Mozem vychovat nie moje dieta?

kafe

Alexey, je veľa párov, ktoré sa dajú dokopy s už existujúcimi deťmi (vdovci, rozvedení). S ktorými ani nemajú možnosť vytvárať si vzťah od malička. A fungujú spolu aj s deťmi, pretože chcú, chcú pretože sa ľúbia.. musia sa veľa prispôsobovať a rešpektovať okrem partnera i deti.
Myslím, že ty to máš o dosť ľahšie, keď si vytváraš vzťah k cudziemu dieťaťu hneď od malička, od malička ho i formuješ.
Bojíš sa toho, že partnerkino dieťa pre teba prestane existovať, keď príde na svet už tvoje vlastné?

xy:)

dieta sa same na svet nepytalo, ono za nic nemoze. pokial ho budes vychovavat uplne odmalicka, je lahsie ho brat ako svoje, aj ked geneticky tvoje nebude. vsetko zalezi na tebe, ale ja v tom problem vobec nevidim.

Alexey

Vztah k detom mam myslim velmi dobry. Tazko je hodnotit mne seba sameho ale tak vsetky deti v nasej rodine ma maju radi aspon to tak tvrdia ich rodicia a moji rodicia. Ja sa ale skor bojim ci sa vo mne nieco nezlomi v pripade,ze budeme mat nase spolocne dieta neskor.

leninka

Ak máš rád, matku dieťaťa, tak podľa mňa nie je dôvod, prečo by si nemohol byť otcom... Dôležitejší je otec ten, ktorý vychováva, nie ten ktorý vložil... Ja osobne mám rozvedených rodičov od mojich 11 rokov. Mama má, teraz už manžela, a je mi tatinom. Stará sa o mňa ako skutočný otec. Záleží mu na mne a ja ho mám veľmi rada. Považujem ho za svojho tatina, lebo ním aj je... Určite je to aj pre Teba ťažké. Chce to čas a ani sa nenazdáš a budeš pokladať dieťa za svoje...

ta3

A preco nie? Ved adoptovane deti tiez vychovavaju cudzi rodicia. Vela zavisi od Tvojej citovej vybavy, aky mas vseobecne vztah k detom, dovolim si tvrdit, ze to zavisi aj od hlbky Tvojho vztahu k matke dietata. Ale je to mozne.