Co sa tyka podmienok, mame rovnake, akurat ona studuje v PP, ja v KE.
Sestre priznali soc.stip. a mne nie - je to mozne?
no dnes som adresovala mail kompetentnej, ktora vybavuje soc.stip. na mojej skole a on tvrdi, ze mame rovnake podmienky. Ze na to je stanovena jedna vyhlaska, zakon, ktory musia vsetky skoly rovnako dodrziavat. A ze nechape, ako sa mohlo stat, ze sestre uznali a mne nie. Robila prepocet este raz a opet mi nevychadzal narok na stipendium.
aj podla § 3 ods. 4 (druha veta) zakona č. 71/1967 o spravnom konani; "spravne organdy dbaju na to, aby v skutkovo zhodnych, alebo obdobnych pripadoch nevznikali neodovodnene rozdiely". Cim by sa teoreticky porusilo zakonne ustanovenie a teoreticky by som mala narok na podanie ziadosti o preskumanie rozhodnutia mimoodvolacieho konania proti nezakonnemu rozhodnutiu.
Ale zrejme to neham tak, lebo dnesny system je taky, ze vzdy sa bude vyznacovat istou mierou nespravodlivosti.
Tot vsio.
hej, je to možné...
každá škola, teda väčšina skôl, má iné podmienky a spôsoby udeľovania sociálneho štipendia... väčšinou mavajú na to svoje vzorce a svoj rozpočet, ktoré sa môžu líšiť, a tým sa mohlo teda stať, že jedna z vás ho dostala a druhá nie.... alebo by sa mohlo kludne stať, že by ste ho nedostávali v rovnakej výške...
no co sa tyka vzdialenosti od miesta bydliska do skoly, tak ja mam 45km, ona 74km. To je tak velky rozdiel aby ona dostala mesacne 50 eur a ja nic? :))) tak mi to prislo smiesne trosku.
Preco zamietli, no ze som nesplnila podmienky na udelenie soc.stipka. Ale sestra ma rovnake ako ja. Kazda dostavame rovnaky balik penazi ako sirotske a pod.
asi preto, ze viac dochadza, nie???
a tebe preco zamietli?