Niekto so socialnou fobiou?

Lenka123

nemyslím že spadnutie na dno je riešenie.. niekto sa už z toho dna nemusí dostať.. ja mám tiež sociálnu fóbiu, odhodlala som sa ku psychologičke, tá sa zasmiala, že na to psychiatra netreba, teda aspoň v mojom prípade nie. povedala že 99% z jej pacientov sa zo sociálnej fóbie dostalo. Dala mi liečbu, kde budeme analyzovať, vlastne v čom vzniká môj problém, budeme rozoberať moje myšlienky. Túto liečbu začnem až v januári, ale už sa teraz teším. Pretože sociálna fóbia ma veľmi obmedzuje, neteším sa z takých vecí ako iní, mám strach z diskotéky atď... dúfam že som pomohla. ;-)

renee666

ja som riesila toto cez psychiatra, pred mesiacom som vysadila antidepresiva, som uplne v pohode.... cize pomohli mi tabletky + zacala som s relaxacnymi technikami (meditacia... ) to malo tiez nesmierny pozitivny ucinok na moju psychiku, jednosznacne odporucam....

Sillonka

psychiatra netreba...aj sam to mozes prekonat..ja amm tiez tento problem a pomaha mi motivacna a duchovna literatura

sfsdfdsfdsa

mal som depresie , lecil to alkoholom...
stale som utekal .. najlepsie mi bolo ked som bol niekde sam mal som pustene piesne a pil som viino...doma to bolo hroznee
ked som mal ist na pohovor cely som sa striasol a bal som sa hrozne..ja som nechcel ale musel som tam isst.. vatcsinou som stale utiekol doma klamal a potom som sa niekde opil a bolo mi dobre...spadol som na dno ..prestal som citit ... prestalo mi zalezat na buducnosti ... prestal som sa bat ... tak to bolo to dno...a teraz postupne rok dva dozadu zacinam pomaly naberat silu ... a cim dalej tym viac ... a teraz pravy opak..citim sa ,ze ja som kral , ze vladnem svetu .. nebojim sa nikoho a nicoho

kaolini

Lenže SF to nie je len o sebadôvere. Koľkokrát si v niečom verím, ale nedokážem sa zbaviť tých obmedzujúcich paranoidných myšlienok v hlave ktoré ma zneistia. To nie je o tom, že si neverím od začiatku.

A čiže tebe pomohlo sa s tým zmieriť? Ako dlho to trvalo?

sfsdfdsfdsa

ja som klesol celkom na dno ... to mi pomohlo ... prestal som sam seba povazovat za normalneho... zmieril som sa ...a teraz som na tom dobre .. verim si ako nikdy predtym