Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Progenia

eeeee

Pripájam aj moje skúsenosti s prípravou na operáciu. Už rok nosím strojček na spodnej čelusti a ďalší rok asi na rozšírenie hornej čeľusti. Následne by som mala íst na operáciu. Držím palce všetkým, kto nabral odvahu, určite by som to bola absolvovala skôr, keby som bola o takejto možnosti vedela, ked som bola mladá. U mńa je ten problém, že mám po 50 - tke, celý život som mala komplexy, ale odvaha mi nechýba. Doktorka ku ktorej chodím nevidí dôvod vo veku vraj už mala takých pacientov. Odvaha mi nechýba, aj ked sa mi všetci čudujú, že čo vymýšĺam teraz, ked toteraz som tak fungovala. Už aj so strojčekom som pomaly na smiech v mojom veku.Ale kto nepozná tento problém ťažko to pochopí. Má nieko skúsenosti s opráciou v t staršom veku????

amnesiz

ahoj kikus! mozes mi napisat blizsie info o operacii? tiez idem do ruzinovskej nemocnice o tyzden a neviem ani presne co ma caka,nik mi nic nevysvetlil:( amnesiz@zoznam.sk diky

barus

ahojte :) vidim že sa tu už dávno nepisalo no predsa sa spytam...
mam progeniu a chcela by som vediet nieco o operacii..co bolo po nej ?? boli to ??? ako dlho predtym ste nosili strojcek?? kde vas operovali??? proste nejake info..
odpoved mi mozte pisat na mail vopred dakujem.:)

lilllly

Ahojte!!
Chcela by som sa Vas opytat ako prebiehala operacia a co bolo po nej. Mne zubarka povedala ze mam len malu progeniu ale zevraj by mi museli vytrhnut zuby a tak. Operuju z vnutra ust? zostavaju nejake viditelne jazvy?
Velmi by som bola vdacna, keby ste mi mohli odpovedat na par mojich otazok...dakujem

amnesiz

ahojte!uz sa mi to krati caka ma operacia progemie,uz sa neviem dockat tej zmeny len sa obavam ze schudnem pri tej strave kedze mam i bez toho ubohu vahu:(mne kedysi pomohli nutridrinky neviem ci to mozu po operacii predpisat nemate niekto s tym skusenost?celkovo este neviem co ma presne caka iba mi celustna ortopedka povedala ze ak dr schvali budem mat vykonanu operaciu bez rozstepu co by mohlo pekne dopadnut,kolko sa po operacii maroduje a ako dlho treba stavicky a kasicky papat?vobed si neviem predstavit ako taku operaciu vykonavaju,vraj nieco robia s hornou celustou a potom druhy typ operacie ked s dolnou a to niekedy s komlikaciami vacsimi..vie mi niekto povedat o tom viac?poprosim odp.na moj mail amnesiz@zoznam.sk dakujem

Rominka111

Ahojte mne akurát idu dat fixný strojček na vrchné zúbky ,aby mi rozširili hornú sánku bo mam male usta:)a potom mi daju an dolne s tým budem rok a potom tiež na operáciu, je to take hroznééé?...velmi sa toho bojim ako budem potom vyzerat, ale velmi to chcem už dlhé roky ma to trápi a nejako už ten rok vydržim s tým fixným strojčekom a ked som videla iné operácie ako dopadli normálne zakusnuteé spolu dokopy zuby no super:)))

hana145

ahojte, aj ked vidim ze datumy su stare viac ako rok,chcela by som sa spytat ohladom operaci progenie... piste prosim na mail: zina885@azet.sk
chcela by som vediet zakladne informacie, cenu, ci je to trvaly stav alebo je sanca ze sa aj po operacii zuby resp.sanky zacnu posuvat spät..
nosila som uz fixny strojcek,ale aj tak sa mi zuby vratila spät do predkusu,
vopred vdaka

kikuss

Bohuzial neviem poradit a povedat ohladom operacie, nakolko ja som trucovala a odmietla som nosit pred operaciou fixny strojcek, ktory pripravi celust na zmenu.. ja som ho nosila az po operacii, cize to, co som zazila ja, asi neni vhodny priklad, kedze to bolo cele naopak :)).. jedine Vam viem povedat, ze zvycajne Vam po operacii nasadia na strojcek, na stolicky myslim, gumicky-na 6tyzdnov-, ktore zaistia sanku, a tak viete otvorit sanku len na niekolko mm, mozno 1cm maxi.. Tak ci tak, zo zaciatku tu sanku neotvorite aj tak ovela viac aj bez gumiciek. Vlastna skusenost. Ste na tekutej strave, schudnete :) a pootom zase priberiete :(( sanku treba rehabilitovat to by mal lekar vysvetlit. Jednu vec som zabudla spomenut.. Spodnu peru mam este aj po vyse roku strpnutu.. s tym cim skor treba ist za lekarom to by sa do 6mesiacov malo dat dokopy, len ja som nemala cas a som mimo SK :( tak som s tym este nebola..to treba rehabilitovat tiez..
Hm, co este.. nic ma nenapada momentalne..Akekolvek otazky, kludne mi napiste.. a nebojte sa.. Ak to naozaj chcete, stoji to za to!!

kikuss

Flamenco.. Dnes, je to uz vyse roka po operacii pre mna a ako to hodnotim? Keby som mala vratit cas spat, lahnem si na operacny stol znova!!! Pre mna podstupit tuto operaciu znamenalo vela. Mozno aj preto som naozaj nemala nijake vazne problemy ci bolesti. Doteraz nemam.. jedine pri zmene pocasia ma zaboli sanka, ale inak vse ok.. Operovali ma v Bratislave v ruzinovskej nemocnici, primar kliniky MUDr.Hirjak a prednosta kliniky MUDr.Satko. Zrejme odbornici ako sa patri.
Do buducna by som chcela zalozit extra stranku venovanu progenii tak ak mi s tym niekto pomozete, co to uz mate za sebou, bolo by to super :)