena slezina je zapal-opuch pravdepodobne z infekcie-moze byt z roznych infekcii napriklad viralnej (napr eb virus)pravdepodobne to nebude nic vazne len bezna infekcia.usg ti nic nezisti len ze ju mas zvacsenu(jedine pretrhnutu by ti videli na usg a to by si bol uz davno vykrvacany) a nikdo ti nepovie z coho-max tak z krvi ti mozu zistit niaku bakteriu ci protilatky na virus. zvacsenu slezinu na to nepotrebujes usg da sa to aj nahmatat bezne,ale mozes si to mylit zo zaludkom-slezine je velmi vlavo az tak vzadu kedsi hmatas rebra do strany tak ako koncia a zacina akokeby chrbtova kost az pod nou je slezina
Zdravim a kazdopadne by som odporucit vysetrenie u lekara. SLezina sa zvacsuje pri hematologickych ochoreniach a pri diagnozach ake tu boli spominane su aj ine priznaky. Bolest pod lavym rebrovym oblukom moze signalizovat aj ine ochorenie, pankreas ochorenie dychacich ciest. Navstiv ambulanciu praktickeho lekara,tam Ti odoberu krv, a podla vysledkov a palpacneho nalezu na bruchu Ta odosle na dalsie vysetrenie: USG brucha, hematolog, gastroenterolog.
Vela zdravia a navstevu lakara dlho neodkladaj.
tak nechod... tvoj problem.
na vysetrenie sa ti nechce, ale vymyslat si diagnozy vies jedna radost. naco potrebujes o tej slezine vediet viac, ked doopravdy nemas zaujem vediet co ti je?!
tak prestan citat a ak ta to tak boli, zajdi zajtra za lekarom ny vysetrenie. a nevymyslaj si diagnozy.