Co sa stane, ak dojde k nechcenemu nemanzelskemu oplodneniu, muz povie zene nech ide na potrat, lebo to decko nechce, ale zena odmietne? Je v takomto pripade otec nejak pravne viazany na to decko? Ci to len spolocnost ocakava aby sa vzali?
nechcene oplodnenie
no, chlapce, velmi ta nepotesim. Pozrela som si zakon o rodine a vyzivne platit budes tak ci tak. Dalej sa tam pise:
§ 74
(1) Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.
(2) Súd môže na návrh tehotnej ženy uložiť mužovi, ktorého otcovstvo je pravdepodobné, aby poskytol vopred sumu potrebnú na zabezpečenie jej výživy podľa odseku 1, príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom a sumu potrebnú na zabezpečenie výživy dieťaťa po dobu, počas ktorej by žene patrila materská dovolenka podľa osobitného predpisu.
fgf,
ty si oplodnil tolko zien, ze mas dostatocnu vyskumnu vzorku, aby si bol schopny vypocitat presne percento zien, ktore su ochotne otehotniet len kvoli peniazom? Nebud smiesny. Kolko ze to mas rokov? Prezrad nam :-)
tak naco s takymi spis?
kludne aj 10% zien moze byt takych, co pouzivaju dieta ako pascu, a to som zaokruhlil na dol..
hmm kde je ta tema kde je opis ako sa to robi..ze by som to sem supla
a este si myslia, ze interrupcia je ako med lizat :-)
muzi trpia utkvelou predstavou ze zeny ich chcu dieťaťom uloviť...fgf ty si urcite rozpravkovo bohaty vsak
kolko mas rokov?
Si zbabely s tymi vyhovorkami, ze zena si nevzala pilulku. Ked sexujes, musis ratat s tym, ze zena otehotnie a ako akter sexu si spoluzodpovedny za dieta a tym padom mas zo zakona vyzivovaciu povinnost. Nic na tom nezmenis.
tu je toho najlepsi priklad www.craigslist.org
dajte si to do google translate ak nerozumiete
a mimochodom, je vela pripadov, kde zeny klamu, ze si zobrali pilulku a potom pridu za ich financne zaistenou obetou a oznamia im "radostnu spravu", vdaka tomu je teraz taka popularna vazektomia