vysoky krvny tlak

Príspevok v téme: vysoky krvny tlak
jablckooo

mam 25 rokov a vysoky krvy tlak. stravujem sa zdravo, viem, ze som mala vysoky tlak z nadvahy, schudla som 35 kg a myslela som si, ze aj tlak sa mi znizil, skoro rok som nebrala lieky. a teraz znovu sa mi zvysil. cez den mam tlak normalny 120/80 a menej, ale v noci sa mi vyrazne zvysi napr. aj na 150/100. co s tym? nemate nejake rady? nerada by som sa vratila k liekom

jablckooo

brala som len polku tabletky, cize nizku davku som mala. hovorim ze cely rok sa mi tlak nezvysil, pravidelne som si ho kontrolovala. v poslednom case mame doma problemy, ale ja som skor clovek, co to dokaze spracovat vo svojom vnutri, nepocitovala som to ako privelku zataz na mna, aj ked ma to trapilo.
ale z coho sa mi ten tlak zvysuje? uz nemam ani nadvahu, nesolim, nepijem kavu, ani alkohol, ani podobne veci co zvysuju tlak. uzivam magnezium, stravujem sa zdravo, pravidelne cvicim. tak co robim zle? kolko ludi je takych , ktori nedodzrziavaju nic z toho a maju nizky tlak, alebo normalny, nerozumiem. to preto, ze som ti lieky vysadila? ale preco teda ten rok som ziadne problemy nemala?

jajkafr

jablckooo
a prečo vysádzaš lieky bez toho aby o tom vedela lekárka? ak ti ich nasadila asi mala na to dôvod... na druhej strane ťa celkom chápem veď komu by sa chcelo stále užívať nejaké tabletky, ale ak ich potrebuješ tak ich užívaj a určite nevysadzuj bez vedomia lekárky, pretože si môžeš ešte pohoršiť... skús sa s lekárkou porozprávať či by sa nedali vysadiť, možno ti bude postupne znižovať dávky až ti ich nakoniec úplne vysadí, ale sama to robiť nesmieš... pretože si zbytočne ničíš vlastný organizmus... aj keď vysoký tlak necítiš ničí tvoje telo

jablckooo

ked sa mi zvysi tlak, ja to hned citim, a moze to byt tlak aj 140/90 , co nie je az tak vysoky, ja to hned citim, potom som si ho zmerala a teraz posledny tyzden je to kazdu noc. moze to byt tym, ze som vysadila lieky? ale ved predtym rok, sa mi nic take nestavalo

jajkafr

jablckooo
nadváha spôsobuje vysoký tlak ako píšeš, ale schudnutím 10 kg znížiš tlak o 10 mmHg to znamená že v tvojom prípade si ho znížila o 35 mmHg... čo je super... čo sa týka toho tlaku v noci... kedy ho máš takto vysoký? každú noc? či si to zistila len na základe tlakového holtra?

jablckooo

pricinou bola nadvaha, ale kedze som schudla, tak som myslela, ze vysoky tlak zmizne tiez, ale nezmyzol, resp. skoro rok som mala tlak normalny, len obcas mi vyskocil. a teraz cely den mam dobry, len na vecer a v noci mi vyskoci a necitim sa dobre

jajkafr

jablckooo
treba zistiť z čoho máš vysoký tlak... niekedy sa príčina nezistí, ale niekedy môže byť dôvodom ochorenie štítnej žľazy, obličiek... treba pátrať